[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 125 l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

eu as face in felul urmator :surubul cu pricina il desurubezi putin ,pui o bucata de lemn peste umflatura si bati cu un ciocan (nu bate cu putere),cit pentru curbarea palului ,daca ai adauga un divizor dedesupt poti sa stai super linistit ca nu se va curba

image

stiu ca sint agramat ,treceti cu vederea daca se poate ><((((º>
swq1
Junior member

IP:

iar rezultatul arata foarte bine (parerea mea ;) )
[Thumb - i (5).jpg]

[Thumb - i (6).jpg]

acvariu 40l (25 apa)
dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

am scris in acelasi timp cu tine ,umflatura poti oricum sa o repari ,dupa cum se vede iti tine placajul un pic ridicat..

rezultatul este

stiu ca sint agramat ,treceti cu vederea daca se poate ><((((º>
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Heavy_Fuels wrote: Din proprie experienta spun ca e bun si polistirenul pentru parchet daca pune mai multe straturi. Eu am sub acvariu 4 straturi...Mai este bun si neoprenul (chestia aia pe care o pui jos in cort si dormi pe ea cand mergi pe munte)...

La fel de bine as putea sa pun si un cearceaf impaturit Nu vad de ce trebuie sa -mi complic viata si sa pun trei foi de ceva cand pot pune una de altceva. Si inca ceva. M-as mira ca izoprenul sa poata prelua acea denivelare pe care o are colegul nostru. Da, estwe cel mai bun pentru acvarii, dar in conditii ideale. Dar cum fiecare caz are particularitatea lui...

Este foarte bine ca ai pus si placa aceea de pal. Lucrurile ar trebui sa mearga cum trebuie.
Scoate acel fundal si pune niste autocolant albastru, negru sau bej. Se va vedea mult mai frumos.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
swq1
Junior member

IP:

MUltumesc Dan,
Am in vedere un divizor acolo, cred ca il fac saptamana viitoare.
Umflatura (cca 1.5-2mm) teoretic va fi amortizata complet de polistirenul de 3 mm, avand in vedere ca placa de deasupra este complet rigida.
POlistirenul dintre acvariu si noua placa are rolul de a amortiza imperfectiuni mici ale fundului acvariului (lipituri in special) ca in rest nu mai are ce amortiza, acvariul sta pe o suprafata perfecta, asupra careia nu mai exercita nici o alta forta decat greutatea acvariului. Conform teoriei din capul meu, e prefect. Daca aveti alte idei, va rog sa le expuneti.

In continuare, am pus 2 pungi de 2.5 litri de AquaPlus, si vreau sa va intreb daca nu cumva mai trebuie una. Pe o punga scrie ca una ajunge la 100 de litri.
Astept parerea expertilor si nu continui cu amenajarea pana nu am o concluzie.

Se poate observa ca e pus in panta, pentru ca in fata nu vreau multe plante, ci un pietris alb si frumos. in pozele din lateral se poate observa panta.
[Thumb - IMG_5096.jpg]

[Thumb - IMG_5098.jpg]

[Thumb - IMG_5097.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 23/10/2010 14:52:11

acvariu 40l (25 apa)
swq1
Junior member

IP:

am ma adaugat o punga de aquabasis.
apoi o punga de manado in cele 2 parcele.

2 pungi de pietris alb in fata (2kg).
niste granit din parcare de la BCR (spalat, cum am citit pe aici pe forum)

si in spate pietris galben, ce am mai avut de la acvariul mic.

imi e tare frica insa de pitrisul alb, ca e destul de ... taios, colturs, nu stiu cum sa zic, imi e frica sa nu imi raneasca sanitarii ...
[Thumb - IMG_5099.jpg]

[Thumb - IMG_5100.jpg]

acvariu 40l (25 apa)
swq1
Junior member

IP:

Avand in vedere ca nu mai pot sa editez postul precedent, intreb in alt post: Sunt pregatit sa pun apa? Mai trebuie ceva? Pe punga de la Manado scrie sa pun 70% din acvariu cu apa si sa dau drumul la pompa. Asa fac?

acvariu 40l (25 apa)
Heavy_Fuels
Junior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Heavy_Fuels wrote:
La fel de bine as putea sa pun si un cearceaf impaturit Nu vad de ce trebuie sa -mi complic viata si sa pun trei foi de ceva cand pot pune una de altceva. Si inca ceva. M-as mira ca izoprenul sa poata prelua acea denivelare pe care o are colegul nostru. Da, estwe cel mai bun pentru acvarii, dar in conditii ideale. Dar cum fiecare caz are particularitatea lui...

La magazinele la care am fost eu sa cumpar polistiren , nu au vrut sa-mi vanda 1 singura placa...doar bax de 0.5 metri cubi. Nu-i nimic complicat pui 4 bucati (sau 10 daca vrei) de polistiren de parchet taiate grosier (mai mari decat dimensiunile acvariului) asezi acvariul peste si decupezi frumos cu un cutter . Neoprenul preia fara probleme acea denivelare ! E bun si polistirenul expandat fata discutie!
Cu cearsafurile n-am experienta...
Testul final va fi cand umpli recipientul cu apa... Daca coloana de apa se aseaza stramb ( de ex: mai putina apa stanga si mai multa in dreapta) eu zic sa golesti si sa pui ceva mai gros dedesubt.

Daca nu tipa nimeni la tine inseamna ca mesajul tau n-a avut impact. (una din legile lui Murphy)
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Vezi cu pietrisul ala, ca-mi miroase a calcar. Daca este asa, trebuie schimbat musai. Scoate cateva pietricele, usuca-le si pune niste otet pe ele. Daca sfaraie sau fac spuma, trebuiesc scoase

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
swq1
Junior member

IP:

Multumesc alber, cred ca esti salvatorul catorva suflete ... Am pus otet si a facut bule. Nici nu m-am gandit sa testez pietrisul ala, l-am luat din pet shop ... asta e. L-am scos pe tot.

Am pus apa in acvariu, cam 70%. Maine-poimaine vreau sa adaug si apa care am scos-o din celalalt acvariu, la schimbul de ieri.
As vrea ceva gazon, am citit pe aici ca marsilea ar fi nepretentios, sa merg pe varianta asta? Alte recomandari?

acvariu 40l (25 apa)
swq1
Junior member

IP:

continuarea, cu plante:
[Thumb - IMG_5101.jpg]

[Thumb - IMG_5102.jpg]

[Thumb - IMG_5103.jpg]

acvariu 40l (25 apa)
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut! Singurul lucru care nu imi place este backgroundul. Poate ar fi aratat mai bine daca ai fi pus mai multe plante si mai restranse si ai fi incercat sa faci niste dealuri mai inclinate. Succes

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
swq1
Junior member

IP:

Foarte corect HumanFace. A mai zis cineva de background, insa pusesem deja acvariul pe pozitie si mi-a fost elne sa il mai dau jos si tot tacamul. La urmatorul setup il dau jos si pun ceva mat.

In privinta plantelor, vreau sa pun mai multe, si mi-au promis niste prieteni ca mai imi dau, si le pun si pe alea. Chiar imi doresc muuulte plate, poate si gazon.
In curand pun si o buturuga ceva, dar trebuie sa o prepar mai intai ...

Daca le pun mai restranse, nu se supara una pe alta?

acvariu 40l (25 apa)
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Incearca sa le grupezi pe specie. O sa iti creasca compact si frumos. Daca amesteci prea multe specii, si pe masura ce cresc le plantezi alandala, te trezesti cu un zarzavat, si o sa te deranjeze atat de tare incat o sa il resetezi. Iti spune unu care a trecut prin asta . In alta ordine de idei, in afara de background, e un setup frumusel. Il poti schimba si pe ala daca ai mai lipit autocolant pana acum fara sa muti acvariul. Daca ai loc cat sa bagi mana putin acolo, o sa iti iasa. Scoti backgroundul actual, iei o bucata de autocolant negru pe care o tai la dimensiune folosindu-te de geamul din fata, si dupa ce dezlipesti folia de pe spatele autocolantului, il stopesti bine bine de tot cu un pulverizator de geamuri (poate fi cu solutie sau cu apa, nu conteaza). Avand in vedere ca va fi ud, iti va permite destul de mult sa "jonglezi" cu el pana ii gasesti pozitia corecta, dupa care cu o racleta pt geamuri sau un card, apesi de sus pana jos, ca sa scoti apa de sub el. Garantez eu pentru "lucrare" . Succes.

L.E. Scuze, acum am vazut ca e aproape lipit de mobilier

This message was edited 1 time. Last update was at 25/10/2010 00:28:46

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: