[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bogdi90
Junior member

IP:

Salut, am un acvariu de 22l si as vrea sa imi cumpar un filtru extern. Ce imi recomandati? mai este nevoie si de un sterilizator UV?

flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

filtru hang-on...nu ai ce sa faci cu un sterilizator la 22l...
bogdi90
Junior member

IP:

220 l
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu problema ta pt un dennerle nano cube de 30l.
Ai de ales intre eheim 2211, hydor prime 10, si dennerle skimfilter.
Eu am ales eheimul, la fel a facut si amano pt mini s-uri de la niigata.
Una peste asta e un filtru bun, fiabil, un pic cam greu de amorsat si nu foarte silentios.
Problema la el este ca daca vrei sa faci o treaba buna mai ai nevoie si de mediile originale care impreuna cu robinetii dubli au dublat pretul filtrului.
Dar daca ar fi sa aleg din nou, tot asta as alege.

Dennerle addiction..
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

La volumul acela este recomandata o canistra. Eheim sunt probabil cele mai bune de pe piata, cel putin dintre filtrele la preturi acessibile.
Acuma cauta tu si vezi ce modele gasesti (unele sunt mai scumpe ca altele, de ex. linia de Eheim classics sunt cele mai ieftine, dar nu asa de user-friendly ca modelurile mai noi), dar neaparat sa iei unul care este recomandat pt 300-350 litri. Daca iei unul recomandat de producatori pt exact volumul acvariului tau, nu vei fi multumit de rezultate.
UV sterilizator nu iti trebuie!!! se folosec numai in anumite circumstante (alge care fac apa verde, boli, virusi, etc).
Da'ne mai multe detalii despre acvariu (pesti, plante) si iti putem recomanda filtrul potrivit.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
bogdi90
Junior member

IP:

Deocamdata acvariu este in faza de constructie cam in 2 zile urmeaza sa il primesc, pana atunci incerc sa ma documentez despre un filtru extern cat mai performant. Cat despre pesti as vrea sa il populez cu discusi si neoni(cam greu pt un incepator dar cu ajutorul vostru sper sa ma descurc).... plante nu prea stiu ce as putea pune...astept sfaturi, ms mult
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai rabdare, te informezi inainte de a faci decizii si o iei cu incetul, nu vei avea probleme.
Pentru pestii care ii vrei filtrare este foarte importanta. Din nou recomand Eheim, dar si alte filtre ar fi bune. In loc e un filtru mare, o idee buna ar fi si 2 filtre mici (gen hang-on-back, intern) care le cureti alternativ si nu risti sa de-ciclezi acvariul. Eu personal am 2-3 filtre pe ambele acvarii si sunt de parere ca imi tin acvariile mai curate decat cu doar unul.
Gandeste-te bine daca vrei plantat tip "jungla" sau doar cateva plante nepretentioase. In funtie de decizie vei avea nevoie de substrat special pt plante, iluminatie puternica de spectrul potrivit (aprox 1W pe litru), CO2 si fertilizanti. Daca vrei doar plante nepretentioase, atunci n-ai nevoie de astea.
Iar apoi cu pestii sa incepi cu doar cativa neoni - sa zicem 5-10 si apoi saptamanal mai poti adauga grupuri mici de neoni pana ajungi la populatia dorita. Abia apoi poti sa introduci discusii. Sa nu introduci discusi in primele 4-6 saptamani, pana nu se cicleaza acvariul complet.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Foloseste canistra externa de la Eheim sau JBL si nu o sa ai probleme.
Pune un burete pe sorbul de intrare al canistrei si astfel lungesti timpul de functionare intre curatiri.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: