[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
boala  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
CosmYn
Junior member

IP:

Am un acvariu de 54 de litri cu 10 neoni , 2 SAE , 3 corydorasi , 3 ancistrusi mititei acvariu este plantat si de ieri dimineata am observat ca 2 dintre ancistrusi au ceva bobite mici pe ei asa ca miam dat repede seama ca au gris. Asa ca m-am dus rapid jos si am cumparat un parakill si am setat temperatura la 30 grade , si de ieri dimineata nu leau trecut inca.(mai am de asteptat pana sa le treaca nam mai avut boala asta niciodata). Acum dimineata am observat si unii dintre neoni ca au gris .

This message was edited 1 time. Last update was at 25/12/2010 12:43:55

CosmYn
Junior member

IP:

Am cautat sera costapour dar nam gasit in oras
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Parakill? La ce este bun asta? Parca se tratau pisicile cu el, sau ma inseala pe mine momoria? Oricum, a fi folosit la pesti n-am auzit.

Mentine temperatura ridicata cateva zile si ai rabdare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alber wrote: Parca se tratau pisicile cu el, sau ma inseala pe mine momoria? .

Nu te inseala. Parakill se foloseste impotriva puricilor si capuselor la ciini si pisici. Mare mirare ar fi sa mai ai pesti in acvariu daca l-ai folosit.
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Se foloseste si ca dezinfectant, antiparazit in acvarii. [sursa]

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

fishyman wrote:Se foloseste si ca dezinfectant, antiparazit in acvarii. [sursa]

Habar n-aveam de asta. Dar ce stim despre el? Decicleaza, schimburi de apa, sau alte amanunte de genul asta?

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Parakill - pentru ciini si pisoi
Panzi Parakill - pentru pesti

Sunt doua produse diferite, totusi.
CosmYn
Junior member

IP:

Nu nu e parakill pentru caini si pisici e pentru pestii din acvariu pestii nu ai nimic dar tot le-au ramas gris smilie .Mam saturat deja .

This message was edited 1 time. Last update was at 26/12/2010 11:43:31

CosmYn
Junior member

IP:

Neoni nu sunt slabiti mai au ici pe colo 1 , 2 bubite dar 2 dintre ancistrusi sunt rau , am o banuiala ca de la ei a inceput grisul am sa ridic unpic temperatura dupaia schimb apa .Maine de dimineata direct la petshop ma duc sa iau ceva medicament . Ca mancare le-am dat ceva larve de tantar congelate cu supliment de vitamine sunt foarte bune si le consuma toti pesti cu placere.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Taz wrote:Daca ai posibilitatea sa ridici temp la 32 grade timp de vreo 2-3 ore o sa ucizi grisul insa e posibil sa nu reziste pestii mai ales k sunt slabiti de boala . grisul moare la 32 grade. Depinde de tine daca iti asumi acest risc.Dupa tratament fa un schimb de apa de vreo 30 -50% si scade temp treptat. Niste vitamine o sa ajute pestii sa se refaca. sal.

Mai usor cu sfaturile incomplete sau eronate. Mai avem putin si ajungem la temperatura de la nivelul Soarelui. Acolo nu avem discusi, n-avem ce face cu 32 de grede. 29-30 de grade sunt suficiente. Dar nu pentru 2-3 ore, ci pentru cateva zile. Iar temperatura nu o ridici brusc, aruncand cateva cani cu apa fiarta, ci cate 1-2 grede pe zi, cu ajutorul incalzitorului.

[Email] [Yahoo!]
CosmYn
Junior member

IP:

Alber nici o data nu mia trecut prin gand sa pun cu cana apa fiarta in acvariu stiam ca trebuie reglata de la incalzitor Problema sa rezolvat
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai tie nu, dar daca ai stii cati citesc printre randuri...Iar daca randurile alea mai sunt si putine sau incomplete, iese macel.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: