[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru intern sau extern?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Am un acvariu de 30 L stil igwami .Am un filtru intern Aquel cu debit de 300l/h si mi se pare cam mare pentru acvariu.Vreau sa-mi fac un filtru extern si sa-l inlocuiesc pe cel intern.Care credeti ca merge mai bine.Si totusi daca puteti sa imi dati niste sfaturi despre cum as putea construii un filtru exterior sunt bine venite.

Multumesc!

Coz007
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Stii cum spune romanul suntem prea saraci ca sa luam sau sa facem in cazul tau lucruri ieftine.
Fa o socoteala ce ti ar trebui pentru un filtru extern din punct de vedere al componentelor aduna contravaloarea lor si iti garantez ca a doua zi esti la magazin sa iti cumperi unul gata facut .
Exemplu :

- pompa de apa care sa urce apa si sa aiba un debit cat de cat bun si sa nu faca precum un avion cam 80-100 lei.
-intrare si iesire din plastic cam 40 lei
-furtune nu prea pretentioase dar de acvaristica pentru ca cele de udat gradina se duc repede cam 40 lei .
-1 burete din acela tip hornbach din care decupezi tu cam 30 lei.
- sa mai pun si robinetii ????

Numai pana acum am ajuns la aproape 200 lei . La banii astia iti cumperi filtru extern AQUAEL pentru acvarii de pana la 80 litri.
Cum nu cred ca te scot banii afara din casa nu cred ca are rost sa investesti intr un filtru facut de tine care nu se apropie nici macar un pic de cel cumparat atat functional cat si estetic.
Nu am mai pus la socoteala faptul ca initial s ar putea sa iti curga si munca depusa de tine si nervii care sunt nepretuite cum ar spune unii.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Dar daca te uiti pe net la cele homemade sunt usor de realizat.Tot ce trebuie este o pompa o am si chiar nu am ce face cu ea deci pretul dupa cum zici tu s-ar reduce la 100 ron,cu robinetii... furtun am deci pretul se micsoreaza dar nu stiu ce este mai bun si mai estetic.Cred ca am mentionat ca la un acvariu de 30 l un filtru intern arata cam....nu prea merge.

Deci sa raman la intern sau sa-mi cumpar extern?

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2011 00:08:41

Coz007
marcumih
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca iti permiti investitia, sa cumperi filtrul extern ar fi cea mai buna solutie. Daca nu, poti face treaba buna si cu cel intern.
Exempu: "intern JBL e100 plin cu perlon de care sunt tare multumit cum filtreaza. " (@mogo )
Citatul vine de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14190.page
[Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

coz007 wrote:Am un acvariu de 30 L stil igwami .Am un filtru intern Aquel cu debit de 300l/h si mi se pare cam mare pentru acvariu.Vreau sa-mi fac un filtru extern si sa-l inlocuiesc pe cel intern.

Salut, ai vrut sa pui acvariu de 30 litri stil Iwagumi? Nu exista acvariu stil Iwagumi, in schimb exista un aranjament al unui acvariu in stil Iwagumi. Pentru acvariile mici (20-30 litri) este cam greu sa pui filtru extern, sau sa construiesti, dar de ce nu pui un filtru hang-on care este in afara acvariului? http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_interne/Filtru_Cascada_Hailea_SL_206 . Succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2011 13:19:46

[Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Da aranjament stil igwami am vrut sa spun.Am capac la acvariu si nu pot sa-mi dau seama cum sa montez filtrul hang-on.Dar filtrul intern este bun?Atat vreau sa stiu ,deoarece pana acum si-a facut treaba bine curata,filtreaza,oxigeneaza dar nu imi place cu arata in acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2011 14:25:49

Coz007
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

coz007 wrote:Dar filtrul intern este bun?Atat vreau sa stiu ,deoarece pana acum si-a facut treaba bine curata,filtreaza,oxigeneaza dar nu imi place cu arata in acvariu.
Pai daca si-a facut treaba bine pana acum inseamna ca este un filtru bun, deci tu vrei sa aflii daca cititorii topicului sunt de acord cu tine ca este un filtru inestetic?

coz007 wrote:Da aranjament stil igwami am vrut sa spun.
Aranjament stil Iwagumi nu igwami... ce e aia igwami? daca tot folosesti denumiri d-astea "piperate" de aquascape-uri, dificil de realizat si de unii acvaristi mai avansati, macar sa te interesezi de denumirea lor corecta, ca de realizat ma cam indoiesc.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: