Salut
Am si eu o problema

... am avut un un acvariu de 45X25X30 ~35 litri si aveam 10 xifori (i-am luat cu tot cu acvariu de cand erau foarte mici nu aveau nici o luna), 2 zebre roz cu alb, 2 neori negri si 2 guppy (i-am luat la 2 luni dupa acvariu) ... dupa 6 luni xifori au crescut destul de mult, au ajuns la 6-7 cm si m-am hotarat sa-mi schimb acvariu ... si l-am schimbat cu unu de 72 L, 60X30X40...
Toata iarna dimineata in avariu temperatura era de 21-22 grade si pana seara urca la 23-24 de grade (in acvariu vechi) dar dupa ce am schimbat acvariu temperatura era de 19-20 grade dimineata si nu urca mai mult de 23 ... mi-am luat un incalzitor de 100w si ca prostu l-am setat la 26 de grade cand in acvariu erau 21, nu am stiut cat de repede o sa urce ... in 3-4 ore a ajuns la 26 de grade ... a 2-a zi pesti abea se mai miscau prin acvariu (stateau toti intr-un colt langa filtru) si cand se miscau se frecau de substrat sau de pietre, guppyle isi stransesera coada de tot ... am lasat sa scada temperatura la 22-23 grade si l-am lasat asa, a 3-a zi nici o schimbare ... m-am hotarat sa le fac un schimb de apa si sa le pun 2-3 linguri de sare (mi-a zis cineva ca daca nu's bolnavi rau isi revin de la cateva linguri de sare) cand m-am apucat sa schimb apa am observat ca femela guppy era deja moarta

si am luat masculul guppy l-am pus intr-un vas separat (am auzit ca guppy sunt foarte sensibile si daca se imbolnavesc sunt sanse foarte mari sa se imbolnaveasca si pesti ceilalti de la ei) am pus sare in acvariu si in vasul in care era guppyul ... a 4-a zi pesti au inceput sa-si revina ( toti ), a 5-a zi cand vroiam sa bag masculul de guppy la loc am observat ca un xifor se tinea dupa o zebra ... am vazut ca o ciupea, cand m-am uitat mai bine am vazut ca ii mancase o mare parte din coada si din inatoare ... saraca de ea nici nu mai putea sa fuga de el, am luato si am bagat-o in separeu la masculul de guppy dar si el se cam tinea dupa ea, nu am asteptat sa vad daca ii face ceva sau nu si am luat o sticla, am taiat-o i-am dat cateva gauri si am bagat-o in acvariu cu zebra in ea, intre timp xifori au inceput sa o cipa si pe zebra cealalta si am bagat-o si pe ea in sticla... in prezent guppy si-a revenit complet si-a deschis coada de tot dar nu stiu daca sa-l bag cu xifori in acvariu... mi sa parut ca se cam ia si de neoni ( nush sigur, poate am devenit paranoic

)
Eu le dau sa manance de 2 ori pe zi, consider ca le dau destul de mult desi ei sunt nesatuli ... nu se satura niciodata, fiindca le-am dat o data mai mult, se facusera rotunzi si tot nu erau satuli...
Acum am cateva intrebari si sper sa-mi raspundeti si sa ma ajutati.
1.De ce credeti ca au ajuns xifori sa atace zebrele?
2.Credeti ca e ok sa bag guppy in acvariu?
3.La zebra o sa ii creasca coada si inotatoarele la loc? si o sa pot sa le mai las cu xifori canibali in acvariu?
Sper sa nu fiti rautaciosi ... sunt incepator