[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Munca mea de 3 luni.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

coz007 wrote:In 0,7 l de apa am dizolvat 1 lingurita de drojdie uscata.

Cred ca drojdia uscata e vinovata pentru spume, mai indicata e drojdia proaspata.
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

O sa fac alta bomba si vad daca este vina drojdiei.

Melcul meu de pomaceea imi mananca gazonul.Am cateva fire de glossostigma plantate iar melcul se plimba pana da de o frunza de glosso si o mananca.Acum nu stiu daca este frunza ofilita.
Intrebarea mea este daca pomaceea mananca alge sau frunza care are alge?

Coz007
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pomaceea mananca aproape orice daca nu au destula mancare. Daca nu ramane mai nimic din mancarea pe care le-o dai la pesti, papa si ei ce pot. Poti sa le dai eventual cate o felie de morcov sau castravete putin oparit, asa cat sa se inmoaie si nu vor mai avea treaba cu plantele.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Am niste tufe de blixa japonica si cateva dintre ele s-au ridicat la suprafata si nu mai au radacina.Cand le-am plantat aveau radacini mari si frumoase dar acum...Si se mai ofilesc si frunzele.Schibm apa la saptamana,substrat JBL Manado,fertilizant nu pun ca nu am multe plante,lumina bec normal Philips de 25 W, Bomba CO2.

Help me nu vreau sa le pierd.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2011 18:57:58

Coz007
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai eu zic sa incerci si putin fertilizant, daca chiar vrei sa nu le pierzi. Cat priveste becul respectiv, nu stiu sincer cat de mult ajuta. La volumul acvariului e suficient, dar asta nu inseamna ca si ajuta in acelasi mod. Incerca o sursa de lumina speciala pentru acvariu. Sunt tot felul de produse pe piata care ajuta la o crestere si dezvoltare mai buna a plantelor. Eu folosesc bile pentru substrat si isi fac datoria destul de bine, avand in vedere ca lumina nu e punctul forte la acvariul meu.

[Yahoo!] [MSN]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Ce fertilizant imi recomanzi?

Cu lumina o rezolv daca pun un bec economic?

Si acele bile de substrat mai exact ce sunt?

Coz007
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu pot sa iti zic exact ce folosesc, pentru ca, cred ca ar fi considerat drept reclama la produsele respective. Nu stiu ce magazine aveti voi prin Constanta, dar probabil ca sunt destule. Eu trebuie sa ma descurc cu magazinele online. Bilele de substrat sunt tot un fel de fertilizanti care se introduc in substrat. Acolo se dizolva si plantele isi extrag cele trebuincioase prin radacini. Singura problema care o poti avea cu ele , este faptul ca daca ai de lucru pe urma prin susbtrat, mai exact prin zona in care le-ai pus, o sa iti cam murdareasca apa. Eu am patit, dar evident din neatentie. In rest fac o treaba buna, parerea mea. Intreaba si tu pe la magazinele de profil de la voi sau fa o cautare online si documenteaza-te.

Cu lumina, nu stiu sincer ce sa iti zic. Eu folosesc doar produse special concepute pentru acvaristica. Nu stiu daca becurile de uz general, te-ar putea ajuta in vreau fel. Cat despre fertilizanti, tot asa iti recomand sa te documentezi putin inainte sa folosesti, sa respecti dozele indicate pe ambalaj, ca sa nu intampini probleme cu algele sau cu parametrii apei.

[Yahoo!] [MSN]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

O sa ma duc pe la un petshop sa vad ce imi recomanda.

Cu tufele de blyxa fara radacina ce sa fac?
Sa le las in apa sa pluteasca pana isi formaza radacina sau sa le pun in nisip?

Coz007
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Imi cer scuze ca postez consecutiv,dar pestele meu betta s-a albit si are inotatoarele zdrentuite si lipite si ochii sunt bagati in orbite si sunt negrii.I-am facut baia de sare cum am citit pe net dar nimic.

Help me please!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2011 11:59:34

Coz007
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

M-am hotarat sa-mi fac un capac pentru acvariu si momentan am la dispozitie 2 m de lambriu din lemn pentru interior.Daca il folosesc s-ar putea sa se ude sau care sunt avantaje si dezacantaje?

Coz007
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Java moss-ul meu a inceput sa se intinda dar nu se prinde de buturuga si sta ciufulit.Problema mea este ca se mai desprin bucatele din ele care plutesc prin apa pana le inghite filtrul.Cum as putea sa prind moss-ul ca sa se intinda pe ciot sau sa se fixeze pe ciot?

Coz007
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Moss-ul il poti lega cu guta, de jur imprejurul buturugii. Se va fixa. Dar el tot va creste iar tu va trebui sa-l tunzi pentru a-i da forma dorita.
Capacul din lambriu de lemn s-ar putea sa se umfle de la umezeala.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Si cand se fixeaza singur trebuie sa scor guta sau ata cu care era prins si sta pe buturuga fara sa fie prins?

Si capacul: Despre parchet laminat ce parere ai?

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2011 22:36:13

Coz007
Aberdain
Member

IP:

nu stiu cum de nu a sesizat nimeni dar robinetul la bomba e cam periculos, ai grija cu el.

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e chiar periculos genul ala de robinet , eu am folosit unii si mai naspa care puteau sa iasa cu usurinta si nuam avut probleme , pana cand miam dat seama ca scapa pe acolo ) , poti sa il si scoti daca vrei , sa folosesti fara robinet, eu de 2 luni folosesc instalatia fara robineti si nu am nici-o problema.

This message was edited 2 times. Last update was at 13/02/2011 18:31:00

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Eu il las ca nu am avut probleme pana acum.Las instalatia deschisa si noaptea.

Cam dupa cat timp se fixeaza mossul de buturuga de cand il prinzi cu guta?

Coz007

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: