[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare-ntrebatoare scalari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

chiar in momentul asta imi depun scalarii.Problema care este? Femela depune pe o parte a frunzei si masculul fecundeaza pe partea cealalta.

intrebarea: exista posibilitatea ca icrele sa fie fecundate? eu stiu...ma gandesc ca prin apa circula fluidele si alte treburi....
[Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

He-he, e una din primele lor depuneri, nu? Asa e la inceput, nu prea stiu ce sa faca, dar vor invata ei.
Cred ca sunt sanse mici sa fie fecundate.
Desi, vorba ta... ma gandesc ca poate pestele detecteaza acolo un curent de apa care scalda icrele si ii transporta produsul seminal unde trebuie. Ca doar e expert in tot ce tine de apa. (E o idee nebuneasca?)

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Daca ancistrusii tai sunt mai marisori, peste noapte nu vei mai avea icre de scalari!

Nu fi trist vor veni si vremuri mai bune!

[Email]
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

Madalin Dorobantu wrote:Daca ancistrusii tai sunt mai marisori, peste noapte nu vei mai avea icre de scalari!

asa s-a si intamplat. Acum exista 2 variante:

1. Scalaritza a papat icrele ca am obc eu ca parca prea disparusera mai pe seara (am impresia ca nu prea sea agreaza scalarii cu toate ca la depuneri nu se bat....dar parca nici ordinea corecta a lucrurilor n-o fac si sunt pe la a 4-a depunere)

2. Ancistrusii au papat icrele dar ma-ndoiesc avand in vedere cum se comporta scalaritza cu icrele si faptul ca am si moonlight homemade d-ala ,care bate in mijlocul acvariului(locul asta fiind cel mai luminat de moonlight,iar lateralele... aproape ca nici nu se cunoaste lumina),loc in care scalarita a ales sa si depuna(se poate sa fie o coincidenta).

acum n-am stat sa pazesc pestii noaptea sa vad care a fost faptasul...dar eu tind spre scalaritza.. mai ales ca am observat ca o cam streseaza prezenta coridoras-ilor
[Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Nici eu nu cred ca ancistrusii au mancat icrele daca ai moonlight. In mod obisnuit, daca au lumina de noapte, cuplul de scalari isi apara cuibul cu multa vigilenta. Inclin sa cred ca si le-au mancat singuri. Asa fac ei cand simt ca ceva e in neregula cu icrele: n-au fost fecundate, au mutatii genetice, nu sunt mature (daca mama e prea tanara),...
Nici un eventual stres indus de corydorasi nu poate fi. Scalarii mei depun cu un stol de neoni in coaste si tin la respect tot acvariul. Ba, nici eu n-am curajul sa bag mana in apa.
Ma gandesc la altceva: nu cumva ai doua femele? Ele mai obisnuiesc sa se ajute la depus, cand una joaca rolul masculului. Dar in restul timpului - asa cum spui si tu - nu prea se agreeaza. Asta ar explica de ce, desi sunt la a patra depunere, inca isi mananca icrele (pentru ca raman nefecundate) si de ce nu fac ei toate lucrurile in ordinea corecta (instinctele de reproducere ale masculului si femelei sunt diferite).

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

ma gandesc totusi ca s-ar putea sa nu fie amindoi scalarii femele pentru ca..sa zicem ca se ajuta la depus,dar de fiecare data cand i-am vazut sa depuna,numai unul dintre scalari a depus astfel ca,daca erau amindoi femele...zic eu c-ar fi depus amindoua...macar odata sa fi depus si celalalt.
acum poate o fi o problema de culoare,ca scalarul care zic eu ca e femela (are "fruntea" mai lina) este scalar normal (argintiu cu dungi) iar masculul("fruntea" cu un "damb"),este negru cu niste pete argintii.

Femela are 1 an si ceva(si jumatate cred) iar masculul este mai mic ca ani(~1an) dar mai mare la corp..nush de ce dar s-a dezvoltat mai mult
niste poze aici
[Yahoo!] [MSN]
Horea
Member

IP:

Tine femela, zic eu , si schimba "masculul" cu unul la fel cu femela. Dupa poza nu pot sa spun ca e sau nu mascul. Poate ca e, dar obtii pui mult mai frumosi si valorosi dintr-o pereche de aceeasi culoare, decat cine stie ce metisi. Nu cred ca nu gasesti un mascul standard ...
[Email]
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

sa stii ca nu m-am gandit la chestia asta...dar... sa stii ca parca m-am atasat de peshtanii astia si parca ...nush..ii cresc de cand erau doi mormoloci d-aia mici si acum sunt ditamai pestii
[Yahoo!] [MSN]
Horea
Member

IP:

Stiu, asa am patit si eu... Inseamna ca te-ai aranjat de doua acvarii cu scalari...
[Email]
aiurica
Junior member

IP:

cer scuze baieti ca postez si eu aici dar am o intrebare, mi-au depus si mie niste scalari pe care i-am tinut pentru cateva zile la mine.am mutat ouole intr-un acvariu mai mic dar in aceasi apa, problema e ca s-au cam albit, e ok sau e cazu sa le arunc ???ms frumos
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

DA, daca s-au albit, le poti arunca!... data viitoare ai grija sa le pui o "piatra de aer" (cu debit mic) si niste albastru de metil (atat cat sa coloreze putin apa).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu stiu cum ai procedat la mutarea lor, dar cand ai asemenea situatii se scufunda un vas de plastic in bazin, se pun icrele in el si apoi se muta cu totul in celalalt bazin. Ele nu trebuie sa vina in contact cu aerul. Si acum daca din ele nu mai ies pui macar o salata de icre poti sa faci

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

la toti oviopari icrele trebuiesc ferite de lunima, acvariul sau vasul in care sunt icre trb acoperit, apa sa fie bine aerata(vezi explicatia lui koala), cat despre albastrul de metil hmmm ,eu am avut mai mult succes fara adaugarea lui,dar poti pune o picatura la 6l de apa

scorpionule nu cred ca a avut legatura cu luatul de aer.

eu adun mereu de pe geamul acvariului cu un card de farmacie icrele de corydoras, pe care le pun in alt acvariu, si eclozeza fara probleme, si acum am vreo 10 prospaturi

This message was edited 2 times. Last update was at 17/02/2014 18:34:37

pestisoru meu de aur

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: