[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vallisneria pare ca se usuca la mine ..aveti idee de la ce ar putea sa nu ii mearga bine? sa fie cumva lumina de proasta calitate adica 2 x 18 w 785 ?
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

cum adica se usuca in apa?
care este grosimea substratului?, cit de adinc ai prins radacina in substrat?
daca are o lumina puternica nu ar trebui sa putrezeasca,
ai pus fertilizanti?

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Isi pierde culoare verde si se vede clar ca se ofileste. Substrat am pus Jbl Aquabasis 5L + pietris .In total are cam 7 cm. Radacina am bagat-o in substrat cu totul. Lumina nu este una de calitate, dupa cum am mai zis, 2x18 w osram 785
cheloo
Junior member

IP:

Este posibil sa fie si de la lumina dar hai sa fim seriosi .. acum 10-12 ani cresteam valisneria cu neoane obisnuite din comert si tot crestea de aruncam din ea cu galeata cand tundeam acvariul.
Bine acum depinde si de specia de valisneria pe care o ai .. ai putea sa faci o poza 2 si sa postezi aici sa vada si lumea ce si cum e treaba ?
De obicei plantele de acvariu nu se ofilesc atata timp cat sunt in apa .. de multe ori anumite carente sau excesuri de micro/macro elemente duc la degradarea plantelor.

De aia iti zic .. pune o poza, doua sa vada si cei mai experimentati cum arata frunzele .. asa ai mult mai multe sanse ca cineva sa iti dea o solutie.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

totusi nu cred ca din cauza luminii,posibil pina se adapteaza planta la substrat,oricum valisneria este o planta care se inmulteste repede,da lastare noi . Incearca sa pui si fertilizant,eu merg cu Easy Life

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am pus si ferilizant Tetra plant Crypto 4 pastile in tot acvariul. Am facut doua poze , calitatea nu este tocmai una buna dar sper sa fie de folos
http://img254.imageshack.us/img254/8619/dsc06770t.jpg

http://img585.imageshack.us/img585/3553/dsc06771.jpg

Filtrul intern este lasat sa functioneze la putere maxima, nu stiu daca este bine sau rau..plantele se cam indoaie datorita curentului din apa

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2010 15:48:37

cheloo
Junior member

IP:

mmm la prima vedere as zice ca aia e o lipsa de potasiu (K).
Incearca daca ai cum/cu ce sa bagi niste potasiu in acvariu sa vezi daca destramarea frunzelor se opreste.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Trippin wrote:mmm la prima vedere as zice ca aia e o lipsa de potasiu (K).
Incearca daca ai cum/cu ce sa bagi niste potasiu in acvariu sa vezi daca destramarea frunzelor se opreste.

interesant cu acest K.
iei frumusel o foarfeca si tai de la baza frunzele ofilite,in timp ies altele.
Nu intra in panica

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa voi face si vedem dupa ce se intampla. Intre timp m-am enervat si m-am dus sa-mi iau 2 neoane 865 osram lumilux cooldaylight si le-am schimbat pe cele vechi. Se vede mai frumos acum, este o culoare placuta.

P.s : frunzele sunt asa destramate pt ca le ciugulesc cei trei SAE In acvariu am gasit numeroase ramasite si frunzulite de la Cabomba, cred ca aia este planta lor preferata

This message was edited 3 times. Last update was at 16/11/2010 17:28:52

Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Intr-un acvariu de volumul celui al tau, este necesara existenta a unui filtru intern (care ai spus ca l-ai cumparat odata cu acvariul), cat si existenta unui filtru extern (pe care vrei sa-l cumperi)?

Omnia tempus habent!
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Prezenta filtrului extern in acvariu depinde de ce specii de pesti vrei sa tii , de numarul de pesti, de cate plante ai. Daca ai filtru extern este clar ca o sa ai si apa mult mai curata pt o perioada de timp mai lunga. Probabil ca odata cu aparitia filtrului extern in sistem nu voi mai avea nevoie de cel intern (mai ocupa si spatiu in acvariu).
In momentul de fata este foarte eficient si filtrul intern, dar acum am doar 3 pesti in acvariu si sunt veniti abia de sambata.
Poate iti explica mai multe cineva cu ceva mai multa experienta pe partea aceasta

This message was edited 2 times. Last update was at 16/11/2010 23:31:28

Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Mai am 2 intrebari, imi cer scuze daca te deranjeaza ca e in topicul tau(dar e vorba tot despre un acvariu care va fi facut homemade): 1.atunci cand se slefuiesc muchiile la sticla, se slefuiesc toate sau doar cele care raman la exterior ca sa nu te tai?
2. Daca am sticla de 8 mm, slefuirea se face doar pe unghiul de 90 grade (format de fata sticlei si grosimea acesteia) sau si pe grosimea propriu zisa a sticlei (adica pe aia 8 mm)?

Multumesc anticipat!

Omnia tempus habent!
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pe mine nu ma deranjeaza doar ca acvariul meu este luat din Hornbach asa ca din pacate nu te pot ajuta. Incearca sa cauti la sectiunea de Atelier si Hardware , am vazut ca acolo sunt o multime de sfaturi. Succes la realizarea proiectului
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Scuze, o sa postez intrebarile astea la atelier, poate primesc vreun raspuns!

Omnia tempus habent!
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sambata am cumparat trei SAE si i-am hranit cu putina mancare TetraMint, am facut bine?este ok acest tip de hrana ? SAE trebuiesc hraniti sau nu , se descurca numai cu algele din acvariu? multumesc
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

alexdell wrote:Sambata am cumparat trei SAE si i-am hranit cu putina mancare TetraMint, am facut bine?este ok acest tip de hrana ? SAE trebuiesc hraniti sau nu , se descurca numai cu algele din acvariu? multumesc

ca orice peste , si ei trebuie hraniti , altfel vei avea surpiza mea , adica ii vei vedea ciuguling din plante ... orienteazate asupra tipurilor de mancare pt pesti de substrat

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De cand i-am pus in acvariu i-am vazut ciugulind si din plante, dar i-am si hranit cu cativa fulgi. Deci trebuie sa iau si mancare speciala pt sanitari
Mai am o nelamurire in legatura cu filtrul intern Eheim Aquaball 130(acela cu 2 bureti) , este lasat sa functioneze la capacitate maxima si cu iesirea apei care bate spre suprafata apei. Poate sa fie prea puternic curentul creat de acest filtru sa le faca rau plantelor si/sau pestilor ?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2010 11:15:23

alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am modificat iesirea filtrului intern, i-am pus capatul care seamana cu un fluier si imprastie apa prin mai multe gaurele. Sper ca apa se oxigeneaza destul in felul acesta.Am atasat si niste poze:

http://img534.imageshack.us/img534/1993/dsc06775s.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/552/dsc06776x.jpg
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ceea ce ai facut tu , nu duce la o oxigenare mai buna sau mai rea. Ce ai facut tu te ajuta sa nu faci turbulente prea mari din cauza jetului puternic.
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai asta era si ideea sa nu mai fac turbulente in acvariu, dar acum intreb daca in modul acesta se oxigeneaza apa suficient

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: