[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bacterie sau apa necorespunzatoare ?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Maniacu
Junior member

IP:

Salutare,

Am un acvariu de 63L cumpart acum 4 luni... in acest timp a suferit cateva modificari pe partea de filtrare, si am ramas la un jbl e700 de care sunt foarte multumit. in acvariu am aproximatv 10 guppy iar de duminica am achizitionat niste plante de la un "acavarist" . De 3 luni nu a mai murit nici un peste.. iar de duminica au murit 2. Ma gandesc sa nu fi luat vreo boala prin acele plante..sau s`a produs un dezechilibru in apa. Mentionez ca nu am nici sistem co2 si nici fertilizanti (urma sa achizitionez).
Ceea ce am observat la cei 2 guppy morti este faptul ca aveau coditele deteriorate. Ce ma sfatuiti sa fac ?

Multumesc
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

nu cred ca se trage de la plante mai ales ca ai luat de la un acvarist de pe acest forum..............aici suntem seriosi..................dar cum descrii tu e vb ca duritatea apei nu este in parametrul normal.............ar fi bine sa pui ceva pietre putin calcaroase,,,,,,,vedem ce spun si cei experimentati

fostul user ozy
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Este semn de bola, mai precis finroot. Am observat aceasta calitate la peste 90% din guppy de pe piata. Dar posibil sa fie si de la o duritate mica a apei, stiind ca ei in mod normal au nevoie de o apa cu un ph in jur de 7,5.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Maniacu
Junior member

IP:

am 3 pietre calcaroase in apa si sunt destul de maricele... oricum ideea e ca aceasta problema a aparut de cand am adus plantele. de diseara voi incepe tratament cu baktopur tablete

multumesc de sfaturi
florinel
Junior member

IP:

Salut!Maniacu it cunosc problema de pe un alt forum,este vorba despre o bacterie dupa cum a spus si colegul nostru scificuss pe care ai luat-o o data cu plantele cumparate este vorba despre finroot,acuma ozy cu tot respectul cuvenit nu sunt de acord cu tine cand spui ca nu crezi ca acesta bacterie a a ajuns in acvariul colegului nostru prin intermediul plantelor cumparate!principala metoda de raspandire a bacteriei care cauzeaza aceasta boala finroot,este schimbul de pesti puratatori ai acestei boli,plante,pietris(chiar ?i un minciog care este folosit la prinderea unui peste care este bolnav este de ajuns pentru a comtamina un acvariu intreg)!Sper ca sfatul meu sa nu fie luat in nume de rau!

Maniacu,ai trei pietre calcaroase sper ca sti ca nu sunt bune in acvari de apa dulce?
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum se stie un strop de apa poate sa tina pana la cateva milioane de bacterii/virusi. Daca plantele nu le-ai clatit suficient de bine si bineinteles tu pe maini sigur cateva sute de bacterii, minim, au ajuns in acvariu. Si de acolo incepe distractia. Incearca sa tii apa curata, sa le creezi conditiile necesare si eventual cauta un tratament pentru ei. Finroot-ul este tratabil si nu lasa urme, daca e tratat timpuriu.

Poate sa tina pietre calcaroase, cel putin daca nu ridica duritatea apei peste 18-20 grade germane totul e ok. In principiu nivelele de saruri vor scadea la fiecare schimb de apa.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

da @florinel..............este posibil sa fie si de la plante ca sunt purtatoare de boli........nu contrazic experienta voastra

fostul user ozy
[WWW]
Maniacu
Junior member

IP:

ma repet .. pietrele sunt in acvariu de 3 luni..iar pestii nu au nici cea mai mica problema (decat ca orice incepator..care nu stia de ciclarea acvariului)... iar dupa ce am adus plantele..hop top... oricum sper sa o rezolv. azi o sa am mai mult timp de pesti...

multumesc de sfaturi

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: