[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
noul acvariu...  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Alexploiesti
Junior member

IP:

am gasit pana la urma donator pentru caraseii si ceilalti pestisori pe care ii aveam in acvariul meu.
acum am cumparat 2 scalari de la un petshop din ploiesti
Voi ce credeti despre acesti pesti?sunt greu de crescut? sunt pretentiosi la cva anume? le trebuie un anumit tip de mancare?
Si am tot cautat pe net dar nu am gasit clar. Cum le deosebesti sexul? Decat la maturitate? ca mie sa nu am 2 baieti sau 2 fete. Vanzatorul a zis ca este pereche dar ma gandesc ca poate nu le are....
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

bravo ca ai renuntat la ei...............dar nu ai facut decit.ai sarit din lac in put ...........scalarii au neoie de o ingrijire mai speciala......temperatura mai mare la apa,spatiu de inot..........se fac pina in 25cm.....cind incepe sa se formeze perechea devin mai teritoriali.dar vei gasii aici colegi care to va explica mai bine

fostul user ozy
[WWW]
paunescu.nicolae
Junior member

IP:

salut alex. scalarul este un peste deosebit. ii tre o ingrijire mai....cu amanuntul. ii trebuie o temperatura cam de 28grade. un acvariu de 100-120l, in care poti tine vreo4-5exemplare, care se vor alege ei in perechi. cat sunt mici nu ii poti deosebi mascul/femela, doar cand ajung la maturitate, masculului ii iese fruntea in evidenta. dar daca ai grija de ei, si ii hranwsti corespunzator, ai grija la aschimburile de apa...poti sa ai pui cam in 8-9luni. la mancare nu sunt foarte pretentiosi. incearca sa le dai macare granulata. succes
[Email]
Alexploiesti
Junior member

IP:

eu nu cred ca 2 sclari vor fi chinuiti intr-un acvariu de 60L... daca le ofer tot ce le trebuie....
Cu timpul poate o sa imi iau alt acvariu
[Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

eu cred ca da.
o pereche la maturitate ar nevoie de minim 100l.
in 60 de l poti creste multe alte specii care nu se fac asa mari.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2010 11:09:12

Dennerle addiction..

Forum Index » Cichlidae
Go to: