[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 360l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
catalin_x
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.

Sunt nou pe forum si doresc sfaturi legate de noul meu proiect - un acvariu de 360.

Maine o sa cumpar geam de 10mm.
laturile acvariului: L=1200mm, l=50mm, h=60mm

Fund: 1176 x 476mm
Laterale mari: 2buc 1200x600mm
Laterale mici: 2buc 476x600mm (2mm umplere silicon stanga - 2mm dreapta si 20mm grosimea lateralelor)

Standul va fi din aluminiu, imbracat in furnir cred..

Iluminare:

3 x 54W Tub Neon T5 Osram Lumilux DeLuxe 965 lungime 1149.5 lumeni:3550
1 x 36W T8 Osram Lumilux Fluora 77 lungime 1200

Filtrare: 1 filtru JBL cristalprofi e900 (este la reducere pe reef 340 lei) si un filtru home made (o pompa hailea bt1000 + burete si strat de carbune activ)

Plante: deocamdata am ceva dar inca nu stiu
Background: colant simplu, negru
Pesti: cativa scalari 7-8, si neoni 30-40 (intrebare se impaca scalarii cu neonii si sanitarii?) sanitari vreo 8 si niste melci pomaceea (vreo 3)
O sa mai adaug niste nuci de cocos pe care doresc sa le invelesc in java moss. Nu stiu cam la ce pret ajunge java moss...

Alta intrebare, filtrul jbl o sa ii pun furtunul de retur (care da apa curata) in acvariu, ca sa nu imi faca tasnitoare ca se aude si face zgomot mare.

Trebuie sa pun si o pompa care sa le dea aer? Ma gandesc ca trecand prin furtun apa direct in acvariu nu se mai "aeriseste"..

Niste sfaturi legate de lipirea acvariului?

Incalzitor am unul de 300W de la jbl. Este ok.

Nu stiu nimic ce substrat sa folosesc (vreau daca se poate cat mai ieftin). Ca fertilizator substrat voi pune JBL florapol (am mai folosit si a dat roade - chit ca daca scapa din substrat in apa - se face noroi si polueaza tot)
Ce altceva imi mai recomandati... am o mica frica legata de lipirea acvariului.. daca nu fac ceva bine inund tot blocul. O sa folosesc si 2 intaritoare pe lungime si 3 intaritoare mici pe latime.

Capacul va avea pe el o oglinda (ca sa nu mai folosesc reflector - costa prea mult). Aveti idee cum sa fac incat sa nu se mai depuna calcar pe neoane? sa pun o sticla intre capac si acvariu? Sa folosesc un ventilator de 12cm care va redirectiona aerul umed din afara capacului?

Multumesc, astept sugestii
[WWW]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

1.daca vrei plantat renunta la carbunele activ

2. daca tot vrei zici ca vrei plante, renunta la pompa de aer, care face mai mult rau decit bine, oxigenarea o va face cele 2 retururi de la filtre pozitionate la 1 cm de suprafata apei,

3.calcarul se depune oricum. ii cureti cu o laveta din aceea pentru vase. nu pune sticla intre neoane si suprafata apei, va aparea fenomenul de refractie si vei pierde din cantitatea de lumina din acvariu.

4. moss si alte plante gasesti pe aici pe forum, la rubrica vinzari

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

Bine ai veni si triasca microbul acvaristic ................ te rugam sa treci la profil si locatia .

Prima oara si lege ,incepe sa ciclezi apa si pune plantele si introdu dupa 2-3 saptamini

Daca te apuci sa folosesti JBL recomand tot substrat jbl basic,manado.ori pietris normal de granulatie 2--4mm (atentie daca populezi cu neoni pune de culoare inchisa,le place + ofera contrast).

Sticla: foloseste de 12mm la fund ,restul de 10mm si chiar poti face acvariul cu intaritoare.dar vedem ce spun si colegii nostrii .
lumina: neoni sunt ok

Compatibilitate pesti: daca doresti neoni innesi nu merg cu scalarii:plja de temperatura la scalari minim 26 grade iar ptr innesi este deja mult (scurtezi perioada de viata)......scalarii merg cu cardinalii (neon rosu). + corydoras.

Plante poti pune mai multe si foloseste tot jbl sa fie tot complet iar daca nu adaugi co2 mergi cu carbo easy life.

Capac: lipeste staniol si nu oglinda iar ventilatorul este ok ptr a soate areul cald.

Poti lasa piatra de aerare totusi e mare bazinul si este nevoie de oxigen..........cum stim H2O are si oxigen dar in concentratie mica.

sfat: daca nu ai facut un acvariu si ai emotii mai degraba apleleaza la cineva care are experienta;aici pe forum vei gasi colegi

fostul user ozy
[WWW]
catalin_x
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri.
Trebuie musai fund de 12mm? nu merge unul de 10? de 12 este mai scump. Acvariul va sta pe un burete tare de 5mm si standul va fi la boloboc (Perfect centrat)

Sunt din constanta acum editez profilul

Nu prea as vrea sa pun returul de la filtru la 2 cm de apa, pentru ca o sa faca zgomot si imi si stropeste cu apa. Cred ca o sa folosesc totusi o pompa de aer care sa dea o perdea.

Instalatia electrica, fiecare in parte (setul de neoane, ventilatorul) vor primi cate o siguranta de 0,5A si 1A. O sa masor exact amperajul lor si o sa le pun o siguranta adecvata... sa fie asa just in case. Nu prea e de joaca cu ventilatorul acela langa aer umed.

O sa trebuiasca sa ma mai uit pe la donatii pentru ca dispun doar de 3 tipuri de plante (spre rusinea mea nu stiu ce sunt)

atasez 1 poza diseara (acum sunt la serviciu) poate puteti sa identificati ce plante am in acvariu

am mai facut un acvariu de 100l am experienta in lipit dar la bazinul acesta nu prea am voie sa gresesc d-aia mi-e frica

trebuie sa pun distantiere de 2mm la lipirea acvariului? nu este suficient doar sa dau cu silicon pe muchie?
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Catalin,

Ok daca ai experienta la lipit ...................merge si cu 10mm la fund/dublu (a nu se intelege gresit de unii colegi ). totusi vad ca ai cev aexperienta si cunostinte .
Ventilatorul poti monta in laterla capacului pe latura mica.
La plante vezi ca sunt colegii de ai nostii di Constanta care te vor ajuta ei

fostul user ozy
[WWW]
catalin_x
Junior member
[Avatar]

IP:

da de ce trebuie neaaparat fund dublu? acvariul nu va fi mutat / miscat?

Se crapa sticla sub presiunea apei?
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Catalin...

exista si aceasta varianta ...totusi e vb de un acvariu mare + substart ,decor,presiune............daca locul lui e acolo forever.....e bine!!!!!.............Catalin ce inseamna dif in bani de la sticla de 10 si 12mm?

fostul user ozy
[WWW]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

ozy wrote:incepe sa ciclezi apa si pune plantele si introdu dupa 2-3 saptamini

Ce anume ? Presupun ca era vorba de pesti...
ozy wrote:.....cum stim H2O are si oxigen dar in concentratie mica.

Sper ca vorbim de oxigenul dizolvat in apa si nu de compozitia chimica a apei!

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@kmol era vb de pesti....sorry.. ...........normal ca dupa ciclare ........corect si oxigenul dizolvat in apa ..........am scris la repezeala fiind la job atunci...............dar cum sunt colegi destepti in comunitatea asta...........se prind repede @kmol

fostul user ozy
[WWW]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu sunt ferm convins ca avem colegi destepti, insa din cand in cand mai apare cate un "copil" care dupa aia ne va injura pe toti .Iertare catalin_x si ozy dar nu am vrut sa va jignesc. NU asta era intentia mea.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2010 14:18:34

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu e nicio jignire @kmol bine ai facut ca ai intervenit ca de obicei...............asa macar m-ai atentionat sa fiu mai explicit iar Catalin sa inteleaga corect..

@kmol ,catalin

fostul user ozy
[WWW]
catalin_x
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult pt sfaturi

o sa folosesc geam de 12 mm la fund (asa ca o masura in plus de siguranta)

pretul la sticla 120 ron mp (de 10mm)
iar cea de 12 este 150 ron mp

maine ma duc sa iau sticla si sa ma apuc

o sa imi pun asa preventiv niste colaci de salvare atarnati de perete ) cine stie cand e nevoie
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Catalin.

pina maine vezi ce pareri mai apar.............dar imi place ce esti hotarit si un simt al umorului.................stii cum e proverbul .., mai bine previi boala decit sa o vindeci"".......

fostul user ozy
[WWW]
catalin_x
Junior member
[Avatar]

IP:

kmol, iti apreciez criticile dar sa stii ca totul va fi facut cu cap. Stiu ca nu este de joaca cu ditamai acvariul.

Bazinul nu il fac singur si am cumparat niste coltare speciale care ma ajuta sa incastrez acvariul pana sa se lipeasca
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: