[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
polistiren extrudat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
nevergreen
Junior member
[Avatar]

IP:

backview : image frontview before image frontview after image

pozele vorbesc de la sine nu la mai fac introducere asa ca va rog nu va zgarciti cu criticile, e prima incercare si sigur se poate si mai bine, deci criticati
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai dat deasupra si cu lac ecologic pe baza de apa ? Daca nu, cam asta ar trebui sa faci inainte sa il bagi in apa. Nu stiu cat de bine se impaca oxizii de fier si adezivul cu pestii.

.
[Email] [Yahoo!]
nevergreen
Junior member
[Avatar]

IP:

e doar ciment fara oxizi, poza pare mai inchisa deoarece este inca ud, poza a fost facuta imediat dupa al doilea strat de ciment,
tot decorul va fi fara coloranti, doar cimentul
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

In orice caz, ar fi bine sa dai cu lac ecologic. Chiar daca nu ar dauna cimentul pestilor (nu cunosc problema), are toate sansele sa se macine si sa se sfarame in timp sub apa.

.
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cimentul pe decor nu face rau pestilor, cu conditia sa spele decorul bine de tot. Adica, tinut 2-3 saptamani in acvariu si schimbat apa tot la 3-4 zile. Lacul ala....hmmm...am decor in bazin, fara nici un lac. E in al 5-lea an, s-a umplt de alge, e absolut perfect, nu dauneaza deloc pestilor, cimentul nu s-a sfarmat. Am insa si decor lacuit care are un an si jumate vechime....ei, lacul acela, la limita dintre aer si apa s-a exfoliat. Mereu se desprind bucatele din el. Eu zic ca nu are rost sa se streseze omu cu lacuri si rasini daca spala bine decorul acela. Oricum, e sub lupa mea, ca doar pestii mei vor vietui in bazinul acela si n-o sa-l las sa bage tropheusi intr-un bazin pe care eu nu sunt absolut 100% sigur

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Ba ,cimentul pe decor poate face foarte rau unor pestii
daca, sunt pestii de apa moale
Cimentul marind in timp duritatea apei ?
DACA e vorba de chiclide de apa dura
Se schimba vinul ??

Ogar batrin dar.... cu miros fin
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da' io am tinut si apistogramme si ramirezi in bazinu' cu decorul ala SI nu mi-a murit nici unu. Drept ca dupa vreo 2 ani de la executie, timp in care a stat mereu sub apa.
Dar acuma, daca tot discutam de cimenturi toxice sau nu, eu ma intreb...acest ciment atoxic ( http://www.novaglass.ro/novaermetik.htm ) destinat tencuirii unor structuri sub cota, bazine de stocare a apei potabile....e chiar atat de atoxic? Mai ales ca se spune despre el: aditivat cu concentra?ii ridicate de compu?i chimici specifici...adica: -Na2O -K2O -MgO C2S C3S CaO SiO2 Al2O3 Fe2O3
Oricum....citesc lucrarea:

Adamu K. M., Audu B.S., Audu E. L., 2008, TOXICITY AND HISTOPATHOLOGICAL EFFECTS OF PORTLAND CEMENT POWDER IN SOLUTION ON THE STRUCTURE OF THE GILL AND LIVER TISSUES OF THE NILE TILAPIA, OREOCHROMIS NILOTICUS: A MICROSCOPIC STUDY, Tropical Freshwater Biology, 17(1), 00 - 00.

dupa care voi reveni cu un studiu bibliografic serios asupra toxicitatii cimentului asupra pestilor. Ca la modul serios nu prea am vazut asa niciunde.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Da dar sunt 2 ani
E ceva ,mai ales ca a stat si in apa
Deci faza cu 2 ani in apa nu se pune deja este "babaciune'
"prospatura" ...de ciment nu mere la pestii de apa moale

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware