[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aer sau ne-aer in ciclare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Cat timp fac ciclarea acvariului, fara pesti, ar trebui sa dau drumu la oxigen sau nu e nevoie?

Nu am (inca) CO2, dar am citit ca aerul bagat in acvariu dizolva CO2 si m-am gandit ca daca tot nu sunt pesti care sa aiba nevoie de oxigen, nu e nevoie pe moment.
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca jetul filtrului face niste mici valuri la suprafata apei, nici dupa ce introduci pestii nu vei avea nevoie de aerare .

.
[Email] [Yahoo!]
degea
Junior member
[Avatar]

IP:

Ciclarea se face ce-l putin 2 saptamani, cumparati niste Corydoras, mancare si lasa toate aparatele sa functioneze. Nu face greseala sa bagi pesti inainte de ciclare ca e pacat de ei, chiar acum am citit un post cum a bagat pesti fara sa cicleze acvariul si a doua zi ii cauta sa vada care mai traiesc, ia-u murit f multi.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/10/2010 19:10:21

neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, merci de sfaturi.

degea, eu nu am bagat nici un peste pana acum. Mai astept 1-2 saptamani pana sa bag, fac teste si dup-aia.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

lasa in functiune toate aparatele.....................plantele sa aiba oxigen din abundenta iar atentie mare la lumina!!! (cite ori tii aprins pe zi pina se cicleaza apa)....................pina abaga pesti poti pune mincare putin de tot odata la 2 zile............ca asa colonia de bacterii care se formeaza in timpul ciclarii se vor hranii .............a doua sapt de ciclare poti pune si 2-3 mleci apoi vii in a treia saptamina cu corydoras

fostul user ozy
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Deci, Neutro...cu cat astepti mai mult sa bagi pesti in acvariu, cu atat ciclarea va dura mai mult timp. Te iei dupa niste "concepte" antice privind ciclarea, concepte care nu iau in seama tipul de N necesar bacteriilor....ce se intampla cu azotul rezultat din mancarea care se altereaza degeaba prin bazin, sau N rezultat prin moartea unor plante....iti spun eu: se transforma in azot particulat care se depune la fundul acvariului si formeaza sedimente....nicidecum nu participa la ciclul N...ptr acesta e necesar azotul dizolvat care e eliminat de pesti prin branhii si urina...deci, fara pesti, nu ti se va cicla complet bazinul decat foarte tarziu. Si asa...ca o confirmare a ceea ce-ti spun, am bagat pesti de 750 euro in bazin, la 7 zile dupa amenajarea lui. Sau, am bagat 25 de Tropheusi ikola, a doua zi dupa amenajarea unui alt bazin....mortalitati = 0...daca continui sa ai grija de ciclare, adica mancare putina si schimburi dese de apa, cantitati mici.
Asadar...baga pesti in acvariu, nu mai astepta !

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ozy wrote:plantele sa aiba oxigen din abundenta

La ce le trebuie oxigenul? Ca nu pricep neam.

Si inca ceva. Am la tine marea rugaminte de a face un efort si a incerca sa renunti la acea insiruire de puncte, care nu reprezinta nimic in gramatica sau ortografia limbii romane. Un singur punct este suficient, crede-ma. De asemenea, dupa acel punct, poti pune si tu o litera mare, ca nu patesti nimic daca apesi din cand in cand "shift"-ul
Multam

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@alber nu ma supar,stai linistit,acele puncte pot reprezenta de gen: samd,etc.
Ok am inteles ideea voi incerca sa nu te deranjez la citit cu puncte

fostul user ozy
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: