[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Stand pentru acvariu 500l (aprox)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
lacusta77
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,
Se apropie timpul sa ma intorc pe meleagurile mioritice si am in cap un proiect de acvariu pentru ciclide.
Sunt o persoana care ii place sa se pregateasca din timp si nu prea las lucrurile la voia intamplarii...
Din acest motiv m-am apucat de planuri si achizii.
Mi-am achizitionat deja 2 caniste (1.100l/h)
Acvariul va fi aproximativ 150x60x55h. Astea sunt dimensiunile aproximative pentru ca il voi plasa intre corpurile unei biblioteci.
Pentru acesta am nevoie de un stand.
Intrebarea mea este daca este de ajuns daca il fac din PAL, va rezista? Precizez ca stau la bloc.
Am vazut pe aici mai multe modele.
M-am gandit sa aibe patru pereti verticali si spatele idem. Pe peretele din spate va avea mai multe gauri pentru a scoate "matele" pe acolo .
Stiu ca ar fi indicat ca aibe cadru metalic, dar nu cunosc pe nimeni care sa prelucreze metalul si sa-l si imbrace in PAL.
Capacul acvariului il voi face din acelasi PAL pentru a se intregra tot acvariul in "peisaj".
Astept sugestii si pareri.
Sa auzim de bine.

This message was edited 2 times. Last update was at 16/07/2011 13:20:14

Un soldat va lupta mult si din greu pentru o bucatica de pamblica colorata. (Napoleon Bonaparte)
aco
Member

IP:

Daca stativul este facut cu cap tine fara probleme acel acvariu.
Eu insa iti recomand sa faci un cadru metalic pe care apoi sa-l imbraci in pal, dormi mai linistit.
[Email] [Yahoo!]
lacusta77
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum am spus si in primul post, nu cunosc pe cineva sa ma ajute cu cadru metalic si sa-l imbrace in pal.
Prefer sa fac toti peretii dubli.
Dupa parerea mea ar trebui sa tina.

Un soldat va lupta mult si din greu pentru o bucatica de pamblica colorata. (Napoleon Bonaparte)
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Merge din lemn, cum a zis si Aco...linistit, am vazut si studiat un stand cam de aceleasi dimensiuni la un amic acasa...dupa care l-a imbracat in pal...e perfect. Din cate mai tin minte, la 150 de cm cu aproximatie, pentru ca nu mai tin minte dimensiunile exacte, are 8 picioare facute din rigle de lemn de 10x10cm...deci distanta dintre fiecare baza de sustinere nu depaseste 30-35cm, totul se bazeaza pana la urma pe multe coltare, care le gasesti in magazinele de specialitate, suruburi, nu cuie si nu in ultimul rand contrafise! Sunt convins ca sunt acvaristi pe forum cu asa ceva acasa...daca nu e foarte tarziu, in 2 saptamani si eu fac un salt pana acasa si dau o fuga pan' la el sa-i fac 2-3 poze! Noroc!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
lacusta77
Junior member
[Avatar]

IP:

Ar fi grozav daca ai pune niste poze.
Mi-ar fi mult mai usor sa-i arat "mesterului" ce vreau.

dj_ando_83
Member

IP:

image
image
image
asta e suportul acvariului de 125/67/70. teava de 40/40 si pal de 18mm.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/07/2011 16:00:19

[Email] [Yahoo!]
dino66
Member
[Avatar]

IP:

Si eu am in cap un asemenea proiect, si din ce am mai aflat, merge si cu stand metalic si fara, acum depinde cat de bine sunt facute ambele. Eu personal l-as faca cu stand, si cam astea sunt ideile pe care le`am prins :
[Thumb - img3449n.jpg]

[Thumb - p2060007g.jpg]

[Thumb - PC087193.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 17/07/2011 11:42:51

"..."
[Yahoo!]
lacusta77
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumec pentru poze.
Foarte interesante.
Cum ma intorc in Romania am sa caut pe cineva care i-mi poate contrui standul din cornier si sa mi-l imbrace in pal.
Daca nu gasesc o sa-l fac doar din pal, dar o sa incerc sa-l fac cu pereti dubli, pentru linistea mea si cat mai multe intaritoare.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: