Author |
Message |
Alexploiesti
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/10/2010 14:22:01
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Alexploiesti
Junior member
IP:
|
dupa cat timp pot pune puii de gupy in acvariul mare? mentionez ca am si niste carasei peacolo ii poate manca?
|
|
 |
Alexploiesti
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/10/2010 14:22:25
|
Alexploiesti
Junior member
IP:
|
am uitat sa mentionnez ca puii au cca 4 saptamani
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/10/2010 14:44:24
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
In principiu atunci cand sunt suficient de mari incat sa nu mai incapa in gura adultilor. Dar totusi guppy si carasi .... nu este o alegere tocmai fericita. Au cerinte diferite.
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
Alexploiesti
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/10/2010 14:45:59
|
Alexploiesti
Junior member
IP:
|
stiu...dar nu prea pot sa renunt la caraseii....sunt 3 decat nu foarte mari micutzi...
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/10/2010 17:46:18
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Atunci renunta la guppy.  Cele 2 specii nu pot sta in acelasi acvariu. Alber ti-a spus clar in alt post al tau ca nu au ce cauta impreuna - carasii maninca tot ce le incape in gura. In plus, carasii sunt pesti de apa rece. Guppy - nu. Mai tine cont de faptul ca puii de vivipari trebuie hraniti de mai multe ori pe zi, iar igiena trebuie sa fie stricta, altfel risti sa-i pierzi.
Ti-am vazut acvariul. Nu e nici bine plantat, nici plante de suprafata nu ai. Puii nu vor avea unde sa se ascunda. Rezultatul cred ca il deduci si singur. Argumente ar mai fi o multime, dar sper ca ai inteles ideea. In continuare, ramine la alegerea ta ce vei face.
|
|
 |
Diurpaneus
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2010 23:10:47
|
Diurpaneus
Junior member
IP:
|
Intrebare...de ceva timp mi-am cumparat 3 botia modelul acela mai lungi si gri tigrati. Nu stiu daca e vreo coincidenta sau nu dar de atunci puilor mei de guppy si molly galbeni au inceput sa le dispara cate un ochi....credeti ca e din cauza pestilor botia sau pur si simplu se mai intampla....desi mi-e greu de crezut...mai ales ca abia astazi am vazut ca doi guppy de vreo luna au lipsa....si stiu sigur ca atunci cand i-am luat din maternitate erau ok. Multumesc
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2010 09:00:30
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Diurpaneus wrote:Intrebare...de ceva timp mi-am cumparat 3 botia modelul acela mai lungi si gri tigrati. Nu stiu daca e vreo coincidenta sau nu dar de atunci puilor mei de guppy si molly galbeni au inceput sa le dispara cate un ochi....credeti ca e din cauza pestilor botia sau pur si simplu se mai intampla....desi mi-e greu de crezut...mai ales ca abia astazi am vazut ca doi guppy de vreo luna au lipsa....si stiu sigur ca atunci cand i-am luat din maternitate erau ok. Multumesc
Puii de regula, de orice "rasa" nu au ce cauta la un loc cu ceilalti pesti, exemplu concret l-ai dat chiar tu, sunt hartuiti/mancati/mutilati. De asta exista maternitati. Nimeni nu iti poate ghici exact cauza la problema ta, doar daca nu cumva "ai norocul" chiar tu sa ii surprinzi pe vinovati asupra faptului. Daca mai ai posibilitatea, tine puii separat si o sa vezi ca nu o mai ai lipsa de ochi la inventar.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
Diurpaneus
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2010 09:19:43
|
Diurpaneus
Junior member
IP:
|
Puii de regula, de orice "rasa" nu au ce cauta la un loc cu ceilalti pesti, exemplu concret l-ai dat chiar tu, sunt hartuiti/mancati/mutilati. De asta exista maternitati. Nimeni nu iti poate ghici exact cauza la problema ta, doar daca nu cumva "ai norocul" chiar tu sa ii surprinzi pe vinovati asupra faptului. Daca mai ai posibilitatea, tine puii separat si o sa vezi ca nu o mai ai lipsa de ochi la inventar.
Bun...dar totusi au o luna de zile puii....cat sa ii mai tin in maternitate? am si altii mai mici de o luna care sunt tot in maternitate...am zis ca le dau drumul pe rand cam cand fac o luna de zile....ideea e ca o sa dau pestii botia...desi sunt utili ca sapa in substrat...in acelasi timp imi deranjeaza tot acvariul...
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2010 09:36:54
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Pune o poza sa vedem cat de mari sunt. Oricum, sunt mult mai vulnerabili ca si adultii. In maternitate ii ti cat trebuie, nu le dai timp. Aveti o luna sa cresteti apoi vedeti voi ce si cum.  Cat despre botia, nu ma pronunt pentru ca nu am avut inca de a face cu ei. Ca pesti cu rol de sanitari am avut doar pleco, cory si sae.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
Diurpaneus
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2010 09:44:57
|
Diurpaneus
Junior member
IP:
|
MariusBistriteanul wrote:Pune o poza sa vedem cat de mari sunt. Oricum, sunt mult mai vulnerabili ca si adultii. In maternitate ii ti cat trebuie, nu le dai timp. Aveti o luna sa cresteti apoi vedeti voi ce si cum.  Cat despre botia, nu ma pronunt pentru ca nu am avut inca de a face cu ei. Ca pesti cu rol de sanitari am avut doar pleco, cory si sae.
Nu pot acum sa pun o poza....ideea e ca si marime au undeva intre 1,5 cm si 2 cm....spune-mi cam pana la ce dimensiuni sa ii tin...mie intre timp mi-au mai facut si alti guppy si molly pui si i-am pus in aceeasi maternitate....si ma gandeam ca astialalti fiind mai mari sa nu fie o problema si sa ii atace cei mari pe cei mai mici....plus ca am observat ca daca ii pun in acvariu cresc mult mai repede
|
|
 |
|