[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Viermi de 2 mm in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Am primit o cantitate de mos si m-am gandit sa fac un nano in care sa tin creveti..Am prins mossul pe pietre buturugi...si l-am lasat sa se dezvolte.Azi cand m-am uitat in acvariu am vazut niste viermi de 2 mm care se misca ca un sarpe.Eu nu stiu daca sunt "buni" sau ar putea sa faca probleme.
Nu pot sa fac poza ...pentru ca nu se vede nimic.Ar trebuii ceva microscopic.Nu am prea multe detalii despre apa.
Help nu stiu ce sa fac.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/04/2011 17:14:56

Coz007
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cosmin G wrote:Am primit o cantitate de mos si m-am gandit sa fac un nano in care sa tin creveti... am vazut niste viermi de 2 mm care se misca ca un sarpe.

baga pestisori, eventual sanitari, sa se ocupe cineva de viermisorii aia

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
zyku83
Member
[Avatar]

IP:

Salut Cosmin, aceasi prb o am si eu cam de o luna...mie nu mi'au cauzat prb decat ca ma enerveaza cand ii vad, pun mana pe furtun si ii trag afara...dar sa sti ca mai cresc eu am vazut si mai mari cam cat un ac de cusut de gros si cam de 0,5 cm de lungi, sau poate sunt alta specie.
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Cei pe care ii am eu sunt foarte mici abia ii vad .Nu sunt multi.Am vazut doar 4-5.
Am bagat un guppy si un cory ca nu vreau sa-i stresez pe creveti.

Coz007
zyku83
Member
[Avatar]

IP:

Sunt curios daca scapi de ei...
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

In interiorul bazinului este un intreg ecosistem care se formeaza in functie de ceea ce bagam noi in el. Asa cum sunt si melcii nedoriti, tot asa inroducem chiar fara voia noastra tot felul de paraziti in acvariu prin intermediul substratului, plantelor, pestilor dar si din vina noastra atunci cand nu ne spalam pe mani inaite de a umbla prin bazin sau cand il stergem cu tot felul de carpe. Cei drept, ne este imposibil sa-l pastram ,,farmacie,, . Asa ca, pastreaza-l cat mai curat!

PS: Cand il prinzi, sa-i faci o poza!

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bitanu wrote:... dar si din vina noastra atunci cand nu ne spalam pe mani inaite de a umbla prin bazin ...

Treaba cu spalatul pe maini cred ca este relativa.
Presupun ca nu este indicat sa te speli cu sapun si apoi sa bagi mana in acvariu - in acest caz, cred ca urmele de sapun de pe maini pot ajunge in acvariu si pot fi foarte nocive. Trebuie sa te clatesti foarte foarte foarte bine, ceea ce este cam imposibil. Eu unul, ma risc, si nu ma spal cu sapun inainte sa bag mana in acvariu, ma clatesc doar cu apa.
Sa va dau un exemplu, nedorit: la schimbul de apa de acum 2 saptamani, in timp ce ma apucasem de acvariu, am neglijat si am pus mana pe o galeata ce o folosise sotia la spalat prin baie si care fusese plina cu apa si detergent, este adevarat ca dupa ce am atins galeata buclucasa m-am clatit putin cu apa crezand ca-i suficient, dupa care m-am apucat de tuns plantele de prin acvariu etc...
Efectul: a doua zi au murit 2 sanitari corydoras.

Referitor la viermisorii de care spuneti, imi amintesc de primul meu acvariu (acum 25 de ani), cand am incercat sa le dau hrana vie (viermisori) si au scapat cativa prin acvariu. In cazul vostru cred ca au alta sursa, par mai mult viermi-paraziti.
In acest caz, iti recomand sa ai grija si de tine, sa te speli foarte bine pe maini dupa ce termini cu trabaluitul prin acvariu. Eu am auzit si de persoane ce au dobandit diverse probleme de la apa de acvariu - atat alergii cat si infectii.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Am stat cam 15 minute si m-am uitat la acvariu atent si nu am vazut nimic.Sper ca au disparut.
In acvariu nu am substrat peste tot am pus doar in locurile unde ramane spatiu liber pentru ca am pus multe pietre cu riccia si moss care sa arate ceva de genul.
[Thumb - images.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2011 12:11:36

Coz007

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: