[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceput acvariu nou - problema continut acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Tocmai am achizitionat un avariu nou Juwel Rio 240 impreuna cu mobilierul sau (tot Juwel) pe care urmeaza sa-l ''impodobesc'' cu toate cele. Am luat doi saci de nisip de 25kg, 5kg de substrat, vreo 30kg de pietre si o radacina de vreo 7-8kg. Plante inca nu am cumparat dar nu le consider o problema din punct de vedere al greutatii de aceea nu le-am luat in calcul. Acum am o problema legata cele enumerate si anume nu stiu daca geamul va sustine aceasta greutate, adica 50kg nisip+5kg substrat+30kg pietre+7kg buturuga+240 litri apa. Iar daca geamul va rezista la aceasta greutate exista posibilitatea ca mobilierul sa cedeze si sa transform sufrageria intr-o ''magnifica'' piscina? Poate o sa va amuze intrebarile mele dar nu sunt mentionate pe niciunde in pliantele/garantia acestor produse aceste informatii. Va multumesc anticipat!
[MSN]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai vemit printre noi! Sa stapanesti sanatos acvariul achizitionat si sa ai parte de ape limpezi! In ceea ce priveste nedumerirea ta, sa fii sigur ca Juwell a prevazut ideile celor ca tine si a facut mobilierul destul de rezistent Si ca o observatie, ai "50kg nisip+5kg substrat+30kg pietre+7kg buturuga = 92 kg" , care le scazi din cele 240 ale apei pentru ca asa zice arhimede
Spor la treaba si sa ne spui si noua ce vrei sa bagi acolo
30Kg de pietre !? il faci de chiclide ? nu cred , daca bagi si plante . M-ai facut curios .

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

@Scarabell - te rog frumos sa treci si pe la rubrica Despre noi pentru o scurta prezentare.
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

popey wrote:Salut si bine ai vemit printre noi! Sa stapanesti sanatos acvariul achizitionat si sa ai parte de ape limpezi! In ceea ce priveste nedumerirea ta, sa fii sigur ca Juwell a prevazut ideile celor ca tine si a facut mobilierul destul de rezistent Si ca o observatie, ai "50kg nisip+5kg substrat+30kg pietre+7kg buturuga = 92 kg" , care le scazi din cele 240 ale apei pentru ca asa zice arhimede
Spor la treaba si sa ne spui si noua ce vrei sa bagi acolo
30Kg de pietre !? il faci de chiclide ? nu cred , daca bagi si plante . M-ai facut curios .

Multumesc pentru raspuns si urare . Mai devreme am testat putin mobilierul si sunt sigur ca o sa reziste dar, din pacate, geamul nu pot sa-l testez decat ''pe viu'' dupa ce-l umplu cu de toate. Nu vreau sa-l fac de ciclide ci doar sa maschez putin coltul in care este partea de plastic ce contine filtrul intern cu buretii si incalzitorul. Ma gandeam sa-l acopar partial cu pietre iar restul cu ceva plante mai inalte. Sunt sigur ca cei de la Juwel s-au gandit ca pot aparea ceva pietre in acvariu dar, conform planului meu, s-ar putea ca aglomerarea de pietre numai intr-o singura portiune din acvariu sa creeze o presiune mult prea mare numai intr-un singur colt al acvariului. Stiu ca nu voi reusi sa-l maschez in intregime dar as vrea ca macar sa nu se vada intreaga bucata de plastic. Inca nu am inceput acest setup, momentan sunt in faza de adunare de materiale, insa o sa va tin la curent cu evolutia acvariului si, imediat ce demarez acest nou si sper ultim proiect, o sa va bombardez cu intrebarile . Cu toate ca nu sunt chiar incepator in ale acvaristicii (mai am doua acvarii de 65 si 70 litri in care am guppy, ancistrusi, corry, 1 pleco care creste ingrozitor de repede - practic pentru el am cumparat acest acvariu) nu ma pot lauda ca am cine stie ce experienta in acest domeniu mai ales pentru ca am avut destul de multe probleme. As vrea ca acest acvariu sa fie reusit din toate punctele de vedere, mai ales ca am facut un efort financiar considerabil ca sa-l achizitionez, asa ca orice sfat este binevenit. Imediat ce o sa-mi dau seama cum se incarca poze si incep setup-ul o sa postez si imagini.
Multumesc din nou si ramane sa ne ''auzim'' imediat ca fac rost de toate ''piesele'' pentru a demara acest setup.

@Scarabell - te rog frumos sa treci si pe la rubrica Despre noi pentru o scurta prezentare.

O sa trec pe la aceasta rubrica si o sa ma prezint in urmatoarele zile imediat ce gasesc ceva timp - multumesc pentru sugestie si intelegere.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2011 00:35:47

[MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: