[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 intrebari rapide pentru cunoscatori :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
razvan2008
Junior member

IP:

Salut baieti. Am si eu inca 2 intrebari:

1 - la filtrul meu extern Eheim, spune ca teava de revenire a apei in acvariu trebuie lasata deasupra apei, dar din motive technice la mine trebuie sa stea sub apa. Are ceva daca sta asa ? Ma gandesc, se poate intampla ceva daca se ia curentul ? Cei de la Eheim zic sa o lasi deasupra apei ca sa faca si aerisirea acvariului, nu ? Eu oricum am perdea de aer, asa ca nu am nevoie de aerisire din partea filtrului.

2 - am luat si eu primele animalute, vreo 5 creveti, 6 sanitari si 3 pomaceea. Pot sa le dau doar spirulina (prafuri) o data pe zi ? Sa le dau de mai multe ori ? Sa introduc si mancare "normala" de pesti ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Razvan
ThePhotographer.ro
Junior member

IP:

1. Perdeaua e mai mult decat ai nevoie. Cand te vei satura de zgomot si "fierberea" aia continua si te vei hotara sa renunti la perdea trebuie sa indrepti jetul de apa catre suprafata pt. a obtine valurirea suprafetei pt. oxigenare.

2. Da, foarte putina, ajuta la ciclare si tine si sanitarii in viata ;-).

[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

razvan2008 wrote:Pot sa le dau doar spirulina (prafuri)

Cum adica prafuri? Ca nu pricep.
In alta ordine de idei, nu-ti vad bine crevetii aia in perioada de ciclare. Asta desigur, daca acvariul nu este ciclat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca spirulina aceea de care vorbesti este de provenienta "industriala", materie prima pentru produse farmaceutice mai bine nu incerca. Nu ai de unde sa stii ce se gaseste exact in "praful" de care vorbesti.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
razvan2008
Junior member

IP:

Salut. Nu, spirulina este cumparata din magazin de pesti, de la Tetra parca. Dar nu este ca fulgii sau alt fel de mancare care se duc la fund una-doua sa ajunga la sanitari, este un fel de praf verde.

In alta ordine de idei, am luat un os de sepie pentru melci, cum fac cu el ?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: