[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ceratopteris  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Iepurica
Junior member
[Avatar]

IP:

Am reusit, in sfarsit, sa gasesc o planta de Ceratopteris pe care am plasat-o frumos la viviparii mei din borcanel (54l), problema insa fiind urmatoarea: maria sa creste cu viteza luminii si cum n-as vrea sa o masacrez degeaba, am o intrebare. Merge sa ii tai ramurile care-s prea lungi si sa le replantez dupa (cum fac la Cabomba de ex.)?

O a doua "problema" ar fi, ca dela un timp, guramii mei impreuna cu cei trei scalari aferenti (din acvariul mare - 250l) au inceput sa casune pe plante, care cam arata ca la razboi: gauri in frunze, unele sunt chiar zdrentuite bine. Pana acum nu mi s-a mai intamplat. E ceva ce nu fac eu bine sau au ei tendinte - hm! - vegetariene?
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Da , merge fara probleme sa o replantezi asta daca nu cumva e Ceratopteris Thalictroides care pluteste la suprafata apei.
Despre problema cu pestii nu pot sa ma exprim pentru ca e destul de ciudat , nu am mai auzit pana acum.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Iepurica wrote:
O a doua "problema" ar fi, ca dela un timp, guramii mei impreuna cu cei trei scalari aferenti (din acvariul mare - 250l) au inceput sa casune pe plante, care cam arata ca la razboi: gauri in frunze, unele sunt chiar zdrentuite bine. Pana acum nu mi s-a mai intamplat. E ceva ce nu fac eu bine sau au ei tendinte - hm! - vegetariene?

Da-le si hrana vegetala - fulgi, spirulina si vor lasa plantele in pace.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Iepurica wrote:...Merge sa ii tai ramurile care-s prea lungi si sa le replantez dupa (cum fac la Cabomba de ex.)?...

Merge doar sa le tai. De replantat mai putin.
Ceratopteris se inmulteste prin pui, care ii cresc pe ramuri si care, periodic, se rup de planta mama si plutesc la suprafata. Puii aia trebuie adunati si plantati, daca vrei sa ai exemplare noi.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: