[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
EUGEN-saluta pe toata lumea  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Eu, ma numesc Eugen am 45 ani.Am inceput cu acvariul din anul 2010 luna octombrie.,cu un acvariu de 50L.Am avut mari probleme cu apa.Se inverzea din cauza pietrelor,A doua zi erea apa verde de abia se mai vedeau pestii foloseam ca decor pietre de la sina de tramvai. Imi placeau cum arata.Schimbam apa complect,si la citeva zile imi murea cite un peste Noroc ca am gasit citeva site-uri de acvaristica si mam documentat cum se procedeaza shi acum e totul ok Acum am gasit site-ul acesta care e mult mai pe intelesul meu, si cind am o problema cer un sfat shi se rezolva.LE MULTUMESC MULT CELOR CARE AU RABDARE Nu prea ma descurc asha de bine, dar ori cum nici ca inainte.Acum mi-am facut un acvariu mai mare(80L) vroiam mai mare dar din lipsa de spatiu e bun si asta.Acum e la ciclat
[Email] [Yahoo!] [MSN]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit tizule. Stai pe aproape ca scapare nu ai

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

-Salut tizule ! Am o nelamurire shi ma cam bagat la idei. Cind am cumparat filtrul (RESUN SP-1100L )in luna ianuarie, mi-a spus vinzatorul sa-l spal o data pe saptamina.Cind schimb apa la acvariu, o data pe saptamina, spal shi filtrul cu apa calda de la robinet.Adevarul e ca se cam incarca bine de nici nu mai are pe unde sa intre mizeria ce aspira el.Cind am cumparat filtrul mia dat la el shi un dispozitiv pentru burete.Oare fac bine ca il spal asa des? Sau fac bine daca aplic buretele,sa nu-l mai curatz asha des?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca am greshit ca am scris aici
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eugen2265 wrote:-Cind schimb apa la acvariu, o data pe saptamina, spal shi filtrul cu apa calda de la robinet.

Nu este bine ca-l speli asa des si nici faptul ca-l speli la robinet.
Nu stiu ce specificatii are filtrul tau, dar regula la filtre este ca buretele lor se spala doar intr-un recipient cu apa din acelasi acvariu.
Explicatia este urmatoare: filtrele au rolul nu doar de a filtra apa (in sensul de a retine impuritatile din ea) ci si acela de a circula apa din acvariu prin mediile filtrului, bogate in colonii de bacterii ce au rolul de a transforma amoniacul (rezultat din excremente, resturi de hrana in putrefactie si altele asemenea) in nitriti si apoi in nitrati.

In concluzie, buretele filtrului devine un mediu in care se vor concentra bacteriile necesare pentru descompunerea amoniacului.
Spalarea acestui burete se face doar cu scopul de a elimina impuritatile, nu si colonia de bacterii de care am vorbit mai sus. In acest scop, este suficienta clatirea lui intr-un recipient (un borcan mai maricel sau galeata, destinate exclusiv acestui scop) si in nici un caz la chiuveta.
Referitor la frecventa acestei operatiuni, de clatire a buretelui filtrului, este suficient daca se face o data pe luna

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:Referitor la frecventa acestei operatiuni, de clatire a buretelui filtrului, este suficient daca se face o data pe luna

Nici macar. Se clateste doar atunci cand scade semnificativ debitul filtrului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

va multzumesc mult
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Nimeni nu a observat sau nu a dat importanta la ce ai scris prima data! Pietre de la sina de tranvai in acvariu?? Nu!!
Decoratiunile din acvariu se cumpara din petshopuri! nu punem orice obiect din casa! chear daca ni se par atractive in acvariu! normal sa se vi decolar apa de la pietrele alea! Bafta in acvaristica! Si asteptam intrebari la orice nelamurire!
[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Pietre culese am si eu.Nu le-am cumparat.Sunt de pe malul Dunarii le-am tratat si le-am bagat in acvariu si nu a murdarit apa nu am alge dar trebuie sa le tratezi inainte sa le bagi.

Coz007
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Da! Dar sunt pietre de apa! Si stii pe care sa le alegi si cum sa le tratezi! Dar nu pietre de cale ferata, sine de tranvai sau pietris din palastru! Chear si pietrele de apa sunt riscante daca nu stii sa le tratez! Pot provoca boli pestilor! Nu doar deciclarea apei!

This message was edited 1 time. Last update was at 16/03/2011 11:39:43

[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si cam ce tratament ar trebui aplicat unei pietre de rau, pentru a nu fi nociva pestilor. Pietrele pe care le folosim sunt cam de doua feluri. calcaroase si inerte. Cele calcaroase sunt bune pentru bazinele cu ciclidae si atat. Pentru restul avem nevoie de altceva. O piatra calcaroasa nu o poti trata in nici un fel pentru a o face optima pestilor din alte areale decat ciclidaele. Pentru e vedea daca o piatra este calcaroasa sau nu, picuri putin otet pe ea. Daca sfaraie, e calcaroasa.
Hai sa terminam aici, acesta este topic de prezentare

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: