salut,
apelez la bunavointa tuturor si sper sa ma ajutati in ceea ce priveste marea problema cu, care ma confrunt...am un acvariu de 60L, achizitionat acum o luna si jumatate de pe net, de la cineva care voia sa-l schimbe cu unul mai mare! Am in el 3 plante, una de buturuga, un fel de "marar" care creste in continuu de nu ma mai descurc cu el, si inca o planta care spre rusinea mea nu stiu cum se numeste.
Am un filtru EHEIM, incalzitor, pe care de curand l-am setat la 25 de grade si un temometru.
In acvariu am 4 corydoras si 6 neoni momentan.
La 2 saptamani dupa ce am dat drumul sa se cicleze apa, am pus niste bacterii (JBL filter start) si am pus si plantele am fost in Hornbach si am cumparat 10 neoni si 3 corydoras. Dupa 2 zile in care am pus si albastru de metilen, sare si am crescut temperatura la 30 de grade am ramas cu 6 neoni si 2 cory. Incepusera sa aiba niste pete decolorate pe ei, neonii, care se extindeau pana cand se decolorau complet si mureau pe capete. Lucrurile au decurs fara incidente pana ieri cand, la sfatul tuturor, am cumparat guppy din obor. Erau superbi, am luat 5 maculi si 7 femele; am mai luat si 3 cory...azi nu mai am nici un gupp si mi-a murit inca un corydoras din cei nou-veniti.
Schimb cam 1/3 din apa pe care o am in acvariu o data la maxim 2 saptamani.
Nu stiu ce am in acvariu de imi decimeaza pestii, si nu stiu ce este de facut...e clar ca tot ce aduc nou merge la sacrificiu...
Ce sa fac, sa arunc tot si s-o iau de la capat?
Sa sacrific si pestisorii care mi-au mai ramas?
Eu suspectez plistophora pentru ca si guppy s-au decolorat treptat inainte sa moara; in plus aveau coditza facuta franjuri desi nu s-au ciupit intre ei...una dintre guppese mi-a lasat ca amintire un puiut
Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si mesajul meu!