Salut, bine ai venit. Dimensiunile acvariului sunt bune, se putea si mai mare, dar e ok ... despre sistemul de filtrare pe care l-ai enumerat tu, sincer nu am auzit: black box - cutia neagra

sa inteleg ca acvariul vine cu aceste accesorii: filtru/filtre, pompe, incalzitoare, capac cu neoane - adica e un kit complet? pune te rog un link sau niste poze sa vedem care e treaba cu filtrarea: ce capacitate au filtrele, ce putere (L/h), daca sunt interne sau externe, prin ce medii se face filtrarea etc. La acvariile cu ciclide africane, filtrarea este cea mai importanta. La capitolul lumini, dupa parerea mea, este cam mult 4 neoane, mai ales T5-uri, avand in vedere ca nu ai plante, o sa creasca algele pe geamuri, cele de pe pietre sunt binevenite
Problema e ca nu am avut pana acuma ciclide, de nici o culoare si de nici o natie
dar presupun ca nu esti nou in acvaristia, adica ai mai crescut pesti?
Pentru cresterea ciclidelor in mare, cele mai importante sunt: Marimea bazinului (cu cat mai mare cu atat mai bine), Filtrarea trebuie sa fie supradimensionata, sa includa filtrare mecanica, biologica, ideal ar fi sa ai si un sterilizator UV. Spre exemplu bazinul meu (150x60x70) este echipat cu 2 filtre externe JBL e1500, in care am 5L de siporax (medii biologice), filtrele au cate un burete la sorb sa nu permita intrarea dejectiilor si 2 filtre interne Eheim 2252 (1200L/h) care se ocupa de filtrarea mecanica (aduna rahateii). Un alt aspect imprtant este hrana, trebuie hrana dedicata, diversifica si calitativa.
PS. te-ai documntat in legatura cu pestii ti-ai format vreo idee cam ce specii vrei?