[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inmultire vivipari  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Salut as vrea sa ma apuc sa inmultesc si eu guppy xifo sau molly.
As vrea sa stiu ce conditii sa le creez ca sa se inmulteasca.
Molly sunt mai greu de inmultiti decat guppy?
O sa am la dispozitie vro 25 l.
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

25l e un volum prea mic pentru a te gandi la inmultire. Cel putin asta e parerea mea.

.
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca te apuci de inmultit vivipari doar de dragul artei, evident ca o sa fie si o mare provocare sa tii parinti cu juvenili si alevini in acelasi acvariu, imens de altfel, iti doresc .... reusita.

Presupun ca ai o minima baza de cunostinte, sa nu zic de echipamentele necesare acestei operatiuni.

Oricum le doresc condoleante de pe acum pestilor care nu vor trece cu bine de experiment.

1. Conditii bune spre excelente, vorbind prin prisma tinerii lor intr-un mediu artificial.
2. Depinde de conditii, cunostinte, Varsta ta sau a pestilor, etc.
3. O sa presupun ca e greseala de scriere 25 litri, daca nu, eu zic sa te apuci mai intai sa vezi cum se tine un peste in conditii normale o perioada de 2-3 ani, fara boli sau decese, mai acumulezi cunostinte si dupa ce treci de faza asta eu zic sa te apuci si de inmultitul lor.

Opinia mea.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2010 09:10:00

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

poti sa inmultesti guppy in 25l,dar numai ca acest acvariu trebuie folosit pe post de maternitate,adica pui doar femele gestante in ea.partea mai grea este sa ai parte de femele care au gestatie in aceasi perioada.orice femela trebuie scoasa dupa ce naste,iar puii au nevoie de ceva spatiu daca vrei sa ii cresti sanatos,deci recomand sa iti pui doar 2 femele in maternitate,in asa fel nu o sa ai o populatie depasita de pui.
``maternitatea`` se poate face manual,dar sunt multe produse ok pe piata,cel putin cele de la jbl sunt foarte bune,stiu ca era un kit 3 in 1 ,nu stiu sigur daca se numeste asa,care avea doua compartimente pentru femele.
cat despre moly iti spun ca nu scot ``profit`` cat scot guppy,care sunt mai iubareti de fel...
perioada ce gestatie este mai mare la moly,si numarul de pui(nu mereu),dar o femela guppy poate da nastere de 3 ori dupa ce a avut o ``aventura`` cu un mascul.
totusi pe viitor incearca sa iti procuri un acvariu de 40-60 l si o sa ai parte de rezultate mult mai bune (mai multe femele,spatiu de crestere,etc).
nu uita ca acvariu in care vrei sa tii puii are nevoie de aerare,de un filtru hang-on(atentie sa pui buret la furtunul care trage apa ca sa nu ai parte de surprize),sau macar un burete ``bolbositor`` care le face pe ambele la un pret mai accesibil.
nu uita de schimburile de apa,sifonare,si nu in ultimul rand de hrana speciala pentru pui(infuzori din galbenus ,artemie,micro granule).
deci daca vrei sa te apuci de treaba sa stii ca se poate ;)
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Acvariul de 25 l este cel in care va sta femela.
Cuplul va sta la mine in acvariu.
Ar ajunge un cuplu pentru inmultire?

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2010 09:31:41

[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Am facut rost de un acvariu de 50 l pentru pui si femele.
Cand o sa fac rost de bani o sa incep sa cumpar substrat plante....
Am deja un incalzitor de 25w.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

FilBil wrote:Cand o sa fac rost de bani o sa incep sa cumpar substrat, plante.....

Acvariul care va gazdui puii nu are nevoie de substrat pentru ca aspirarea mizeriei si a resturilor de hrana ramase neconsumata sa poata fi facuta cit mai usor. Pentru pui sunt recomandate plantele de suprafata ca Ceratopteris, Riccia, Elodeea, Egeria, Pistia.
Pentru inmultire raportul este de un mascul si 2-3 femele. Exemplarele alese trebuie sa fie mature si sanatoase - asa ca atentie la ce si de unde cumperi pestii respectivi.

Nu e greu sa obtii pui de vivipari. Daca oferi pestilor conditiile necesare unei vieti sanatoase, o hrana variata si bogata in vitamine, ingrijire si atentie, atunci vei avea ocazia sa te bucuri si de pui.

Uite asa arata o maternitate care se poate introduce in acvariu si in care poti tine 2 femele gestante odata. Se gaseste in pet-shop-uri si nu costa foarte mult.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2010 12:31:21

Forum Index » Vivipari
Go to: