[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu Betta... !??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
life1dj
Junior member

IP:

Descrierea sectiunii in care tocmai scriu suna in halul urmator:

"Coltul incepatorului
Aici posteaza incepatorii lucruri stupide si nu ne suparam pe ei"

In concluzie ii rog pe utilizatorii experimentati sa priveasca cu putina indulgenta ceea ce vor citi mai jos iar dupa, daca doresc, ii rog frumos sa imi ofere informatiile necesare cat mai la obiect.

Datele problemei:

-acvariu 72 l ;
-initial au fost urmatorii pesti in acvariu : 5 scalari mici, 7 neoni, 5 Barbus tetrazona de aproape 2 cm, 3 sanitari;
-ulterior am pus in acvariu: 1 pereche Betta splendens albastrii, 1 pereche xipho, 1 pereche plati (Xiphophorus maculatus)

Prima zi de la aducerea perechilor noi:

Unul dintre neoni pluteste pe o parte. Il scot afara si vad ca are innotatoarele mancate. Bun, nu stiam cine a facut asta, dar treaba s-a repetat din nou. Am lasat neonul sa pluteasca si am urmarit sa vad cine se leaga de el. Il muscau destul de serios femela si masculul de Betta. Am scos neonul care plutea si am scos si perechea de Betta si i-am pus intr-un borcan mare impreuna cu alt neon intreg in speranta ca o sa vad cum il ataca initial tot ei. dar nimic. I-am pus pe toti inapoi in acvariu dupa aprox 30 min. Pana a 2-a zi nici un fel de eveniment iesit din comun.

A 2-a zi :

Dupamasa nu e femela de Betta. O perioada mare de vreme nu am vazut-o. Era dupa o planta ascunsa, ceea ce nu ii statea in obicei pana atunci. Cand a iesit, partea din spate a cozii era putin sfasiata in sensul ca lipsea o bucata mica din ea. Putea sa inoate ok. Spre seara surpriza : o vad pe femela de Betta plutind la suprafata apei si masculul prinzand de innotatoarea ei din partea de jos. Toate astea se intamplau in timp ce el "se infoia" umfland parca din branhii mai mult decat de obicei. Si iar si iar pana ea nu a ramas decat cu coada si cele 1 innotatoare laterala. Acum o duce curentul de apa, format de filtrul care face si aerarea, ca pe o frunza care pica din pom. Deocamdata se vede ca traieste dar nu stiu pentru cat timp.Din cate am vazut eu, masculul de Betta si inainte si acum e destul de agitat. Aproape toata ziua se plimba de la o planta la peretele acvariului si inapoi.

Ma gandesc eu ca unii imi vor spune ca sunt cam multi pesti in acvariu de 72 l, iar altii imi vor spune ca tetrazona cu betta si scalari nu se prea impaca. Stiu in mare parte asta dar toate problemele care au aparut pana acum au fost cele descrise mai sus.

In speranta ca veti tine cont de ceea ce am scris la inceputul post-ului meu si ca am reprodus cat am putut de fidel detaliile va multumesc anticipat pt raspuns.

Cu stima,

Lucian
life1dj
Junior member

IP:

Am uitat sa specific ca nu am vazut daca Betta a atacat initial. Am o banuiala ca putea fi initial tetrazona care a atacat si dupa Betta (in mom cand l-am vazut eu). Dar repet, nu am vazut nimic legat de tetrazona decat momentele cand "victimele" erau la suprafata si Betta actiona.

Multumesc,

Lucian
viviparu'
Senior member

IP:

Nu-ti mai spun ca tii specii incompatibile din multe puncte de vedere in acvariu, vad ca deja stii dar nu iei nici o masura. In ceea ce priveste problema ta masculul de betta e de vina pentru suferintele femelei. Dat fiind ca se infoia la ea dupa cum ai descris el ar fi vrut sa depuna o ponta dar femela nu era inca pregatita drept pentru care i-a aplicat o lectie. Asa e cu betta. Parerea mea este sa separi masculul intr-un borcan de 5L.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

sa stii ca neonul cu tetrazona nu se inpaca. daca vei urmarii mai atent acvariul tau vei observa ca neonul a fost atacat de tetrazona si pe urma de betta.
tetrazona au obiceiul de a pisca inotatoarele celorlalti conlocuitori.
i-ti sugerez o reorganizare a populatiei. incearca sa creezi un biotop specific unei zone geografice.( amazon sau sudul asiei).
cu privire la betta viviparu are dreptate.
deci in concluzie ia masuri
suces.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
life1dj
Junior member

IP:

In concluzie, cine trebuie sa plece neaparat din acvariu ?
Recititi lista din primul post daca nu stiti ce exista deja.

Multumesc

Lucian
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Pastreaza scalarii, neonii si sanitarii.
Du inapoi la magazin sumatranii, betta, xipho si plati.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

deci in conluzie daca citeai printre randuri eu vorbeam de biotop.
in amazon gasesti corydoras, neoni si scalari,iar in asia tetra si betta.
xifo isi are originea in america centrala si de nord.
da vezi ca biotop inseamna sa recreezi un colt de natura din zona geografica respectiva ,adica pe scurt plante specifice ,decor specific si parametrii ai apei specifici.
decizia iti apartine.
suces

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: