[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
AJUTOR  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
MAgnUS
Junior member
[Avatar]

IP:

buna sunt foarte bucuros astazi am observat pe margean unui filtru ca femela de scalar mea depus icre ce a trebui sa fac cu ceilalti petsti va rog toti care vrei sa imi dai sfatui id heru_ludus
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Vrei sa pastrezi puii?
Daca da, scoate icrele si pune-le in alt vas de 3-5 litrii, cu apa din acvariu, incalzitor, piatra pentru aer si filtru bolborositor. Cumpara oua de Artemia si pune-le la eclozat la 12 ore dupa ce ies larvele din icre. Cum se face asta ar trebuii sa gasesti pe forum, daca nu gasesti mai intreaba si se rezolva cel putin pentru depunerea urmatoare.
alina_g wrote:1. Cumperi oua.
2. Iei o sticla de plastic de 2 litri pe caareia ii tai gura.
3. Pui cam 1,5 litri de apa de la robinet in ea.
4. Adaugi 3 lingurite cu varf de sare grunjoasa.
5. Pui 3/4 lingurite de oua de artemia.
6. Iei o pompa de aer cu piatra si bagi aerare.
7. In 2-3 zile ai nauplii (eclozati).

Pentru recoltare
1. Opresti aerarea.
2. La inceputul perioadei de recoltare (ziua 1-3) nauplii se aglomereaza la fundul sticlei. Se recolteaza cu ajutorul unei siringi de 20 ml (foarte simplu). Continutul siringii se trece printr-o panza fina (ca de batista). Pe panza raman nauplii, pe care apoi ii pui in apa acvariului.
3. Dupa ziua a 3-a, nauplii se ridica aproape de suprafata apei din sticla.

Daca-i prea complicata toata treaba asta, dar vrei totusi sa pastrezi puii, scoate ceilalti pesti din acvariu, inclusiv parintii. Daca gasesc puii cu ce sa se hraneasca pana pot manca fulgi sau granulat marunt sau tubi tocat, vor creste lejer si fara parinti.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/07/2011 07:52:03

Forum Index » Cichlidae
Go to: