[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce pesti sa pun?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Romi
Senior member
[Avatar]

IP:

shyck wrote:tot dand din vasle pe net, ma indragosti de un peste, si anume guramul pitic
...
si cine e din craiova sa imi zica unde gasesc

Probabil ca te referi la vreo specie de Colisa (si mai probabil - lalia -).
Si aia e, ca pe aici, pe la noi, se gasesc mai rar din pacate. Vezi sambata sau duminica prin Piata Mare, daca nu gasesti acolo, cam slabe sperante sa gasesti in alta parte. Si daca tot ajungi prin piata intra si in magazinul de acolo, poate ai noroc. Io am vazut cam acum 3 luni (de fapt nici n-am mai fost de atunci, deci ultima oara cand am fost aveau ), nu erau 200k, doar 75k, daca nu m-a parasit memoria de tot .
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

dar de ce sunt mai scumpi fata de altii? cred ca sun mai scumpi ca guramii albastrii...pe bune

cred ca din motivul ca sunt rari

ce as mai gasii de talia lor, dar asa mititei si cu corpul ami inalt

NIMIC
[Email] [WWW]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Din cate stiu eu, guramul pitic e diferit de colisa lalia. Nu stiu denumirea stiintifica, dar:
Colisa lalia e portocaliu si creste la vreo 7 cm.
Guramul pitic este galbui si creste la vreo 5 cm. - stie cineva denumirea stiintifica a "guramului pitic"?

In Bucuresti, Colisa se da cu 80-100.000. Guramul pitic nu stiu cu cat se da, dar nu am vazut decat la Animax.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Mordax wrote:Din cate stiu eu, guramul pitic e diferit de colisa lalia. Nu stiu denumirea stiintifica, dar:
Colisa lalia e portocaliu si creste la vreo 7 cm.
Guramul pitic este galbui si creste la vreo 5 cm. - stie cineva denumirea stiintifica a "guramului pitic"?

E acelasi. Si pot fi doua variante - portocaliu sau albastru. La Obor, Colisa lalia (masculul albastru) era 30.000.
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

ce bine e de "astia" din bucale :jumpers:

NIMIC
[Email] [WWW]
arathemis
Member

IP:

true true... mai ales la capitolu plante imi pare rau ca nu sunt si prin alte parti atatea feluri de vanzare, oricat de mici, ca de crescut le crestem noi cumva.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

shyck wrote:
ce as mai gasii de talia lor, dar asa mititei si cu corpul ami inalt

NIMIC
[Email] [WWW]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

din pacate, geam prost smilie :grr: , acvariul a iesit mai mic decat ma asteptam eu, 50x33x32, nu spune nimic :pace: , asa ca o sa reduc considerabil numarul de pesti pe care voiam sa il pun

si acum va intreb, VOI CE ATI PUNE OAMNEI BUNI IN EL? in afara de neoni? chiar si vivipari(fara guppy ca sunt plin de asa ceva)

am ajuns la disperare

NIMIC
[Email] [WWW]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Doar 10 neoni si doi corydoras.

Sau doar 7 rasbora si 2 corydoras.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

shyck wrote:
si acum va intreb, VOI CE ATI PUNE OAMNEI BUNI IN EL? in afara de neoni? chiar si vivipari(fara guppy ca sunt plin de asa ceva)

O pereche de ramirezi, daca zici ca nu vrei neoni. Si 2-3 corydoras sau ancistrus. Sau o pereche de betta - pentru ca ai coloana de apa mica.

Daca vrei vivipari, tine cont ca se inmultesc intr-un ritm alert si in curind acvariu va deveni neincapator.
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

stiam de vivipari ca sunt precum iepurii, dar toti sunt la fel precum guppy?

ma gandeam la pllaty ca ei sunt singurii din cei 4 de care nu am avut, iar xifo si cu molly la mine nu au vrut niciodata sa faca copii, nu stiu de ce, in skimb guppy cat mai multi, parca aveau super oferta,...

stie careva, molly balon sunt foarte sensibili? (asa am auzit)

NIMIC
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Citeste aici - Molly balon.
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa cateva ore bune de sfatuiri cu un coleg (mai intai m-am interesat ce as gasii in oras), si dupa cateva ore de navigare, m-am hotarat in privinta pestilor si anume: Megalamphodus si Callistus.

Acvariul o sa ajunga cam la 45 L volum util, unuia din pestii de mai sus, facand ca voi, ii trebuie 6 litri de apa (au maxim 4cm) deci ar veni cam 7-8 pesti. Sau merg mai multi? Cati din aia si cati din ceilalti?

Despre ei m-am lamurit mai putin durata lor de viata. Are careva idee care este? PLS si daca stie cineva ce probleme majore ar putea aparea la ei

Care este cel mai mic sanitar? (ca marime, sa fie raportat la marimea celor de mai sus)

multumesc anticipat

NIMIC
[Email] [WWW]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

nu avti nici unul asa ceva? trebuie sa aveti; come on

NIMIC
[Email] [WWW]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

back again,

am luat saptamana trecuta acvariul, dar nu am avut deloc timp de el, si celalalt a fost cam neglijat din cauza restantelor smilie

dar AM SCAPAATTTTT azi de toate (le-am si luat ) si am timp berechet numai pentru acvariu, maine ma duc la furat, aaa la cautat de pietris

deci daca termin pana vineri ... duminica cu amenajarea , o sa mai dureze ceva cu ciclarea

ce durata de viata are un neon? e pretentios? sensibil?

deci nu ma mai recunosc, nu pot sa ma hotarasc in privinta unei specii de pesti

sunt :sic: doooah, cred ca din cauza examenelor :test: dar am scaaaaaaaaaapatt
:bgalben: :bmov: :bverde: :bverded: :brosu: :bnegru: :byeah: :bguit: :bmstch:

NIMIC
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

shyck wrote: dar AM SCAPAATTTTT azi de toate (le-am si luat ) si am timp berechet numai pentru acvariu

Felicitari! :-)

shyck wrote: ce durata de viata are un neon? e pretentios? sensibil?

Vezi aici.
Nu sunt nici foarte pretentiosi si nici chiar asa sensibili, daca sunt ingrijiti cum trebuie.
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc

am intrebat pentru ca eram curios rau: acolo scrie doar de 2 ani, pe unele site-uri din afara 4-5 ani iar pe un site am gasit si 10 ani :o mi se pare cam multicel

NIMIC
[Email] [WWW]
liviujosceanu
Member

IP:

mai craiovene .... pana la urma ce ai ales sa iti bagi in acvariu ? sunt tare curios.... cam cat iti ia sa iei o decizie? sau tu faci totul "ca la carte"
[Yahoo!]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

pai decat sa ma arunc precum musca mai bine intrebi si dupa ce aflii faci

mi se pare normal sa nu am arunc asa numai de dragul de a avea acvariu, cum mai sunt unii mesteri in piata mare (sunt 2 de habar nu au si ce pesti vand)

NIMIC
[Email] [WWW]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

Muhahahahaha!

Am fost de dimineata si am furGASIT "niscai" pietris! Il spalai prin vreo 20-30 de ape de ma saturai si il lasai pentru mai tarziu sa ii mai trag vreo 20-30!

Revin cu amanunte!

NIMIC
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: