[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mancare vie  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
un mic acvarist :)
Junior member
[Avatar]

IP:

am auzit de la un prieten ca viermii tubiflex fac rau la xifo si vreau sa stiu daca e adevarat smilie
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar putea face rau la Xipho daca e vegetarian, insa nu cred. Pe de alta parte acesti tubi sunt periculosi pt orice peste intrucat poarta microbi. E preferabil sa NU ii folosesti decat daca STII ce faci, si ai incredere in sursa.

Deci adevarul e pe undeva pe la mijloc

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cred ca Tubifexu' e cea mai hranitoare haleala pentru pesti, cind il foloseam pe vremuri cresteam guppy, molly, xipho gigantici ....... Din pacate Tubifexu' contine multi paraziti. Pe de alta parte, un peste hranit cu Tubifex va fi puternic si va reusi sa lupte impotriva parazitilor. In vremurile in care foloseam Tubifex n-am observat ca pestii sa se imbolnaveasca mai des decit acuma.
Regula de pe vremuri era sa-l lasi citeva zile sa elimine mizeria ....... intr-adevar iesea mult namol din ei. Odata cu aparitia medicamentelor deparazitam Tubifexu' si-l dadeam la pesti dupa ce-l "tratam" 30-60 secunde la 55-60 C. Astfel mor multi paraziti da' nu pot spune ca Tubifexu' devine 100% nepericulos.
E bine sa foloseasca Tubifex doar cei care stiu de ce-l folosesc.

E mai sigur sa v-apucati de o cultura de grindal, e nepericulos si usor de crescut, se da la pesti doar de 3-4 ori/saptamina.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Heavy_Fuels
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai exista si tubi deshidratat prezentat in cubulete si il poti cumpara de la pet-shop. Producatorii sustin ca are aceleasi proprietati nutritive ca si cel viu (personal ma indoiesc de chestia asta) insa daca hranesti cu tubi deshidratati n-ai probleme cu imbolnavirea pestilor...

Daca nu tipa nimeni la tine inseamna ca mesajul tau n-a avut impact. (una din legile lui Murphy)
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Tubii deshidratati sunt zero barat. E o chestie asemanatoare cu stiuletele de porumb vs. pufuleti

.
[Email] [Yahoo!]
kreatoru
Junior member
[Avatar]

IP:

un mic acvarist de ce nu le dai hrana congelata ....artemia, larve, mixturi...etc

Forum Index » Vivipari
Go to: