[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Despre vivipari??  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
faragesturi
Junior member

IP:

Buna! V-as ruga daca imi puteti spune va rog dupa cat timp de la nasterea unor guppy femela va naste alti pui pentru ca shtiu c ala guppy nu e neaparat inca o fertilizare pentru a face pui din cauza ca o fertilizare ii suficienta pentru mai multe nasteri. Ceea ce vreau eu sa zic ii ca am o femela de guppy care mi-a facut pui in data de 8 noiembrie si acuma ii burta destul d mare la ea si cam cand ar trebui sa o pun in fatatoare?
Multzumesc frumos!
[Email]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Perioada de gestatie la guppy este de ` 30 de zile.
Dar momentul fatarii poate fii influentat de temperatura apei (temp mai mare, fata mai repede)
faragesturi
Junior member

IP:

multzam fain
[Email]
faragesturi
Junior member

IP:

Mai am o intrebare! Cum imi dau seama ca femela la vivipari este gestanta? Am inteles de o pata undeva ? unde mai exact?
[Email]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Pentru ca o imagine face mai mult decat 1000 de cuvinte:
image
faragesturi
Junior member

IP:

multumesc mult! mai am o intrebare! am niste femee gestante si nu stiu cam cand ar trebui sa nasca exact dar am sesizat ca in ultima perioada stau cam retrase (dupa filtru). ii timpul sa le mut in fatatoare?
[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Retrase intr-un colt pot sta si pentru ca de exemplu obosesc, fie din cauza masculilor care le hartuiesc, fie din pricina curentilor. Dar daca intradevar au burta mare, patratoasa, pata genitala bine conturata, atunci probabil ca se apropie momentul. Ca idee femelele de la mine din bazin le "ghicesc" dupa comportament: sunt agitate, se freaca cu burta de geam, iti lasa impresia ca ar vrea sa iasa din acvariu prin geam. In 85-90% din cazuri in acea zi/noapte au aparut puii. Singura care m-a pacalit a fost o femela de molly care a manifestat toate aceste semne, am separat-o si a stat bine mersi la Hotel5L o saptamana, insa ... nimic.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
pintilie.adrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara.as dori sa stiu cam cum imi dau seama ca o femela de blak molly este gestanta si se apropie de fatare?
[Email] [Yahoo!]
buro
Junior member
[Avatar]

IP:

le creste burta uimitor de mare. tuturor viviparilor.
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

am o femela xipho care are burta maricica si sta pe fundul apei si nu da din inatatoare de pe spate,e singuru peste care face asa,si nu are 6 saptamani de cand a fost fecundata ca sa zici ca o sa nasca,puteti sa ma ajutati?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

faragesturi wrote:Mai am o intrebare! Cum imi dau seama ca femela la vivipari este gestanta? Am inteles de o pata undeva ? unde mai exact?

cred ca ai vrut sa intrebi cand este gata sa nasca, pentruca gestanta este mai tot timpul. Ziua de nastere este la aproximativ 30 de zile de la ultima fatare, daca a mai fatat vreodata. Este bine daca ai mai multe femele sa notezi ziua in care a nascut ca sa stii cand trebuie sa o separi data urmatoare. Daca este la prima fatare burta trebuie sa ii creasca foarte mult, iar la burta i se vede o pata mare maro. La inceput pata este un maro straveziu, pe masura ce puii se dezvolta pata devine din ce in ce mai neagra pana cand va fii in totalitate maro inchis

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

ok multumesc.cine poate sa imi explice cum se pun poze aici
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mihaibaciu wrote:ok multumesc.cine poate sa imi explice cum se pun poze aici

Mihai deschide un topic al tau si acolo poti sa scrii ce vrei, asta ca sa nu poluam topicul colegului nostru si sa fii mai usor de urmarit in problemele care ta intereseaza

[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

SALUT,mai am o intrebare,de ce xipho mananca din plante?imi ciugulesc asa din frunzele plantelor , si carasei fac la fel
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mihaibaciu wrote:SALUT,mai am o intrebare,de ce xipho mananca din plante?imi ciugulesc asa din frunzele plantelor , si carasei fac la fel

carasii mananca din plante ca asa sunt ei. Chiar este indicat sa le dai "verdeata" din cand in cand. Xipho nu prea mananca. Ei de regula mai gasesc ceva mancare depusa pe acolo si o ciugulesc

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

"Hranirea: Carasii aurii sunt omnivori si trebuiesc hraniti cu mancare uscata (pelete) special destinata lor. Evitati mancarea specifica pestilor tropicali intrucat aceasta contine prea multe proteine si prea putini carbohidrati. Carasii aurii adora sa se hraneasca si cu mici insecte (musculite de otet) sau cu prada vie: larve de tantari, purici de apa. Pentru a evita ca pestisorii sa manance plantele din acvariu, oferiti-le si hrana vegetala: laptuca, spanac, mazare fiarta decorticata. "

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mihaibaciu wrote:SALUT,mai am o intrebare,de ce xipho mananca din plante?imi ciugulesc asa din frunzele plantelor , si carasei fac la fel

eu am vazut si guppy care ciuguleau frunzele plantelor, nu cred ca-i nici o problema, vor si ei o garnitura de salata verde

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

salut ,va deranjez din nou pentru ca nu stiu sigur,a am o femela xipho care a fatat acum 6 zile dar a fatat 3-4 pui si aia morti sau au murit imediat,daca tin femela in acvariu cu un mascul de xipho,e prima oara cand imi naste ,am inteles ca erau frati masculu si femela si deaia miau murit pui .niste sfaturi va rog

Forum Index » Vivipari
Go to: