[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine am venit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
ainetty
Unripe member

IP:

Buna,

Sunt Cristina Nitu din Bucuresti, am 24 ani si... Vreau acvariu! Nu am mai avut acvariu pana acum insa am decis zilele trecute ca ar fi bine daca as "adopta"cativa pestisori carora sa le creez un mediu prielnic astfel incat sa fie "fericiti",mai "fericiti"decat in magazin Spun "in magazin" pentru ca am citit ghidul incepatorului si nu am prieteni de la care sa pot cumpara pesti. So... nu as vrea sa vad pesti care sufera asa ca astept din partea voastra o recomandare referitoare la locul din care ii pot achizitiona fara ca in cateva zile sa moara.
Si acum... Am acvariu, dar nu stiu cum sa il masor pentru ca este un bol mai mare.
1. Avand in vedere avariul... nu prea stiu cum am sa montez: filtrul, piatra de aer (si ce am mai citit pe aici ca imi trebuie)
2. Initial m-am gandit sa pun Beta Splendensis si Neoni (tot la voi am citit ca s-ar intelege pentru ca neonii nu au coada mare si nu vor fi atacati)

Am eu multe de scris avand in vedere ca sunt incepatoare insa nu vreau sa va obosesc prea mult.

Va multumesc anticipat,

C.

PS: Apreciez tare mult modul in care se poarta discutiile pe acest site. Am vizitat mai multe pagini pana sa ma decid sa imi fac cont aici si ma bucur de faptul ca voua chiar va pasa de fiintele de sub apa.

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Cristina. Eu zic ca daca chiar vrei sa iti faci un acvariu, sa renunti la bolul respectiv si sa iti cumperi un acvariu de aproximativ 50-60 de litri. Ca si aparatura ai nevoie de un filtru care sa faca fata la volumul acvariului tau, mai exact sa aiba un debit de 2-3 ori mai mare decat volumul acvariului, un incalzitor de 70 de w si un termometru ca sa poti verifica temperatura. Astea sunt partea usoara. Lumina, substrat si alte aspecte le alegi in functie de pestii care o sa ii ti in el. Eu iti recomand sa incepi cu vivipari sau cu un betta.

Ape limpezi.

PS: citeste in continuare pe aici, o sa inveti multe.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
visiniu
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit, Cristina...
Pai daca tot iti pasa, incearca sa le faci o alta casa viitorilor tai pesti, nu un bol... indiferent cat ar fi el de mare.
Dupa ce iti vei lua un acvariu, atunci te putem ajuta in ceea ce priveste filtrarea, iluminarea, pestii pe care ii poti tine, plantele, etc...
Desi toata lumea aflata la inceput crede ca un acvariu mic e mai usor de intretinut, adevarul este exact invers. Ia-ti un acvariu care sa aiba macar 50-60 de litri. Acvariile mici sunt mult mai usor de "dat peste cap"decat cele mari... de destabilizat.
Iti doresc multa bafta si asteptam noutati de la tine...
ainetty
Unripe member

IP:

Ce bine am inceput. Atunci revin in momentul in care am sa am un acvariu adecvat.

Va multumesc!
ainetty
Unripe member

IP:

Dupa cum am stabilit, am revenit Am acvariu 60l sper ca de data asta am inceput bine. E luat de la H... (nu stiu daca am voie sa scriu denumirea magazinului) si are tot ce ii trebuie, cel putin asa mi-a spus vanzatorul.

Tot ce ii trebuie mai putin nisip, pentru ca nu am stiut de care sa aleg. Si astep sa imi spuneti voi daca e ok sau trebuie sa il schimb.
Va multumesc.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Recomandat ar fi pietris cu granulatie de 2-4 mm.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

ainetty wrote:Am acvariu 60l si are tot ce ii trebuie, cel putin asa mi-a spus vanzatorul.

Incearca sa pui o poza sa vedem si noi, sau zii macar cum se numeste setul.
Pietris folosese unul cu granulatie mica de culoare neutra si cat mai naturala (negru, maro, chiar si alb)

Referitor la locul de unde poti cumpara pesti, daca ai auzit de "Carrefour Grand Arena" e un petshop specializat acolo.
Dar mai ai pana sa poti cumpara pestisori

This message was edited 1 time. Last update was at 16/08/2011 20:49:56

Forum Index » Despre noi
Go to: