[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
rezistenta sticla  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
zamfir
Junior member
[Avatar]

IP:

Am in vedere un nou bazin de 170x60x50 care necesita sticla de 12mm. La mine in oras nu gasesc decat sticla de 8mm sau dubla de 8mm (16mm plus aproximativ 1 mm folia de lipire).
Intrebarea mea este daca a folosit cineva geam dublu pentru acvarii si care ar fi rezistenta lui comparativ cu sticla de 12mm.

„Societatea este astfel: Cel sarac munceste / Cel bogat îl exploateaza / Militarul îi apara pe amândoi / Contribuabilul plateste pentru toti trei / Vagabondul se odihneste pentru toti patru / Betivul bea pentru toti cinci / Bancherul îi excrocheaza pe toti sase / Avocatul îi însala pe toti sapte / Doctorul îi omoara pe toti opt / Popa îi îngroapa pe toti noua / Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece.”
[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

vazusem undeva pe net ca cineva a folosit geam triplu ( 3 foi de 10mm) la un acvariu de cateva mii de litri. eu as merge pe sticla de 16. eu unul stiam ca se pune un fel de rasina intre foile de geam.
[Email] [Yahoo!]
ezatemi
Member

IP:

Cand am dat comanda de acvariu, am intrebat la furnizor despre sticla recomandata. Raspunsul a fost ca de pilda un geam format din 2x6 mm este mult mai rezistent decat o foaie de sticla de 12 mm. Foile de sticla sunt lipite cu o rasina numita balsam de Canada. Asa sunt construite geamurile antiefractie de la ghiseele bancilor, de pilda. Singura problema: pretul. Din aceasta cauza am apelat pana la urma la sticla de 10 mm.
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

vecine, vorbeste cu marius petric si apoi anunta-ne ca nu gasesti sticla groasa la gherla.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
zamfir
Junior member
[Avatar]

IP:

bobiciupe wrote:vecine, vorbeste cu marius petric si apoi anunta-ne ca nu gasesti sticla groasa la gherla.

am nevoie de sticla de 12mm, la petric am gasit de 8mm si ceva resturi de 10mm, dar are dublu de 8mm

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2011 15:47:26

„Societatea este astfel: Cel sarac munceste / Cel bogat îl exploateaza / Militarul îi apara pe amândoi / Contribuabilul plateste pentru toti trei / Vagabondul se odihneste pentru toti patru / Betivul bea pentru toti cinci / Bancherul îi excrocheaza pe toti sase / Avocatul îi însala pe toti sapte / Doctorul îi omoara pe toti opt / Popa îi îngroapa pe toti noua / Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece.”
[Email] [Yahoo!]
klayus
Member
[Avatar]
IP:

eu din cate stiam 2 foi de 6 mm lipite sunt mai slabe ca un geam de 12 mm normal. 2 foi au totusi avantajul ca poate sa cedeze una singura, lasand timp sa repari. pe cand unul singur cedeaza fara sa te anunte. daca nu ai de unde alege mergi pe varianta cu 2 foi lipite. ma indoiesc ca vei avea probleme la ce dimensiuni are acvariul.

numai bine
[Yahoo!]
best_trophy
Junior member

IP:

Nu cred ca ai nevoi e de geam de 12.Sunt sigur ca it ajunge si un geam de 10.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2011 17:28:28

bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

cind te arzi, sufli si-n iaurt.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
best_trophy
Junior member

IP:

Am un prieten care are un acvariu de 180L,65h si 50l,cu cilide.are geam de 10 cu intaritura in H deasupra,asta-i tot,si nu a avut probleme niciodata.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

best_trophy wrote:Am un prieten care are un acvariu de 180L,65h si 50l,cu cilide.are geam de 10 cu intaritura in H deasupra,asta-i tot,si nu a avut probleme niciodata.

Am mai scris io pe forum despre un acvariu' cu dimensiuni asemanatoare care a crapat dupa vreo 10 ani , era tot din geam de 10 mm.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: