[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Sunt incepator si vreau sa va prezin acvariul meu de 45 l in care se afla cam 40 l si in care am: 2 xifo , 2 molly, 2 sanitari, 1 tetrazona, 5 zebre mici.
In el am un filtru resun sp-1100 care isi face treaba foarte bine un incalzitor aquael o planta naturala un neon reptiglo 2.0 si o nuca de cocos.
O sa pun si poze cand fac rost de camera.
Aveti idee de ce un molly luat azi nu mananca? El nu are nici o problema si nici o urma de boala. Oare trebuie sa se acomodeze?
Si inca ceva dupa ce mai multi pesti au avut gris si au murit cum pot 'steriliza acvariu'? Deja am pus albastru de metil si o lingurita de sare neiodata.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2010 21:42:19

[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

bine ai venit

conform regulamentelor completeaza my profile

fostul user ozy
[WWW]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Nu ma ajuta nimeni?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Este posibil ca intr-adevar, pestele nou introdus in acvariu sa nu se fi acomodat inca. Mai lasa-l vreo zi doua si ai sa vezi ca se adapteaza.
In privinta sterilizarii bazinului, io zic sa nu te joci. Doar pentru un gris nu are rost sa faci cine stie ce traznai pe acolo. Grisul trece in general doar prin cresterera treptata a temperaturii, cate un grad doua pe zi, pana in jurul valorii de 28-30 de grade. Ar trebui sa afli de fapt, de ce s-au imbolnavit pestii. Grisul este prezent in majoritatea acvariilor, dar bacteria ataca atunci cand pesti au ceva probleme legate in general de stres, sau de conditiile din acvariu. De exemplu, un schimb de apa cu apa prea rece poate produce un soc ce slabeste sistemul imunitar al pestilor, sau o apa care nu este in parametrii.

vereb wrote:Salut

bine ai venit

conform regulamentelor completeaza my profile

Nu mi-o lua in nume de rau @vereb (nu este nimic personal) dar am a-ti face doua observatii.
In primul rand, crede-ma, are cine veghea la respectarea regulamentului, chiar daca nu ne place sa-l pomenim prea des si ne bazam mai mult bunul simt al colegilor, decat pe cateva vorbe insiruite...tot din bun simt.
In al doilea, rand, in afara de a-i atrage noului coleg atentia, cred ca puteai si tu sa scrii macar jumate din cat am scris eu mai sus. Corect?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru ajutor.
Cum sa fac ca apa schimbata sa fie la temperatura acvariului?
Din pacate cu grisul din toti cei infestati nu a scapat nimeni si mi-au murit 5 pesti in 2 zile .
Crezi ca acvariul meu e supra populat?
As putea sa mai iau un tetrazona?
Are ceva daca substratul este micut si planta intra cu radacinile putin in el si unele radacini sunt la suprafata.
Trebuie sa mai iau un bec?
Reptiglo nu este neon ci bec. Am reptiglo deoarece mi-a ramas de la testoase.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Apa de schimb o poti incalzi cu un incalzitor de acvariu, setat la aceeasi temperatura cu cel din acvariu. Alta varianta ar fi sa incalzesti (sau sa fierbi) sa zicem 1 litru din apa de schimb, apoi sa adaugi cate un pic pana o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Acuma depinde foarte mult si cata apa schimbi.
Acvariul nu este suprapopulat, dar ai grija cu tetrazonele ca mai fugaresc pestii, asa din joaca.
Nu pricep ce vrei sa spui cu substratul, radacinile care intra in el si asa mai departe. Mai bine pui o poza.
Iar becul ala trebuie schimbat cu un tub de neon.

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Pai vreau sa zic ca nu toate radacinile intra in substrat unele mai stau pe afara.
Ma gandeam in loc de tetrazona cand moare si asta sa iau 2 guppy cred ca e cea mai buna alegere.
Vad ca plantei nu ii merge chiar grozav ce sa fac?
Conteaza cat de tare da bulele de oxigen de la filtru in acvariu?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pune o poza sa vedem ce si cum. Radacinile de care vorbesti tu, ar putea fi adventive. Si identificam si planta.
Plantei nu-i merge bine pentru ca nu are ce ii trebuie. Adica lumina, fertilizare, CO2. Iti repet, pune o poza, identificam planta, vedem in ce conditii creste si luam masuri. Altfel, mai greu

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Atunci maine seara facem si poze ca acum nu am camera.
Folosesc si o solutie de la tetra pentru plante.
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Daca puteti sa ma ajutati deoarece sunt disperat deoarece am luat 2 molly dupa cum stiti si unul care ieri era activ astazi sta intrun colt si nu prea se misca. De mancat a mancat. Ce sa fac ca nu vreau sa moara si asta?
Sa fac un schimb de apa?
Celalat molly e activ.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@Fibil

imi cer scuze daca am fost putin acid

nenea @alber, ai dreptate ,de obicei fac mereu primiri bune la colegi noi veniti,

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti face un schimb de apa, cu apa statuta o zi si la o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu. 10-15% din volum ar trebui sa fie suficient.
Acum se poate ca si pestele sa aibe ceva probleme, deponde de unde l-ai luat si cum a fost intretinut.
Cand ai introdus pestii in acvariu i-ai aclimatizat cat de cat?

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Am schimbat 10 l de apa din aia 40 si vad ca si-a revenit.
Can i-am laut i-am tinut 5 min sa se acomodeze cu temperatura si am pus un pahar de apa din acvariu in punga sa se acomodeze cu apa i-am lasat 2 min si i-am pus.
Vad ca cei 2 se joaca mananca dar dupa un timp de duc si stau la fund fara sa se miste dupaia iar alearga dupaia iar stau.
Vro idee?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2010 12:57:53

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aclimatizarea nu se face asa de repede. In primul rand, lasi punga in acvariu vreo 20-30 de minute, pentru egalizarea temperaturii. Apoi pui pestii intr-un vas cu apa din punga, peste care adaugi din cand in cand apa din acvariu (mai poti scoate apa din vas) pana cand in vas vei avea doar apa din acvariu. Acest al doilea pas trebuie sa dureze minim 30-40 de minute (in cazul pestilor mai rezistenti)

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

eu nu am facut asta dar te rog sunt disperat dati-mi un sfat ce sa fac ca vad ca e iar rau. Celalat nu are nimic.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Habar n-am ce sa zic. Apatia poate fi produsa de multi factori si este cam greu sa ne dam seama ce se intampla.
Dar pe mine primul tau post, pe care l-am recitit ma duce cu gandul la altceva. Ia spune-mi, de cand ai acvariul?
Si inca ceva. Daca tot esti incepator, citeste urmatoarele:
Ghidul incepatorului
Ciclul azotului
Apoi mai stam de vorba

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

da nu stiu ce sa zic dar pestele are momente in care sta de parca e mort si momente in care se plimba in tot acvariu
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

da asa e dar ce sa fac deoarece pestele e activ si dupaia sta jos de parca e mort
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

FilBil wrote:da asa e dar ce sa fac deoarece pestele e activ si dupaia sta jos de parca e mort

Scoate-l din acvariu si baga-l intr-un bazin de carantina, acolo unde ar fi trebuit sa fie introdusi cei 2 molly abia cumparati, caci asa se procedeaza. Nu cumperi un peste si il bagi imediat in bazinul comun, ca nu se stie cu ce vine "la pachet" si se poate sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti. Bazinul de carantina trebuie sa aiba aceleasi dotari si aceleasi conditii ca bazinul mare. Odata mutat in acvariul carantina - unde poti folosi jumatate apa din bazinul mare si jumatate apa lasata la decorinat - ii maresti treptat temperatura cu 2 grade in decurs de 3-4 ore, maresti aerarea si adaugi o ligurita sare grunjoasa la 10l/apa. Altceva nu stiu ce ai putea sa-i faci...

Cit despre dezinfectarea acvariului, citeste aici.
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Dar este ciudat totusi ca sta undeva de parca e mor si dupaia da o tura voios prin acvariu si iar sta ca mortu.
O sa maresc temperatura la 28 grade si sa vedem ce iese.
Eu sunt foarte trist deoarece este foarte frumos si am dat destul de mult pe el. Pestele este din zoomania pitesti din auchan
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: