[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primii mei pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ciulacu
Unripe member

IP:

Am cumparat 3 guppy un mascul si doua femele .Stiu ca trebuie sa le dau de mancare de 3 ori pe zi,dar nu stiu in ce cantitate.Ma poate ajuta cineva va rog?
AQ-Mihnea
Junior member
[Avatar]

IP:

Pestii trebuie hraniti in functie de necesitatile lor, pe cat posibil cat mai variat. Recomandam hrana industriala administrata alternativ cu hrana vie (larve libelule) si hrana congelata (tubii / libelule / artemii). Este foarte important sa nu abuzati cu hrana. Resturile neconsumate ajung pe fundul acvariului, unde se descompun, apa isi pierde claritatea, iar dpdv chimic isi schimba proprietatile. Riscati sa pierdeti o parte din pesti !! Va sugerez sa le dati hrana putina, cat apucati intre doua degete. Dupa ce o termina, le mai dati inca o data. Si tot asa. Imediat cum pestii isi pierd interesul pentru hrana, incetati hranirea. Un peste hranit in exces devine gras si isi reduce durata de viata. De principiu, este suficient sa hraniti pestii de 2-3 ori pe zi.

Daca citeai "Ghidul incepatorului" invatai dar nah...
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Atentie de unde procuri hrana vie gen larve, tubii pentru ca exista sansa sa-ti intoxici pestii si sa adaugi diferite boli in acvariu, eu unul sunt patit, mai bine folosesti hrana congelata si alternativ hrana gen fulgi Pentru guppy este foarte buna si hrana cu aport de vegetale. Succes.

nihil sine Deo!
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ciulacu wrote:... dar nu stiu in ce cantitate. Ma poate ajuta cineva va rog?

La 3 pestisori, foarte putina mancare.
Daca te orientezi pe fulgi, cateva bucatele, de ex. 2-3/pestisor.
Nu este bine sa le dai prea mult pentru ca ei (pestii) nu au simtul masurii si vor manca foarte mult, riscand sa-si umfle foarte mult abdomenele si sa moare din aceasta cauza.
Din acest punct de vedere poate fi buna hrana vie, dar acest tip de hrana are alte dezavantaje, legate de riscul introducerii unor infectii in acvariu, intrucat acesti viermisori sunt recoltati din diverse balti ...

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
ciulacu
Unripe member

IP:

multumesc mult
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

si inca ceva:
nu tb. neaparat sa le dai de 3 ori pe zi, daca stai mai mult pe acasa, este bine sa le dai si de 3 ori pe zi, pe principiul mai putin si mai des, dar nu este nici o problema sa le dai doar de 2 ori/zi, poti sa-i lasi si o zi sau mai multe fara mancare (in cazul in care pleci intr-un sfarsit de saptamana)
este bine sa urmaresti pestisorii, sa vezi daca au tendinta sa-si umfle abdomenele, in special femelele - caz in care este bine sa mai reduci ratia de mancare
pentru zilele in care lipsesti de acasa, exista niste pastile de hrana, ce ofera avantajul ca asigura acvariul cu hrana pentru pestisori cateva zile

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
ender67
Member

IP:

regula de baza: de 2 ori pe zi cat pot consuma in 2 minute. Poti sa mergi linistit doar pe 1 tip de hrana dar de calitate (cele de tip fulgi / flakes sunt OK).

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: