[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cata.tmsc
Junior member

IP:

Buna seara!Puteti sa-mi ziceti si mie ce pesti se inteleg cu carasii si sanitarii (coridoras).
Va multumesc!
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ti-am mai spus in alt topic deschis de tine urmatorul lucru: carasii se tin singuri in bazin. Sunt pesti de apa rece - 10-20 grade. Citeva varietati suporta si temperaturi de 22-23, dar acest lucru nu este valabil pentru toate tipurile de carasi. Si iti reamintesc ca un caras are nevoie de min 50l apa.
Carasul e un peste mare si lent care va fi mereu agasat de catre ceilalti locatari ai bazinului, are nevoie de un acvariu pe masura, de filtrare puternica, de schimburi dese de apa..si iti mai pot aduce inca 100 de argumente pentru a sustine ideea de mai sus. Dar uneori ma intreb daca mai are rost...pe unii chiar nu ii intereseaza.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/03/2011 10:37:00

cata.tmsc
Junior member

IP:

Din contra carasul ii agaseaza pe ceilalti...Cel putin asa facea acesta cu scalarul...
Sa stii ca sa ii chinui este ultimul lucru pe care l-asi face ...Daca ai fi vazut cum era acvariul cand l-am primit.....

This message was edited 2 times. Last update was at 15/03/2011 22:10:30

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

exista, pe aici pe undeva, un tabel cu compatibilitati

despre carasi se scrie ca tb. sa stea in apa cu temperatura sub 24 grade
eu am 2 carasi impreuna cu xipho, molly, neoni, sanitari (corydoras, hoplo si anistrusi) si sae - temperatura o am la 25 grade (+/- 2 grade) si nu am probleme (de cca. 3 luni)

despre carasi se mai spune ca sunt mari scricatori de plante - eu am un acvariu foarte plantat, poti vedea in fotografiile sau filmuletele de la topicul meu de la "despre noi"http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13864.page si nu am patit nimic la plante

ca o concluzie, cred ca cel mai bine se inteleg cu sanitarii
in relatia cu xipho mai surprind cate o shicana, dar numai cand este momentul hranirii
cu molly, neonii si sae nu am observat nici o altercatie

This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2011 22:18:48

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
cata.tmsc
Junior member

IP:

Acesta,cel putin, nu are nicio treaba cu plantele.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: