[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PARAZITI ALBI (PROBABIL VIERMI) DE CCA 2mm  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
DIANAA
Junior member

IP:

Salut! Am mare nevoie de ajutor! Eu nu prea ma pricep la acvaristica; am un acvariu de ~ 100l de aproximativ 10 luni. In ultimele luni nu am cumparat pesti si nici nu mi-au murit pesti. Am 2 carasi aurii, 2 scalari, 2 jandarmi, o molie si 3 sanitari. Cam de o saptamana au aparut in apa niste viermisori albi de cam 2 mm, iar pestii: carasii au ca un fel de buba alba pe cap sub care se vad vase de sange, unul dintre scalari are o aripioara aproape putrezita. Pestii stau la suprafata apei mai mult, nu prea mananca. Am pus verde de malachit in acvariu, dar degeaba. Am mare nevoie de ajutor, va rog frumos!

DIANA
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

DIANAA wrote: Am pus verde de malachit in acvariu, dar degeaba.

Nu mai pune, ca ramai fara pesti.

Tratamentul se face cu baktopur direct.
[Yahoo!]
Romi
Senior member
[Avatar]

IP:

Eterna combinatie carasi/scalari. Ar fi interesant de aflat de ce atunci cand cineva isi ia niste carasi simte nevoia irezistibila sa mai ia si ceva scalari (si invers) . In alta ordine de idei, imi dau seama pe zi ce trece ca am foarte multe lipsuri. Iote, trebuie sa recunosc ca io n-am auzit pana astazi de molie de acvariu . Oare ce-o roade pe acolo, lemne, buretele de la filtru ? ) .

Viermisorii aia apar de obicei datorita calitatii proaste a apei, asa ca schimburi dese cu apa veche ar fi foarte utile, ca o prima masura. Calitate proasta a apei -> sistem imunitar slabit -> imbolnaviri frecvente.

Apoi, cateva detalii in plus ar fi bune : temperatura, hrana, etc.
Pe langa asta, trebuie sa te hotarasti, ori scalari ori carasi, nu sunt compatibili, au nevoie de conditii diferite (inclusiv conditiile de tratament in caz de boala).
DIANAA
Junior member

IP:

...erea molie cu Y, da a murit oricum. Am pus bactopur cu ectopur si situatia e mai roz putin. Oricum am inteles ca nu sunt viermisori, ci un fel de hidre. Vreau sa refac acvariul de la zero si sa pastrez numai carasii. Imi puteti spune care sunt speciile de pesti compatibile cu carasii? Sau ar fi mai bine sa-i las numai pe ei in acvariu?
P.S.: ar fi mult mai instructiv sa-mi raspundeti fara sa faceti misto. Fiecare este expert pe domeniul lui. Multumesc frumos!

DIANA
razvan
Membru banat

IP:

DIANAA wrote: Am pus bactopur cu ectopur si situatia e mai roz putin.

tratamentul de genul "hai sa punem, ca e doctorie" poate duce la dezechilibre si mai mari in acvariu, la fel ai facut si cu malachitul.

DIANAA wrote:Oricum am inteles ca nu sunt viermisori, ci un fel de hidre.

situatie si mai grava, hidrele sunt si mai greu de eliminat,

DIANAA wrote:Vreau sa refac acvariul de la zero si sa pastrez numai carasii. Imi puteti spune care sunt speciile de pesti compatibile cu carasii? Sau ar fi mai bine sa-i las numai pe ei in acvariu?

genial!!! mintea romanului de pe urma alte specii compatibile?? preferabil alte varietati de carasi, dar vezu ca au "prostul obicei" de a creste, a se dezvolta.... si pe cuvintul meu ca CRESC MARI .

DIANAA wrote:P.S.: ar fi mult mai instructiv sa-mi raspundeti fara sa faceti misto. Fiecare este expert pe domeniul lui.

aici chiar ca ai aruncat batista pe tzambal.... cine a facut misto de tine, poate eu acum , ca m-a stirnit putintel afirmatia ta.

citeva mici observatii:
- nu suntem help on line, raspunsurile le primesti in functie de cum se logheaza userii ( cind au timp si chef) in functie de competenta (nimeni nu le stie pe toate , si nu e nimeni "de serviciu" la "raspundem ascultatorilor"

- nu ti-a interzis nimeni sa cauti pe forum ce s-a discutat despre carasi. exista sectiune separata pentru ciprinide (grupa de pesti din care fac parte carasii)
DIANAA
Junior member

IP:

Multumesc de "ajutor" atunci!

DIANA
Romi
Senior member
[Avatar]

IP:

DIANAA wrote: ...erea molie cu Y, da a murit oricum.

Nu era nici asa. Era ori mollie ori molly. De la Mollienesia. Da' stiu io, poate asa i s-o spune mai nou ... molie .

Legat de viermisori ... e putin probabil sa fie hidre, in mod normal hidrele sunt ceva mai mari (1-2 cm) si sunt dotate cu tentacule. Un search pe google cu "hydra spp." iti va da mai multe detalii.

P.S. Nu a facut nimeni misto, pe mine pur si simplu m-a amuzat denumirea. Daca l-ai vazut ca pe un "misto", imi pare rau (inclusiv pentru postul de fata :p ), dar nu asta a fost intentia .
DIANAA
Junior member

IP:

DIANA

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: