[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
shimb ~la picatura~  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zio
Unripe member

IP:

buna tuturor!
as dori sa imi explice cineva ce anume si cum anume functioneaza procesul de ~schimb la picatura~
o schema pt asa ceva ar fi foarte de folos!
va multumesc anticipat!

zio
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

totul se bazeaza pe un picurator si un overflow. picurartorul reduce presiunea apei de la retea pina la stadiul de picur, care curge tot timpul in acvariu. overflow detecteaza nivelul apei si surplusul il scoate afara, la canalizare.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

In principiu am inteles,dar dupa cum spune si colegul nostru zio,ne-ar ajuta mai mult si o schema sau ceva...
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/9810.page
Nu stiu daca ti se deschide la pagina 3, dar acolo ai cateva poze extrem de edificatoare.
Iti trebuie o sursa de apa, o scurgere la canalizare, teava (de 10 sau 16, de cat vrei tu s-o faci), un robinet, coturi, lipici, gaura de prea plin in sticla sau un overflow, picurator Gardena (eu asa ceva am folosit), rabdare si tutun la relgaj.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, si o intrebare. Cam cat din volumul de apa al acvariului ar fi indicat sa fie schimbat saptamanal, evident la picatura?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2010 16:44:29

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu am reglat-o pe 1 l / ora cat permite minim acel picurator. Asta inseamna circa 168 l/saptamana, adica in jur de 28% din volumul acvariului. Faraonu' zicea sa-l bag la schimb de 25-30% zilnic, dar mi-era ca o sa am variatii prea mari de duritate.

[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inteles. Ma gandesc serios la varianta asta la urmatorul acvariu. Mai ales ca vreau sa sara de 500 litri, cu africani evident
Am peretele baii chiar langa camera in care pun acvariul, si dupa cum ii spuneam si jumatatii mele, ar fi pacat sa ratez sansa asta

Intrebare, cand faci curat evident ca scoti afara prin mijloacele clasice reziduurile - unii pesti fac kk, dar trofeusii tai sunt coolti si nu fac altceva decat reziduuri
Bun, si apoi cum faci sa pui apa la loc? Lasi sa picure ala de nebun sau o pui manual? Si tot legat de intrebarea asta, iti poti da seama usor cum ai reglat picuratorul, sau e bine sa-l lasi setat si gata?

LE Eu nu am vazut cum arata exact acel picurator, si in cazul in care are un marcaj ceva gradat imi retrag ultima intebare.

This message was edited 2 times. Last update was at 01/11/2010 21:37:52

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Picuratorul e un picurator reglabil, intre 1-8 litri pe ora. Are pe margine un fel de scala. Dupa ce am terminat instalatia, am lasat-o sa picure cateva zile-n sir intr-un cilindru gradat pus in acvariul gol...pana am cazut fix pe acel litru/ora.
Intr-adevar, tropheusii, desi fac niste rahati de toata splendoarea, fiind probabil "proteina" de origine vegetala nu prea ajung sa se formeze in acvariu "munti" de rahati, cum se formeaza la malawi...probabil se dezintegreaza mult mai usor. Cat despre nitrati, nitriti....NO2 sunt pe zero, iar NO3 cu greu trece de 25, dar se "invarte" intre 10-15. Cu toate acestea, mai aspir si eu arareori substratul si razuiesc sticla din fata. Pot spune ca din 20 august am executat aceasta operatiune O SINGURA DATA!!! Cand o fac insa, aspir rahatul de pe substrat, circa o galeata de 20 litri si las bazinul sa se umple singur prin picatura.
Daca acvariul va fi plasat pe peretele comun camera / baie nici nu era rost sa-mi mai faci griji privind sursa de apa si scurgerea. Singurul meu sfat este GAURA in bazin, pe un perete lateral...nu te baza pe overflow. Sunt fitinguri ca lumea la reef.

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: