[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Astronotus ocellatus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... hehe, da' ce v-ati "dat drumu' la scris" ...

@vlad&raluca :
... ar trebui sa nu dati pestii ceilalti pana cand nu aveti certitudinea [ ma rog, e mult spus ] ca ceea ce opriti e pereche ... adica sa vedeti ca pestii aia se aleg singuri, ca muta nisipul, ca inoata impreuna, ca ii fugaresc pe ceilalti, etc, etc ... tot zic ca trec pe la voi sa beau berea aia si uite, nu ma invrednicesc sa-mi fac timp ...

@Porcu' :
... zi-i asa, 500 de litri cu decor de spuma ? ... hmm, suna taaare interesant, asteptam poze ... sper ca nu faci la fel ca si cu Sarcofagu', adicatelea sa vedem fotografiile abia dupa un an de zile ...

@ciprian_sb :
... off topic, da, mi-am luat Volga aia pana la urma ...
... on topic, toata vara pestii mei mancau rame de pamant ... ocazional, cate o coropisnita ...

@grig :
... hehe, vezi ca oscareala e o boala grea, contagioasa, care se ia repede si nu trece cu una, cu doua ... tratamentul necesita o cura intesiva de acvarii mari, combinata cu extract de rame si creveti ... sa nu zici ca nu te-am avertizat ...

PS : ... cu Manuelita am vorbit eu ieri si pestii ei sunt ok ... in plus, si-a luat struti ... fuge dupa ei prin curte toata ziua si d'aia n-are timp sa scrie pe forum ... de fr0ggy nu stiu nimic, l-am sunat si n-a raspuns ... o fi in concediu ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
tave
Member
[Avatar]

IP:

vlad&raluca wrote:Sper sa nu avem ghinionul sa avem doar masculi sau doar femele....Cam atat...despre noi...asteptam vesti de la ceilalti...si poze...mai ales de la manuelita si fr0ggy.

Cred ca ghinionul asta il am io .... ca ai mei au aproape 1 an jumate si .... nimic nimic .... nu au nici un gand sa se aleaga ... ( si io am 6 )
[Yahoo!]
k-lad
Junior member
[Avatar]

IP:

tave wrote:
vlad&raluca wrote:Sper sa nu avem ghinionul sa avem doar masculi sau doar femele....Cam atat...despre noi...asteptam vesti de la ceilalti...si poze...mai ales de la manuelita si fr0ggy.

Cred ca ghinionul asta il am io .... ca ai mei au aproape 1 an jumate si .... nimic nimic .... nu au nici un gand sa se aleaga ... ( si io am 6 )

Mai asteapta putin,ai mei s-au ales la aproape 2 ani. Si eu am avut tot 6 din care am ramas cu 4 dupa un an - a trebuit sa dau initial 2 pentru ca au ramas mai mici si erau alergati in permanenta de ceilalti. Din cei 4 ramasi, dupa un timp s-au separat 3 :o , nu stiam ce sa mai cred - toti 3 curatau aceeasi piatra. Acum o luna am gasit intr-o dimineata un bolovan plin de icre si pazit de cei 3 (cu aproximatie - unul dintre ei era doar curios dar surprinzator era acceptat de ceilalti doi -cu cateva zile inainte de depunere 2 dintre ei au inceput sa se prinda de buze unul pe altul) . Din pacate tocmai in ziua cand au depus a trebuit sa plec 1 saptamana, cand m-am intors nu am mai gasit nici urma de icre sau pui. Dar acum 2 zile pe la 7 seara au depus din nou de data asta am reusit sa vad si sa ma conving care este perechea . Au depus frumos, prima trecea femela, apoi masculul. Asta e perechea aleasa, stanga -femela, dreapta masculul. Acum acvariul arata asa dar doar cu 2 oscari si fara cei 2 pleco, imediat dupa ce au depus i-am scos.O sa postez zilele urmatoare si poze cu depunerea. Momentan astept sa vad ce se intampla cu icrele. Dupa 2 zile sunt inca albe dar nu dau semne de mucegai iar parintii le ventileaza pe rand .

Album
[Email] [Yahoo!]
diskusfun
Member
[Avatar]

IP:

nu m-am putut abtine oscarul fotbalist

The road to happiness lies in two simple principles:
Find what it is that interests you and that you can do well, and when you find it, put your whole soul into it - every bit of energy you have.
[Email] [WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@k-lad :

... foarte frumosi pestii, sa-ti traiasca ! ... ma bucur ca ai reusit sa "inchegi" o pereche ... faptul ca icrele nu dau semne de mucegai [ Saprolegnia ] inseamna ca apa din bazin este buna dpdv chimic ... chiar daca nu iese nimic, nu tre' sa te descurajezi, faptul ca pestii stau impreuna si ingrijesc icrele este un semn bun ...

@diskusfun : ... ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
k-lad
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu amanunte : din pacate in a 3-a zi de la depunere, icrele au inceput sa prinda mucegai iar dimineata urmatoare au disparut complet iar pestii si-au reluat comportamentul normal, adica de cate ori ma apropii de acvariu "cersesc" ceva de mancare.
Acum legat de icre cred ca eu sunt vinovat ca s-au stricat, cu o seara inainte de a se strica am facut un schimb de apa si am completat cu apa rece, temperatura in acvariu scazand cu 1 grad cu aproximatie.
Astept cu nerabdare urmatoarea depunere, masculul a inceput sa curete piatra pe care au depus pana acum. Hrana de baza o constituie ramele dar le mai dau si Tetra DoroMin.

Album
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... nu cred ca a fost vina ta, de multe ori se intampla ca primele depuneri sa nu fie "finalizate" cu succese ... pestii sunt tineri si ai tot timpul sa te bucuri de pui ... la mine pestii depuneau oarecum constant, intervalul dintre 2 depuneri nedepasind 35-40 de zile ... asta de 4-5 ori la rand, apoi urma o pauza de 2-3 luni si iar ciclul se repeta ...

tave
Member
[Avatar]

IP:

Pe mine ce ma sfatuiti sa fac ? Ii am din martie anul trecut , si vad ca nu dau nici un semn sa se aleaga vreo pereche...

Deja acvariu a devenit mic pentru toti 6 , nu mai vorbesc ca apa se murdareste foarte repede...

Am inceput sa ma gandesc daca nu cumva sa opresc 2 la intamplare .... si pe restu sa-i dau ...

Voi ce parere aveti ?
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

@tave: Eu cred ca cel mai bine e sa ai rabdare pentru ca daca nu-i nimeresti pereche pe cei 2 atunci nu cred ca e bine. De ales trebuie sa se aleaga la un moment dat.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... depinde ce urmaresti ... daca vrei doar sa ai in bazin 2 astronotusi frumosi, atunci opreste-i pe cei care-ti plac cel mai mult ... urmareste-i cu mare atentie, sa fie "compatibili" !!! ... adica sa nu cumva sa ai surpriza ca dupa ce ramai numai cu doi pesti, acestia sa inceapa sa se bata intre ei ...

... daca insa vrei sa te bucuri si de spectacolul depunerilor / ingrijirii puilor, atunci trebuie sa ai rabdare sa se aleaga o pereche ... bine ar fi fost sa ai posibilitatea de a separa temporar pestii, doi cate doi, pana cand "nimereai" o pereche ... crescatorii care au la dispozitie mai multe bazine asa procedeaza ...

... oricum, la 6 bucati, sansele "sa alegi o pereche" sunt foarte mari ...

tave
Member
[Avatar]

IP:

Ok , va multumesc , mai astept atunci ... sa vedem ce-o iesi !
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

pe 11 iulie, Porcu'"]... O fi liniste pe topic, da' io numa' liniste n-am avut simbata . Am aranjat cu cineva un acvariu de 500 litri in care se lafaie 4 pui de 6-7 cm. Acvariu dotat cu un decor din spuma poliuretanica ... Poze in curind.[/quote:3dbc34df3b wrote:
... asta era acu' o luna ... ziceai cumva, ceva, legat de niste poze ?? ... hai domnu' Porc, nu te lasa rugat ...

on-topic :

... am primit mesaj de la fr0ggy [ e plecat din tara ] cum ca pestii [ Thomas & Delilah ] sunt relativ ok ... mai multe amanunte cand se va intoarce el ...

@k-lad : ... ceva noutati ?

k-lad
Junior member
[Avatar]

IP:

Deocamdata liniste si pace, doar ca mananca ceva de speriat. Asta nu s-a mai intamplat de vreo 2 luni.
Cum ma apropii de acvariu incep sa se agite, altceva decat mancarea nu ii mai intereseaza.

Album
[Email] [Yahoo!]
k-lad
Junior member
[Avatar]

IP:

Pestisorii mei s-au apucat din nou de treaba, inca o depunere la activ . De data asta sper sa vedem si urmasii .

Album
[Email] [Yahoo!]
Danezu
Member
[Avatar]

IP:

Din pacate,am ramas doar cu un oscar
Ieri dimineata aveam 2 oscari fericiti,mancau bine se jucau,iar seara am gasit unul mort(posibil femela).....Motivul necunoscut,nu a dat nici un semn ca ar fi bolnav,nu a mancat in exces,chiar sapase groapa in pietris.
Daca are cineva 1-2 oscari de 26-28cm in plus pentru a forma iar o pereche as fi foarte fericit. Daca nu gasesc,voi fi nevoit sa-l dau pe cel ramas
raresr
Junior member

IP:

si eu vreau albi dar de unde? la cluj nu am gasit
[WWW] [Yahoo!]
Danezu
Member
[Avatar]

IP:

Eu vreau si rosii sau clasici,conditia este sa fie la marime.....
tave
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa contezi ca o sa iti dau eu .... dar trebuie sa mai astepti un pic sa mi se aleaga perechea ...
[Yahoo!]
Danezu
Member
[Avatar]

IP:

Astept! :-) Ce pot face altceva? Poate pana la urma am si eu noroc de o pereche!
tave
Member
[Avatar]

IP:

Pai din 4 care raman ... ar trebui sa vina norocu si la tine ;)
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: