[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Regulator de presiune  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
alexnbv
Membru de baza

IP:

Salutare,

Zilele trecute am primit acest regulator de presiune. L-am pus in functiune si pare sa fie ok....este mai dificil in schimb cu reglajul fin.

Sunt curios daca a folosit cineva pana acum acest produs, si la ce sa ma astept de la el. Nu prea reusesc sa reglez debitul constant, avand in vedere ca este folosit la un nano de 21 de litri vreau sa-l reglez la un debit de 1 bula/ 3 secunde. Ce solutii as avea in situatia data...presupun ca 1 bula pe secunda ar fi prea mult pentru bazinul meu.

Multumesc.

Acvariu 126
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

este dificila reglarea debitului la acest tip de regulator si s-ar putea nici sa nu-l mentina constant, insa vestea buna e ca tendinta e de scadere a debitului, ceea ce te ajuta la un acvariu asa mic.
n-ai ce sa faci decat sa incerci de mai multe ori.

alexnbv
Membru de baza

IP:

Ma gandeam daca as pune inca un robinet de reglaj fin, care ar fi rezultatul?

Acvariu 126
[Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut un reductor de presiune cumparat exact de la cel din linkul tau, dar diferit ca model. Este destul de dificil de reglat, adica reglajul fin nu este asa... fin.. Dar se poate. Am observat ca facea probleme in special cand butelia era plina. Dupa cateva zile, o saptamana era mai usor cu reglajul. Intr-adevar intentia este de a se opri co2-ul, ceea ce este un lucru bun daca nu esti pe acasa sa observi.

La varianta cu un robinet de reglaj fin m-am gandit si eu. Numai ca trebuie sa gasesti un robinet bun. Unul mai naspa o sa iti creeze exact acelasi soi de probleme ca si cel de pe reductor. Eu pana la urma am schimbat reductorul cu totul. Am luat unul care avea si electrovalva.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Intai te intreb cu ce faci dizolvarea co2 in acvariu.

Teoretic daca folosesti un difuzor, si o sa iau in calcul ca tu deabia ai instalat sistemul, incet in timp se colmateaza porii lui astfel incat este nevoie de o presiune mai mare sa iasa co2. Si acel regulator nu prea este regulator in sensul adevarat ci un fel de robinet de reglaj fin dar de mare presiune, posibil sa contina un sistem intern care sa imite partial efectul de reglaj al regulatorului normal. Stiu ca pe aceste tipuri de aparate nu se poate instala electrovalva. Risc de a face un mare poc.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
ezatemi
Member

IP:

Sa nu treaca cuiva prin cap sa bricoleze acel robinet.
NU se poate monta pe el inca un robinet pentru reglaj fin deoarece, in esenta, el este robinet pentru reglaj fin, iar presiunea la iesire este egala cu cea din butelie.
S-a spus bine mai sus: un mare POC!!!.
Au rusii o vorba: ZGARCITUL PLATESTE DE DOUA ORI.
Daca am deranjat pe cineva cu acestea, imi cer anticipat scuze.
alexnbv
Membru de baza

IP:

Pe ebay exista acest tip de regulator cu electrovalva montata....eu dizolv co2-ul printr-un difuzor aquatic nature si nu ma gandesc sa bricolez ceva la el(la reductor)....daca nu merge il schimb si rezolv problema

ezatemi wrote: NU se poate monta pe el inca un robinet pentru reglaj fin deoarece, in esenta, el este robinet pentru reglaj fin, iar presiunea la iesire este egala cu cea din butelie.

Ai perfecta dreptate, practic cu cat deschid mai tare robinetul presiunea creste....el nu reduce presiunea asa cum o face un reductor normal care scoate co2-ul la 1.5-2 bari, aici este un pic diferit.

Ce sfaturi imi dati....il inlocuiec sau incerc sa merg mai departe cu acesta??

Acvariu 126
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce ai vazut tu este cu totul altceva decat obisnuita electrovalva care lucreaza cu presiuni de pana la 6 atmosfere. Acolo este un sistem cu bila care taie alimentarea cu gaz inainte de acel robinet de reglaj fin.

Acelasi lucru l-am zis si eu ezatemi, dar bun si de doua ori poate asa se baga la cap. Oricum in maxim cateva saptamani o sa vedem aceleasi dileme pe aici. Deh , lenea asta.

[Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

scificuss wrote:
Acelasi lucru l-am zis si eu ezatemi, dar bun si de doua ori poate asa se baga la cap. Oricum in maxim cateva saptamani o sa vedem aceleasi dileme pe aici. Deh , lenea asta.

Nu prea inteleg la ce te referi...

Am inteles logica din spatele afirmatiei voastre...este normal sa nu fie ok un robinet de reglaj fin montat dupa acst tip de reductor, dar in conditiile actuale presupun ca nu este nimic in neregula cu el...presupun ca nu prezinta vre-un risc daca il folosesc asa cum este el.

Acvariu 126
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Exact, il folosesti asa cum l-ai cumparat, a fost proiectat sa functioneze in forma asta.

Tot nu ai zis cum introduci co2 in acvariu, reactor/difuzor. Sa lamurim odata problema.

[Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

scificuss wrote:
Tot nu ai zis cum introduci co2 in acvariu, reactor/difuzor. Sa lamurim odata problema.

alexnbv wrote:Pe ebay exista acest tip de regulator cu electrovalva montata....eu dizolv co2-ul printr-un difuzor aquatic nature si nu ma gandesc sa bricolez ceva la el(la reductor)....daca nu merge il schimb si rezolv problema

Am raspuns la aceasta intrebare un pic mai devreme, dar probabil nu ai fost atent

Acvariu 126
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Sorry, my bad. Asta e buba ca sa zic asa cu difuzoarele, pana nu se colmateaza ele putin sa se stabilizeze debitul de gaz o sa ai mereu fluctuatii. Dai putin timp si o sa mearga ok.

[Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Multumesc pentru raspunsuri, probabil o perioada voi fi nevoit sa il reglez mai des.

Acvariu 126
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: