Inca o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute cu cateva clarificari. Proprietatile apei se pot schimba din cauza substratului nu?! Adica ma refer sa se schimbe astfel incat sa afecteze pestii. Am citit pe un alt forum o reteta de substrat. Cu turba( luata din comert de la o florarie ), argila, nisip alb si ceva pietris granulatie mai mare 3. 4 mm care sa stea deasupra.
Sunt convins ca toate astea pot schimba proprietatile apei, dar o v-a schimba intr-un mod in care v-a afecta pestii?
This message was edited 1 time. Last update was at 26/12/2010 17:45:06
la inceputurile mele acvaristice si eu am aplicat metoda substratului cu turba din florarie si m-am batut cu capul de pereti. dar, probabil din motive financiare sau pur si simplu de dragul experimentului colegul nostru poate incerca. desi cum zicea si colegul scificuss, in cazul unui incepator iar experimetul se dovedeste un esec s-ar putea sa numaram un acvarist mai putin.
recomand substrturile de firma, chiar daca sunt mult mai scumpe decit un DIY isi merita banii. din pacate nu avem un hobby ieftin.
Salutare prieteni. Am revenit cu inca o intrebare legata de substrat si curatenia in acvariu. Daca substratul este format din nisip, granulatie destul de mica, pana la 4 mm maxim, atunci cand se face curatenie in acvariu, stiti voi aspirarea mizeriei facuta de pesti, nu se aspira si nisipul? Am cumparat de la un petshop un astfel de aspirator, care merge pe acelasi principiu cu trasul vinului din butoi ) ... i-am intrebat pe ei ce imi recomanda pentru a face curatenie in acvariu si mi-au recomandat acest furtun cu un fel de palnie care are si o bila in interior.
Azi voi da drumu la ciclarea noului acvariu, in care substratul este alcatuit din nisip de diferite granulatii. Si ma intrebam cum sa o aspir mizeria din acvariu cand voi introduce si pestii!?
Pai si de ce ai pus si nisip, ca nu pricep? Nisipul oricum se va lasa la fundul acvariului, la suprafata ramanan pietrisul.
Iar la 4 mm, ala nu e nisip, e cam pietris in limbaj acvaristic
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
alber wrote:Pai si de ce ai pus si nisip, ca nu pricep? Nisipul oricum se va lasa la fundul acvariului, la suprafata ramanan pietrisul.
Iar la 4 mm, ala nu e nisip, e cam pietris in limbaj acvaristic
M-am exprimat gresit, e vorba doar de pietris, ca tot este de granulatie 3-4 mm. Dar mi se pare destul de usor cat sa fie aspirat de acel furtun.
E, stai ca nu-s nici nemtoteii neste tembeli. Cand spui Manado, vorbesti de alt gen de acvaristica, ce nu mai necesita sifonare Si poti trimite un mail si la Eheim
This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2011 01:34:18
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu