[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Imi fac singur acvariu...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

unde-s plantele? nu-i cam pustiu?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

Asteptam sa vedem ce va iesi.Bafta

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

repet si eu: si plantele?
silver shark nu sunt pesti de 120l

Dennerle addiction..
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa te sperii dar cred ca sticla de 6 mm nu e deloc sigura pentru dimensiunile respective (pe deasupra nu vad nici o intaritura ), sigur nu e de 8 mm?
Cred ca inainte de ce vrei sa pui in el trebuia sa te interesezi cu privire la SIGURANTA. Pentru sticla de 6 mm la aceste dimensiuni ii corespunde un factor de siguranta de 2,4, cam putin zic eu fara intarituri.
Daca gresesc sa fiu corectat!
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stai sa ne intelegem 80 cm lungime, 35 cm adancime, 50 cm inaltime astea sunt dimensiunile?
Daca da atunci uita-te aici : http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

This message was edited 1 time. Last update was at 02/11/2010 23:30:30

pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

Antemiu, zici ca esti incepator nu?un silver shark ajunge la 33 cm , are nevoie de un volum de apa de aproximativ 250-300 litri.Si tu vrei 10 in acvariul tau de 120 litri.O sa stea saracii cu cozile pe-afara.Si in plus silver shark-ul nu este sub nici o forma recomandat incepatorilor.

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

Bine ai venit ,sa traiasca microbul .
Acuma ma gindesc si eu daca va face poc ori nu acavriul la presiune ,din calculele mele reiese ca vol este de 140l si nu 120l , daca tot ai pus acavriul la ciclare ,nu te inteleg de ce nu ai pus si plantele totodata,?,nu vad logica,vb sincer!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2010 17:15:54

fostul user ozy
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:Salut

, daca tot ai pus acavriul la ciclare ,nu te inteleg de ce nu ai pus si plantele totodata,?,nu vad logica,vb sincer!

probabil inca trebuie sa termine capacul
oricum succes
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Da si asta e probabil ,

iertare ptr off-topic.. @Radu.U din pacate nu pot intra pe topicul lansat cu gradina ta,este locked nu inteleg ..dar nu pot decit sa te felicit!!!!, tot respectul

fostul user ozy
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Antemiu,

scuze nu stiam de problema cu capacul , asteptam sa postezi poze si cu plantele

fostul user ozy
[WWW]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Cand am inceput cu acvariul, nu stiam mai nimic, iar bunii nostri colegi, mai experimentati m-au ajutat si mi-au explicat cu foarte multa placere si rabdare. Nu pot sa zic ca stiu foarte multe in domeniul acesta, dar am tinut cont de sfatul altora si la fel cum a zis aLLLx, aceeasi parere o am si eu in legatura cu sticla. Oricum, mult succes si sa auzim numai de bine ;)
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

antemiu wrote:Daca ma duc maine si iau plante si le bag impreuna cu ceva pastile de algicid am sanse sa scap de apa verzuie!??

S-ar putea sa scapi de apa verzuie si sigur vei scapa de plante. O perioada de 3-4 zile de black-out ar fi mult mai indicata. Mai cauta putin pe forum, ca s-a discutat mult despre apa verde.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

avand experienta apei verzi, iti recomand o gaura in buzunar pentru un UVC.
Nu doar ca face bine acum, dar face si pe viitor
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Ochiul meu zice ca sunt calcarosi. Dar nu sunt geolog din pacate. Fa un test cu otet pe unul din ei. Mie imi seamana teribil de tare cu cel de la ciclidele mele

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Giany
Membru de baza

IP:

salut mie mi s`a facut apa asa din cauza unei buturugi luate de la un coleg de la donatii .... buturuga am fierto si eu ca sa scap de microbi, nu inteleg din ce cauza dar si mie mi s`a facut apa exact cum o ai tu acum, vad ca ai si tu o buturuga probabil din cauza asta ai apa asa.
[Email] [Yahoo!]
Lucian Jitaru
Membru de baza

IP:

nu! asa se spala mediile filtrului, in apa schimbata.
daca speli in apa de la robinet, in contact cu clorul din apa, vor muri.
[Yahoo!]
cheloo
Junior member

IP:

Micro Fertilizanti inseamna elemente chimice de baza : Fe, Mn, B, Zn, Al, K, Ca, Mg, etc
Macro inseamna compusi chimici : KNO3, KH2PO4, MgSO4, sau alti compusi prin care se introduc de regula nitratii si fosfatii necesari plantelor tale.

Butelia aia de CO2 o sa o poti folosii fara probleme daca are posibilitatea sa fie conectata la un reductor normal de acvariu. Daca are "gura" prea mica ori cauta sa ii faci rost de o reductie ori incearca sa gasesti alta solutie dar nu ti-as recomanda sa faci improvizatii intre butelie si reductor.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Trippin wrote:Macro inseamna compusi chimici : KNO3, KH2PO4, MgSO4, sau alti compusi prin care se introduc de regula nitratii si fosfatii necesari plantelor tale.

nu e chiar asa cum zici tu. acele solutii enumerate de tine contin acei macro elementi de care era interesat colegul nostru: N. P, K.

daca nu ma crezi iti mai spun eu un macro element, C, care nu e continut de nici una dintre solutiile expuse si pe care tu nu l-ai enumerat.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca ai pus doua becuri de 8 W, acolo vei avea fix 16 W, deci prea putina lumina. Iti recomand un minim de 60 W pentru acel bazin. Asta daca ceva plante cat de cat mai rasarite.
Mediile filtrante din filtru se clatesc usor in apa scoasa din acvariu, dar cat mai rar cu putinta. De regula doar atunci cand scade semnificativ debitul filtrului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

antemiu am sa te contrazic aici, plantelor nu le pasa asa de tare de cantitatea de lumina pe cat le pasa de spectrul luminii. Clorofilele isi face treaba in anumite plaje ale spectrului. Incearca sa cresti aceleasi plante cu un neon de bucatarie si unul special (de aceiasi putere), bineinteles oferindu-le fertilizant si CO2. Unde crezi ca vor fi plante mai dezvoltate si mai sanatoase ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: