[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Olandez?  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Felicitari pentru acvariu mai ales ca este destul de greu sa reusesti sa mentii plantele la un anumit nivel avand temperatura ridicata necesara pentru discus. Sa-ti traiasca soldateii!

nihil sine Deo!
goldman
Member
[Avatar]

IP:

mersi,hai ca mai pun poze:
image

Uploaded with ImageShack.us
image

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vai ca e de frumos discusul ala
goldman
Member
[Avatar]

IP:

ring leopardul?
vezi ca l-ai nimerit...e mascul!
image

Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vai doamneeee, poza asta zau ca zici ca e de revista si mi-as dori-o ca si desktop
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Un salut calduros la toata lumea!!!
Am pregatit niste poze,cu discusi noi si bineinteles cu plante noi.Pesti si plante cu care ma chinui de ceva vreme.Astept pareri,critici...image

Uploaded with ImageShack.us image

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Critici de la mine n-ai sa auzi, doar laude. Arata incredibil acvariul, pestii, plantele, tot. Am salvat poza de ansamblu, e prea tare.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
rick
Senior member

IP:

Cu tine se poate spulbera inca un mit, acela ca discusii si plantele la un loc nu merg. Felicitari si spor.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Foarte misto bazinul, plante sanatoase, pesti fericiti... imi place mult!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc foarte frumos!
Revin cu noutati,dupa cum stiti(daca ati citit)aveam in total(cu cele 2bricolate+4originale)6tuburi de 54w,dar alalteieri am mai pus unul de 80w,1450mm si sunt fericit,nu eram sigur ca va incapea!!! L-am pus in fata,caci ma chinuiam foarte mult cu pogo helferi si cu HC,cu acest tub sper ca rezolv problema,mai ales ca s-au cam adunat 404W+ca sta fiecare tub "in pereche"asezate,fiecare sun cele 4 reflectoare,deci am ceva Wati!Am sa pun si poze curand,dar pana atunci astept incontinuare sugestii,critici.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Iti sugerez sa incerci o poza din fata, apoi iti mai sugerez sa faci ceva Cu Blyxa, e prea in fata, ar arata mult ma bine daca n-ar ajunge pina la geam. Ma mai deranjeaza putin nufaru' din dreapta, tufele din dreapta ar arata mai bine daca s-ar opri cu virfurile putin sub nivelu' apei .

Poze: smilie ... Poze cu plante
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Iti sugerez sa incerci o poza din fata, apoi iti mai sugerez sa faci ceva Cu Blyxa, e prea in fata, ar arata mult ma bine daca n-ar ajunge pina la geam. Ma mai deranjeaza putin nufaru' din dreapta, tufele din dreapta ar arata mai bine daca s-ar opri cu virfurile putin sub nivelu' apei .

Nu am facut poza din fata,ca observai si mai multe probleme .Da ai perfecta dreptate in legatura cu tufa aia din (aproape)mijloc,ar trebuii sa pun hc in fata lui si perfect ar fii sa creasca max15cm,dar creste peste 20cm,eu omai tund fara mila ca iarba,dar...Ea e tenellus,langa ea in dreapta am pui de blyxa(pt proba),dar tot cu tenellus ar trebuii sa raman,ca blyxa e mai deschisa la culoare(e verde crud)si nu face destul contrast cu hc.Alta problema ca de ea nici rotala m. nu se vede prea bine(pentru inaltime),nu stiu ce as putea sa pun de culoare mai inchisa(ca iarba la englezi) ,inafara de anubiasi.
Da,si pe mine ma deranjeaza nuferii,dar as vrea macar o data o floare(si pt asta tre' "lasata in pace"),iar dupa aceea,promit sa le mai tai(daca tai stiu ca il poti obisnui sa fie mai scund.
Din dreapta nu prea pot face freza mai scurta la echinodorus,in schimb astept sa se mai inalte setaceumul(si in fata lui macranda),si toninele din centru,oare nu va fii ok asa?am uitat sa zic ca maine voi primi ceva tonine si inca un pic hc,si cu ocazia asta voi face si modificarile.
multumesc de idei si astept incontinuare critici!

p.s. voi pune si poze

This message was edited 1 time. Last update was at 04/07/2011 14:52:59

goldman
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Revin cu poze facute de cineva mai priceput(pe una se va vedea si fiica mea ):
image

image

image

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Arture, ca sunt un porc (a nu se supara marele faraon ca imprumut porecla) si nu mai particip activ la forum e una, dar bai nene, ai un acvariu jos palaria. Adica, vorba lui ciro, esti nebun, sa mor ce frumos este. De ce scriu abia acum la tine, si in general pe forum... pen' ca uichendul viitor gata cu "carashina de giulesti". De maine-poimaine ii scot la vanzare, sau la donatii, si ma reapuc de prima pasiune, de acum un an, si anume "holandeza de giulesti". Lucru care ma face, sper, sa ies din letargie... Ce ma face sa scriu la tine... laudele sunt de prisos, imi place ce vad, ca plante, si mai ales ce vad ca discusi, sunt primii pe lista de optiuni in materie de pesti pe care sper sa ii am... insa trebuie sa studiez, sa vad, sa ma gandesc. Poate imi "arunci" un sfat-doua in privinta lor... Inca o data felicitari de la pretenu' din bucale.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Arture, ca sunt un porc (a nu se supara marele faraon ca imprumut porecla) si nu mai particip activ la forum e una, dar bai nene, ai un acvariu jos palaria. Adica, vorba lui ciro, esti nebun, sa mor ce frumos este. De ce scriu abia acum la tine, si in general pe forum... pen' ca uichendul viitor gata cu "carashina de giulesti". De maine-poimaine ii scot la vanzare, sau la donatii, si ma reapuc de prima pasiune, de acum un an, si anume "holandeza de giulesti". Lucru care ma face, sper, sa ies din letargie... Ce ma face sa scriu la tine... laudele sunt de prisos, imi place ce vad, ca plante, si mai ales ce vad ca discusi, sunt primii pe lista de optiuni in materie de pesti pe care sper sa ii am... insa trebuie sa studiez, sa vad, sa ma gandesc. Poate imi "arunci" un sfat-doua in privinta lor... Inca o data felicitari de la pretenu' din bucale.

Bine ai venit printre oameni(si plante )!!!Cat despre sfaturi,nu ma simt competent,doar sa impartasesc experientele mele umile.
La discusi nu am ce sa-ti zic decat sa nu incerci sa-i pui in plantat, ca patesti cum am patit si eu(vei fi tot mereu laudat)
Hai sa nu mai glumim,deci exista 2 variante,prima e scumpa,a doua e low cost:
1.cumperi discusi de MINIM11cm(5-7buc,sau 1-2pereche daca schimbi bazinul cu unul mult mai mare).
2.cumperi discusi ieftin de 4-6cm(minim8buc)si pui intr-un steril mic(crede-ma 70-80l e sificient)ii cresti (extrem de repede la 29-30grade si schimb de apa ZILNICA)in cateva luni la 10cm,si ii muti cei selectionati in plantat.
spor!

dan.c.
Junior member

IP:

De ce e nevoie sa ii creasca in steril?
Intreb deoarece ma bate si pe mine gandul la o pereche de discusi in plantat.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Pereche?adica maturi?pai aia nu mai tre' sa-i "cresti",nu?!Despre asta cu cresterea discusilor in steril,gasesti muuuuulte pe forum,de la mai vechi discusari ca mine,si oricum e poveste lunga cu bolile si flagelatele care-s fac "cuibul" in substrat.Mai iti dau un exemplu,mi-am cuparat discusi la 6cm,s-au adaptat,mancau,si dupa cateva saptamani,s-au oprit,refuzat hrana etc.,i-am scos intr-un steril mic,(de 100l)am pun incalzitorul la 32-34,dupa 2saptamani am lasat-o la 29-30,au inceput sa manance,in 2saptamani au crescut, cat au crescut( inainte)in 2LUNI in plantat!!!si mancau un mana de mixtura/zi,fara exagerari...doar 4 discusi de 6-7 cm!!!!!

P.s. Du te la rubrica Despre noi,daca inca n-ai fost,este obligatoriu,ah,si bine ai venit!

This message was edited 2 times. Last update was at 13/07/2011 23:49:26

dan.c.
Junior member

IP:

Am inteles, multumesc.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Poze cu depunerea de azi:
image

image

image

Ahhh,am uitat sa zic,masculul "grijuliu"mananca toate icrele intr-o ora!!

goldman
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
V-a ofer un "buchet" de flori de echinodorus rose,enjoy:
image

image

image