[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari cu probleme !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dino66
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, imi pare rau ca trebuie sa scriu si despre asta, dar.. am luat de la cineva 3 scalari (cam la 4cm asa sa zic) pe care ii avea intr`un acvariu cu inca unul, care era cam bolnav.. si ii da dea tratament dupa cum i`a zis veterinaru. Eu i`am luat pe astia 3 si i`am bagat intr`un acvariu mic, de carantina, de 20l, cu filtru burete si piatra de aer, termostat si termometru. Apa a fost statuta de zile. Aseara au mancat toti bine... astazi de dimineata, numai unul a vrut sa manance... si in vre`o 2 ore... unu care ii tot fugarea pe aia doi, a ramas .. singurel ... in acvariu ....
Care ar fi fost problema ? merci

"..."
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai nu ar fi mai simplu sa afli pentru ce ii trata persoana de la care i-ai luat ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
dino66
Member
[Avatar]

IP:

pe unu singur il trata, acela care l-a si oprit.. si tratamentul l-a inceput de cand a vazut simptomele (acum o saptamana) dungile albe de pe el, se inegrisera . . .
(deci de o saptamana toti patru inca stateau impreuna, si cum i-am adus... ...)

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2010 16:01:42

"..."
[Yahoo!]
dino66
Member
[Avatar]

IP:

de ce citeste toata lumea si nu raspunde nimeni ? chiar nu se gasesc raspunsuri ?

"..."
[Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

Ba da raspunsuri sunt,dar felul cum ne-ai prezentat tu problema ta,nu prea ne da de ales.In primul rand ce tratament ai facut?De ce erau bolnavi scalari?Ai zic ceva,dar eu unul nu inteleg(fara suparare).Ai facut ceva teste?Daca da te rog posteaza rezultatele!Da mai multe detali despre acvariul tau!Eu am crescut 6-7 ani de zile scalari,dar din ceea ce am citit din postarea ta...nu pot sa te ajut!Posteaza cam tot ce ti am cerut mai sus,dau da-mi un pm de vrei(sau vb la tel,sunt cam lenes sa scriu atata )
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dino66 wrote:de ce citeste toata lumea si nu raspunde nimeni ? chiar nu se gasesc raspunsuri ?

De prezentat te-ai prezentat? De ce crezi ca exista rubrica Despre noi? Nici macar locatia nu ti-ai trecut-o in My Profile.

Fii mai explicit in detalii, ca nu suntem ghicitori in stele. Si fiecare raspunde in limita cunostiintelor si a timpului disponibil, ca nu e nimeni platitit pentru asta. Acvaristica este o pasiune comuna, e drept, dar nu e nimeni obligat sa raspunda la niste chestii care nu sunt clare ci total abstracte.

Te rog frumos sa te comporti civilizat, ca nimeni nu-i favorizat aici - cu totii suntem egali.

Un lucru trebuie sa stii - nu iei niciodata un peste care e bolnav in speranta ca il vei insanatosi tu. De cele mai mlte ori risti sa dai gres.

Te asteptam asadar cu detalii si sa completezi ce te-am rugat!
dino66
Member
[Avatar]

IP:

Ok, am trecut la profil, locatia: constanta. Pestii care i`am luat nu erau bolnavi, am scris mai sus ca din 4 scalari pe care ii avea persoana de la care am luat pestii, unul era bolnav, si l`a oprit ca sa`l trateze el. Eu i`am luat pe ceilalti 3, care au stat deja 1 saptamana in acvariu impreuna cu cel bolnav. Dar problema e ca brusc a2a zi dupa ce i`am luat, 2 au murit... iar cel care traieste, i`a tot fugarit seara.
Nu stiu ce tratament si ce boala avea celalalt. Mi`a spus doar ca i s`au inegrit dungile care normal erau albe, a fost cu el la veterinar si i`a dat un tratament pe care a inceput sa i`l aplice de acum 1 saptamana. ... Acum nu shtiu ce ati inteles, si de ce n`am fost civilizat merci oricum pt raspunsurile date, si o sa tin cont si pe viitor

"..."
[Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

Ne spui ca i ai mutat intru-un alt acvariu?A fost ciclat(ma refer la acvariul in care i ai mutat!)?Cum ai realizat transferul scalarilor dintr-un acvari in altul?In ce conditi i ti?Poti sa postezi ceva poze cu ei?

This message was edited 2 times. Last update was at 16/10/2010 22:52:37

[Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

dino66 wrote:Pestii care i`am luat nu erau bolnavi, am scris mai sus ca din 4 scalari pe care ii avea persoana de la care am luat pestii, unul era bolnav, si l`a oprit ca sa`l trateze el. Eu i`am luat pe ceilalti 3, care au stat deja 1 saptamana in acvariu impreuna cu cel bolnav.

In general probabilitatea ca pestii dintr-un acvariu in care unul dintre pesti e bolnav, sa fie si ei bolnavi e destul de mare. Bineinteles depinde de boala care il afecteaza pe respectivul peste daca e contagioasa sau nu, sau daca conditiile din acvariu care i-au declansat boala pestelui vizibil bolnav au avut posibilitatea sa provoace aceasi boala sau altele cu manifestari "invizibile" (sau cel putin nevizibile pt un acvarist fara experianta necesara) si celorlati pesti.

NU e recomandabil sa iti achizitionezi pesti dintr-un acvariu cu pesti morti sau bolnavi, chiar daca acestia par a fi perfect sanatosi

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2010 23:02:59

dino66
Member
[Avatar]

IP:

cei trei scalari i`am luat cu tot cu apa din acvariul in care au stat intr`un bidon taiat de 5 litri. Cand am ajuns cu ei acasa, i`am pus intr`o punga si am lasat punga inchisa cu ei 10 minute in apa, apoi le`am dat drumu. In acvariu (de carantina / 20L) apa avea 24 de grade, era aerata, apa fusese statuta. Am legata la pompa de aer un filtru burete si o piatra de aer.

"..."
[Yahoo!]
dino66
Member
[Avatar]

IP:

DA, stiu ca nu e recomandabil, tocmai la asta ma gandeam ca ar fi fost problema mortii lor. Dar 1 saptamana au stat impreuna (cu ala bolnav) si mai apoi la mine a2a zi deja au murit doar 2 din ei... celalalt inca mai e intreg ...

P.S. Mai trebuie sa pun o lingura de sare de bucatarie la 10L de apa ?

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2010 23:10:59

"..."
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

In primul rind iti multumesc ca ai tinut cont de ceea ce te-am rugat - chestia cu locatia.

dino66 wrote: Pestii care i`am luat nu erau bolnavi, am scris mai sus ca din 4 scalari pe care ii avea persoana de la care am luat pestii, unul era bolnav, si l`a oprit ca sa`l trateze el. Eu i`am luat pe ceilalti 3, care au stat deja 1 saptamana in acvariu impreuna cu cel bolnav. Dar problema e ca brusc a2a zi dupa ce i`am luat, 2 au murit...

In al doilea rind, pe linga ce te-a intrebat Florinel, uite raspunsul - ti l-ai dat singur. E de ajuns sa fie unul bolnav si sa nu fie in carantina, ca boala se transmite. Plus vreun soc de temperatura, de pH , ai adaugat vreo substanta in apa? Acum mai ai doar scalarul care ii fugarea pe ceilalti doi? Cit de mari erau? Poate fi vorba si de o lupta pentru teritoriu. Ce volum are bazinul tau?

Cum se prezinta scalarul ramas? E vioi, are pofta de mincare?

Poti sa incerci sa afli ce tratament i se recomandase persoanei respective pentru sclalarul bolnav?

Schimbarea culorii unui peste indica de obicei ca nu prea ii convine ceva - mediul in care se afla, temperatura apei si inca o alta gramada de lucruri.

Sa nu te superi ca te intreb toate acestea , dar trebuie sa ne dam seama ce s-a intimplat cu ei.
dino66
Member
[Avatar]

IP:

Astazi a ramas doar scalarul care ii fugarea pe ceilalti doi (aprox 3-4cm). Pare sa fie normal, nu face miscari ciudate, a mancat azi, se cam uita in geam probabil la reflexia lui si da sa ciupa. E pus in acvariu de "carantina", si acum i`am mai adus o pereche de molly si una de cory. Parca ii cam fugareste pe aia si da sa`i ciupa... ...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2010 23:23:44

"..."
[Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

dino66 wrote:si acum i`am mai adus o pereche de molly si una de cory. Parca ii cam fugareste pe aia si da sa`i ciupa... ...

De ce ai facut lucrul asta ? Scalarul tau poate avea o boala grava care s-ar putea transmite si la ceilalti pesti noi introdusi de tine, pe langa asta cei 20 de litri ai tai sunt mult prea putin pentru un scalar ce sa mai spunem daca mai adaugi si alti pesti.

LE: Prin carantina se incearca izolarea pentru tratament a pestelui\pestilor bolnavi in vederea vindecarii lui\lor nu imbolnavirea si a altor pesti.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2010 23:29:08

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dino66 wrote:Astazi a ramas doar scalarul care ii fugarea pe ceilalti doi (aprox 3-4cm). Pare sa fie normal, nu face miscari ciudate, a mancat azi, se cam uita in geam probabil la reflexia lui si da sa ciupa. E pus in acvariu de "carantina", si acum i`am mai adus o pereche de molly si una de cory. Parca ii cam fugareste pe aia si da sa`i ciupa... ...

Lasa-l singur in acvariul de carantina si observa-l cu atentie. Dar nu mi-ai raspuns la celelate intrebari. Ce volum are bazinul in care va sta? Cind sunt micuti - cum e al tau - se recomanda achizitionarea a 5-6 exemplare din care se va alege o pereche. Pe restul ii poti da pe urma. Vezi ca vol unui acvariu pt scalari ar trebui sa aiba 300-350l si inaltimea coloanei de apa 45-50 cm.
florinel
Junior member

IP:

dino66,un sfat,prin faptul ca postezi problema ta pe mai multe forumuri,nu te va ajuta la rezolvarea ei,crede-ma stiu ce vorbes,noi,putem sa te indrumam intr-un fel,pe alte forum,o sa primesti alte sfatari,acuma...sunt curios daca ai mai multe pareri care se contrazic,tu cum sti care e cea mai buna si potrivita pentru scalarul tau?Eu unul as putea sa te indrum,si sa imi dau cu parerea de tu,nici nu mia sti ce sa faci!Sper ca nu te deranjez pentru observatie!Numa bine!
[Yahoo!]
dino66
Member
[Avatar]

IP:

acvariul in care o sa s.tea scalarul e de 110 L si o sa ii mai iau inca unu de sex opus. In plus raman cu o pereche de cory si una de molly

"..."
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Poti sa ii mai cumperi tu unul de sex opus cu 2 conditii
1. Sa stabilesti cu mare precizie sexul celui pe care il ai acum
2. Sa se mai si accepte intre ei. De asta iti pomeneam de faptul ca perechile "se aleg", nu se impun, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil ai nevoie de mai multe exemplare pentru inceput.

Cam micut acvariul. Cind vor fi in focul depunerii, parca vad ca perechea de molly va iesi cam ciufulita. Ca sa nu mai zic ca pui de la aceasta nu ai sa vezi in bazinul comunitar, oricit de bine l-ai planta.

Nu esti obligat sau fortat sa tii cont de ceea ce ti-am scris eu mai sus. Tu faci cum crezi, ca doar este acvariul tau. Daca te mai putem indruma cumva, stii unde ne gasesti.

Succes!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: