[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PH-ul  XML
Forum Index » Apa
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutari stimati colegi.,

Vin cu urmatoarea intrebare..............pina azi in acvariu Ph-ul a fost neutru 7 (luni de zile),...in urma unui test azi masura 6,5,...inseamna un dezechilibru........intreb ca putin pestisorii mei sunt retrasi in coltul de jos al acvariului,am dat si mincare ,e ok...........influenteeaza cu ceva schimbarea Ph-ului?

Merci

fostul user ozy
[WWW]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

pH=7 are de obicei apa distilata. Ma indoiesc ca apa din acvariu are pH=7 cred ca totul tine de eroarea de masurare.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

@kmol Ok, apa distilata ar trebui sa aiba ph 7 care este neutru. Dar, de ce te indoiesti ca apa din acvariu ar putea avea ph 7?
Nu are nici o legatura dpdv logic ph-ul apei distilate cu cel al apei colegului.
Si eu am avut ph 7 la apa unui acvariu pentru ceva timp si-ti spun si de ce: apa de la robinet pe care o bag are ph 7.2-7.4 si in acel acvariu bag CO2 si urmaresc ca ph-ul sa fie 6.6-6.7. Inchipuie-ti ca pentru ca apa mea de la robinet sa scada de la 7.2 la 6.6 va trece si prin ph 7.

@ozy, va trebui sa-ti amintesti ce ultime modificari ai facut la acvariu, apa nu are cum sa scada asa de la sine. Poate doar sa fi facut vreun schimb de apa cu apa cu un ph asa de scazut
Fie bagi CO2, fie ai bagat vreo substanta de conditionare a apei, vreun saculet de turba ceva. Ceva ai facut

This message was edited 1 time. Last update was at 09/10/2010 22:58:43

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut......am citit parerea la amindoi ...........Bobescku............de fiecare data cind faceam schimb de apa saptaminal.......la citeva zile urmaream ph-ul era ok,dar intrebindu-ma de co2 si restul...........intreadevar am marit putin doza la easycarbo.....mai luminat,merci inca odata

fostul user ozy
[WWW]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:@kmol Ok, apa distilata ar trebui sa aiba ph 7 care este neutru. Dar, de ce te indoiesti ca apa din acvariu ar putea avea ph 7? Nu are nici o legatura dpdv logic ph-ul apei distilate cu cel al apei colegului.

Scuze nu am realizat ca se face si aditie de CO2. Sigur nu exista nici o legatura intre apa distilata si apa din acvariul colegului, era doar o comparatie.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/10/2010 23:52:18

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
booghibooghi
Junior member
[Avatar]

IP:

PH-ul se da din mai multi factori
De cat timp nu ai mai schimbat apa din acvariu in afara de 20-25% depinde de caz la sfarsit de saptamana?
daca ai si aditie de CO2 la fel scade
sau ceva buturugi sau mopani,lemne la fel acestea scad PH-ul apei
eu de pe data de 20 august 2010 nu am mai schimbat apa decat 25% saptamanal,am 2 mopani si plante,nu folosesc CO2 deloc.la inceput am avut PH-ul 7.4 iar de 5 zile cand am facut PH-ul rezultatul a iesit 6.9.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci pentru raspunsuri.
am mai invatat ceva din experienta voastra

fostul user ozy
[WWW]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu neaparat easycarbo ar fi influentat valoarea pH-ului. De multe ori sunt "de vina" schimburile de apa. Eu de exemplu, avand in vedere ca stau in Constanta, unde e cea mai "razna" apa din tara, dupa ce ploua sunt cu eprubetele in chiuveta si fac teste de apa. In perioadele fara poaie, avem pH peste 7.6 (de multe ori bate spre 8), si KH uneori si 20. Eu urmaresc ploile cand fac schimb de apa. Spre exemplu acum 4 zile cand am schimbat apa, plouase torential, si aveam la robinet pH 7.2 si KH 12. M-am apucat de schimb de apa aproape instantaneu .

.
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.

Am inteles...........dragi colegi.....am facut aseara testul din nou s-a stabilizat Ph7.
Multumesc ptr sugestii,informatii,

fostul user ozy
[WWW]

Forum Index » Apa
Go to: