[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SALUT  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

Salut ma numesc VERZEA ROBERT si sunt din Giurgiu , am luat microbu de la VOI , ma documentam pentru a face un mic acvariu pt fata mea de 6 anisori si am ajuns sa ma gandesc la un acvariu de 126 L gata " echipat", DAR aici vin cu o intrebare acel acvariu pe care lam vazut in HOBRACH este echipat cu filtru intern Eihen Aquaball 2208,si termostat Jager 50W nu sunt mult subdimensionate pentru acel acvariu . Daca da ce credeti ca mi pot lua pentru inceput, la acel acvariu de 126L dim 80x35x45. multumesc anticipat
[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Desi aceasta sectiune a forumului este dedicata numai introducerii, iti voi raspunde totusi.

In general acvariile "all in one" de la eheim au filtru si incalzitor raportate la volum. Eu zic ca ori nu ai fost tu atent, ori s-a gresit ceva pe eticheta.
Ca idee, acvariul de 126l vine cu incalzitor Jager de 100w, si filtru aquaball 2210.

Bun venit pe forum, si pentru intrebari ulterioare te rog sa folosesti sectiunile corespunzatoare. O seara buna.

.
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in principiu, acvariile din supermarket-uri sunt subdimensionate, atat la echipamente cat si la sticla - le fac din geam foarte subtire, din considerente de marketing, sa fie usor de transportat atat pentru ei cat si pentru client,
in mod normal, un acvariu de peste 100L se face din sticla de 10 mm, ceea ce-l face sa canterasca, doar gol, cca. 50kg
recent am discutat cu acvarist batran, care a avut acvarii inca din anii '70 si pana in prezent (a avut peste 52 de specii), si mi-a spus ca la cutremurele mari i s-au spart
concluzia este ca sticla de 6 mm nu este indicata
ref. la echipamente, tb. sa fie corelate cu volumul acvariului
Filtrul este cel mai important aparat si deci, in nici un caz sa nu fie subdimensiona, de ex. eu am un acvariu de 120L si folosesc un Aquael fan filter 2 (recomandat pentru volume de 100-150L)
La iluminat mai tb. sa fi atent, sa nu fie foarte slabe neoanele/becurile, eu folosesc 54W si cred ca este suficent.
Pompa de aer nu este asa de importanta.
Incalzitorul este tot asa, pentru volum de apa - dar acuma, ca vine caldura, poti sa-l cumperi mai tarziu, la toamna.
Dar, inainte de toate, citeste ciclul azotului si, evident, nu te grabi cu populatul acvariului pana nu se incheie ciclul de populare a acvariului cu colonii suficiente de bacterii necesare (care dureaza cam 4 saptamani).

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: