[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pereti interni compartimentare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor. Revin cu o noua nascocire de-a mea si anume ma intereseaza daca poate cineva sa-mi spuna de unde as putea sa cumpar/comand un sistem de compartimentare interna acvariu. Am un acvariu MP mai mic, de 63 litri si as dori sa cazez in el 2-3 masculi Betta.

Multumesc anticipat pentru sugestii

Non scholae, sed vitae discimus
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Nu ma poate ajuta nimeni? m-am gandit sa ma duc la un magazin din cartier specializat in geamuri si oglinzi, care zice-se ca face si acvarii, dar nu prea am incredere....silicon, geam, manopera etc.

Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum anume ar trebui sa fie sistemul ala? sa imparti acvariul in 3 parti egale? sa faci cubulete din sticla (gen compartimentele din plastic pentru betta de prin magazine) sa imparti acvariul cu bucati de sticla si sa fie demontabil? sa se vada pestii intre ei sau nu?
Da mai multe detalii.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Care sunt dimensiunile acvariului?
Preferabl ar fi ca betta sa nu se vada intre ei.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
Levy
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu e greu il imparti in 3 parti egale tai sticla pe marime si cumperi un silicon pt acvari 22 de lei... se lipeste usor...
Problema e cum au mentionat mai sus sa nu se vada intre iei, fa rost de sticla colorata bafta
[Yahoo!]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Revin cu mai multe amanunte ale vajnicului proiect: dimensiuni acvariu (masurate in interior) L X l X h = 59 X 29 X 30cm. M-am gandit sa impart lungimea totala folosind 2 pereti transversali si de asemenea sa reduc latimea celor 3 spatii printr-un perete longitudinal amplasat in spate, astfel incat se vor crea 4 spatii: 3 amplasate frontal, cu dimensiuni de cca L X l = 19 (59 impartit la 3, plus grosime pereti interni si ceva toleranta) X 20cm si unul in fundal, cu dimensiuni de cca L X l = 59 X 8cm. Asadar, peretii interni transversali vor fi lipiti de peretele longitudinal din fundal si tot ansamblul va putea fi scos la nevoie. In compartimentul din spate va fi amplasat filtrul intern al acvariului si eventual 2-3 femele betta, in timp ce compartimentele frontale vor caza cate un mascul. Acum, ca sa fie treaba si mai incurcata, ma gandeam ca acesti pereti separatori sa beneficieze de spatii perforate pentru a asigura un circuit al apei cat mai adecvat si, asa cum ati amintit, sa fie mat/colorat pentru a nu stresa masculii. Ca material, am citit ca s-ar putea realiza din ceva material plastic (mat si care sa suporte perforarea/gaurirea).

Hmmmm, cred ca v-am inebunit..........

Levy
Junior member
[Avatar]

IP:

Pfff mare treaba vrei tu sa faci) eu zic ca ar fi mai bine sa nu-l gauresti ci sa tai la colt un patrat si sa lipesti o plasa acolo
[Yahoo!]
Levy
Junior member
[Avatar]

IP:

De lipit e usor cu silicon transparent pt acvari, numa si fie taiate bine pereti la milimetru
[Yahoo!]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

M-am gandit si eu la solutia cu taiatul intr-un colt....ideea e ca, fiind 4 compartimente, consider ca ar fi mai bine cu gauri (cca 10/perete transversal si 20-25 pentru peretele longitudinal din fundal, cu un diametru de 3-5mm) amplasate cat mai uniform pe suprafata peretilor, pentru un circuit mai bun al apei - nu de alta, dar mi-e frica sa nu ma trezesc cu o invazie de alge....

MishuM
Member
[Avatar]

IP:

http://www.youtube.com/watch?v=9li_IZ3VG0M&feature=related

Am gasit acest link pentru a explica mai bine ideea de compartimentare. Binenteles, asa cum am amintit, eu doresc cel mult 3 compartimente pentru masculi (6 cate sunt prezentate mi se par cam mici, chiar si pentru un betta). Mai mult, doresc ca aceasta compartimentare sa nu fie permanenta (peretii interni/ansamblul sa poata fi inlaturat) si nu agreez nici solutia aleasa pentru circuitul apei (mi se pare nefezabila) - raman la ideea cu pereti din material plastic, gauriti corespunzator. Ideea e....CINE MA POATE AJUTA????

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: