[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare despre java fern sau microsorum pteropus  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut .

Am luat de curand dintr un magazin de acvaristica o plantuta microsorum pteropus sau java fern cum i se mai spune. Pe spatele frunzele plantelor se gaseau un fel de radacinute daca pot sa spun asa de culoare maron lipite de frunze . Ajuns acasa m am gandit ca ar putea fi alge si cum imi e frica de ele ca de stiti voi cine le am indepartat mecanic . Atunci mi am zis sa vedem ce zice google despre acele chestii si dai si cauta de azi dimineata si nimic relevant. Cautarea a fost bineinteles in reprize ca nu as fi rezistat sa caut incontinuu. Dupa ce am fumat un pachet de tigari am zis sa citesc despre planta mai aprofundat .
Nu am observat de prima data dar se pare ca la inmultire bebelusii aceste plante apar pe frunze dupa care se elibereaza singure si plutesc in masa apei pana gasesc ceva de care sa se fixeze.
Acum dilema e si mai mare . Oare ceea ce am indepartat de pa frunze erau pui sau erau alge ? Am cautat poze cu baby java fern si nu am gasit mai nimic si nici aparatul foto nu il am acasa ca sa pun o poza .
Intrebarea este puii de microsorum pteropus unde apar pe spatele frunzei sau pe fata si ce culoare au ? Ce am indepartat eu sa fi fost alga sau puii de microsorum pteropus ?

ACVARIUL MEU scape by @fanta
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Ceea ce ai indepartat tu erau pui iar legat de inmultire eu unul nu am auzit sa se inmulteasca "prin eliberare in apa" ci prin rizomi.

nihil sine Deo!
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Incearca sa nu le mai indepartezi si prinde cumva de lemn ori roca daca ai prin acvariu

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

M am linistit . Am sperat sa nu fie alga . Momentan sunt mai greu de prins pentru ca ceea ce parea a fi o planta cu rizomi in ghivecelul acela de plastic erau de fapt fire individuale cu cateva firicele de radacina. Momentan le am prins intre 2 crengi pana se mai dezvolta putin radacinile sau rizomii si dupa aceea le fixez . Din cate am inteles cea mai recomandate prindere ar fi cu ata de papiota .
Multumesc pentru raspunsuri.

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

@georeo nu ar fi singura planta care se poate inmulti in acest mod. Am avut la un moment dat in acvariu Hygrophila diformis , sper ca nu am gresit specia. Cand inaltimea plantei ajunsese aproape cat acvariul (~35 cm), pe frunzele mari, batrane se formau pui. Am plantat pui intr-un acvariu mai mic si s-au dezvoltat.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa dau nastere vreunei polemici dar asta cu puii care se desprind am citit o pe un forum de afara . Acum nu stiu daca respectivul batea campii si habar nu avea de subiect dar asa zicea ca puii cresc pe frunza si apoi se desprind si plutesc prin apa pana in momentul cand sunt destul de puternici si gasesc ceva de care sa se ancoreze.
Oricum materialele despre planta asta sunt destul de slabute . Dupa aproape o zi de cautare pot sa spun ca in afara descrierii si conditiilor de dezvoltare mai nimic . Si ca e una din cele mai frumoase plante bineinteles.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Puii apar pe spatele frunzei mature, care se usuca in timp. Uneori se desprind de mici, alteori nu.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Nu inteleg de ce trebuie sa fie o polemica faptul ca se vorbeste in contradictoriu sunt puncte de idei diferite iar lucrul asta nu duce decat la progres... eu unul am aceasta planta de ani de zile si am inmultit-o mecanic adica prin rupere de pe frunza mama nu s-a intamplat sa plece prin acvariu decat eventual daca frunza mama moare.

nihil sine Deo!

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: