[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
achizitionare produse  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai spus ce pesti vrei sa tii in acvariu, nici daca va fi un acvariu plantat sau steril. Te sfatuiesc sa renunti la decorurile artificiale de genul corabiilor, scafandrilor sau mai stiu eu ce... dau impresia de kitsch si ieftin. Un acvariu trebuie sa reprezinte un colt din natura.

Pana sa incepi achizitiile, iti recomand sa citesti urmatoarele

Ghidul incepatorului : http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori

Ciclul azotului : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Si nu in ultimul rand, te rog sa treci pe la rubrica "Despre noi" sa stim si noi cu cine avem onoarea .

.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ar fi bun si un volum al bazinului

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai in primul rand pentru plante, un acvariu "all in one" nu e tocmai cea mai fericita alegere din cauza luminii insuficiente. In al 2-lea rand, pe langa pietris, sub el ar trebui pus un substrat fertil pentru plante (ex. JBL AquaBasis). Pietrisul incearca sa gasesti unul de dimensiunea bobului de orez (dar fereste-te de cel alb imaculat ... pentru ca e calcaros... sau cele vopsite). Iti recomand pietris de quartz 2-3mm. Mare atentie la ciclare, si la speciile de pesti compatibile. Daca iti faci putin timp sa "rasfoiesti" forumul, mai ales articolele pe care ti le-am dat eu mai sus, cu siguranta vei avea succes cu proiectul tau. O zi frumoasa.

De asemenea, inca te asteptam la rubrica "Despre noi" sa deschizi un topic si sa iti faci o mica introducere, sa stim si noi cu cine avem onoarea. Asa e frumos intr-o comunitate.

L.E. Acum am vazut ca ai trecut in lista si AquaBasis. Scuze. In schimb, cantitatea nu prea e suficienta. Ai putea sa mai cumperi inca o punga, sau sa iei din start o punga de 5kg.

This message was edited 2 times. Last update was at 25/02/2011 13:49:37

.
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina soarelui nu e buna pentru acvariu. Ea trebuie eliminata in totalitate. Alege o pozitie in asa fel incat sa nu bata deloc lumina de afara pe acvariu. Poti folosi si pietrisul respectiv, cu conditia sa nu fie calcaros (iei o mana de pietris... pui cateva picaturi de otet pe el, si il duci la ureche sa vezi daca sfarie. Daca sfaraie, e calcaros). De asemenea, saptamanal la schimburile de apa va trebui aspirat cu ajutorul unui sifonator, pentru ca va aduna mizerie.

.
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca soarele ar bate doar pe o laterala a lui, atunci poti pune autocolant pe laterala respectiva fara probleme. Nu ma intelege gresit. Acvariile "all in one" au lumina suficienta pentru plante mai putin pretentioase (anubias, cryptocoryne, echinodorus si asa mai departe).

.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

=>click Despre noi.

maritza
Unripe member

IP:

as pune niste poze cu ce a iesit dar nu stiu cum sa le incarc.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: