[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat va rog pt un incepator  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am incercat sa ma abtin de la a mai ajuta oameni incepatori pe acest forum din cauza apostrofarilor , ( valoarea oricum nu imi creste scriind prostii - este de ajuns sa mi se atraga atentia cand gresessc ca sa inteleg asta ) dar cand vad asemenea acvarii ma apuca plansul .

1. ca sa revenim la pesti : sanitarii trebuie sa ne spui ce specii sunt, sau daca nu, pune o poza mai buina si iti spunem noi ( in principiu cei de pe fund ar trebui sa fie corydoras iar cei de pe geam ancistrus, astia din urma scapa de ei, se fac mult prea mari )
2. cand te apuci de crescut pesti, indiferent de specie, trebuie sa iei in consideratie in primul rand ca sunt fiinte si trebuie sa le tratezi ca atare ; pentru asta, trebuie sa le asiguri climatul si mediul in care traiesc in bazinul pe care il detii cat mai aproape de conditiile lor din natura , ai vazut pe undeva pietris albastru pe fundul raurilor?
3. plantele, ca sa creasca si sa se dezvolte armonios, au nevoi de spatiu unde sa isi intinda radacinile, revin la ideea anterioara, ai vazut undeva plante in ghiveci in natura ?
4. in continuare iti spun ca xipho (xiphophorus helleri) sunt pesti care sunt prea mari pentru acvariul tau si fac multa mizerie ( caca )
5. pentru a avea pesti sanatosi, trebuie sa stii sa controlezi parametrii apei, nu este de ajuns sa vindeci o boala a unui peste, trebuie sa elimini cauza
Si gata pentru azi, in continuare ar trebui sa deschizi un topic la coltul incepatorului , pune niste poze mai bune si daca nu sunt eu, sunt sigur altii care vor sa te ajute .
Sperand ca te-am facut cat de cat sa intelegi cum sta treaba, iti urez ape limpezi si da un click sus in stanga unde scrie Link-uri utile , sunt chiar utile ! Bafta!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: