[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nu reusesc sa scap de cinobacterie.  XML
Forum Index » Alge
Author Message
georeo
Member
[Avatar]

IP:

sal, m-am confruntat cu aceeasi problema si este suficient sa maresti nitratii, va disparea de la sine.

nihil sine Deo!
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

valyy_dvd wrote:Am terminat tratamentul acu 2 zile si cred ca revine scarba asta de cinobacrerie.
Sa incerc cu NITRO de la EASY LIFE?
Sau sa cumpar niste KNO3 si sal dozez?

mai bine dai reset la acvariu si te gandesti cum sa-l faci altfel. mi se pare incredibil ca-ti revine cianobacteria dupa tratamentul cu eritromicina. nu cred ca o sa poti rezolva problema cu macro, probabil n-o sa faci decat sa dai in alte alge.
e clar ca la tine in acvariu e ceva complet gresit de tot iti apare... lumina, co2, substrat, la astea tre sa te gandesti pentru viitorul setup.

valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Sa resetez acvariul nu ma pot gandi,ar fi ultimul lucru pe care l-as face.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Am luat NITRO si am sa cresc NO3-ul.
Va tin la curent.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Se pare ca am rezolvat problema cu Nitro,am ridicat NO3-ul si nu mai apar ,ba chiar cele din fata acvariului in substrat se vede ca incep sa moara.
Deci problema era NO3-ul care era putin.
O alta intrebare,am facut testul de Fe si ini reese foarte putin,ce trebuie sa fac? Sa adaug feropol24? pana ini iese testul ok?
Zifnab
Junior member

IP:

Bravo! Sa mergi mai departe cu aditia de macro. Referitor la Fe, eu nu m-as stresa decat in cazul in care pe plante (macar pe o frunzulita) se observa carente de fier. Daca nu ma insel, ECA are Fe. Eu nu as amesteca atatia fertilizanti: ADA, EL, JBL, etc. Alege-ti si tu niste produse pentru micro/macro, daca nu esti multumit schimbi firma si gata. Nu are rost sa pui de toate pentru toti, poti sa dai in alte alge.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Pai eu pun si ECA in fiecare zi ,dar dupa test imi arata ca este foarte putin ,mai mic de 0,02ppm.
Ma betea gandul sa adaug Fero tot de la easy life,dan nu stiu ce sa fac.
Mai e o problema ,au aparut vre-o 4 gaurele in frunzele de le criptocorine,ce sa fie?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

valyy_dvd wrote: Ma betea gandul sa adaug Fero tot de la easy life,dan nu stiu ce sa fac.

Fierul face parte din enzima ce sintetizeaza clorofila, care, ca atare, nu contine fier. Lipsa fierului se observa datorita aparitiei frunzelor galbene - fara clorofila. Ai asa ceva in acvariu?
Vezi ca excesul de Fe va da o culoare rosiatica frunzelor.
valyy_dvd wrote:Mai e o problema ,au aparut vre-o 4 gaurele in frunzele de le criptocorine,ce sa fie?

Probabil lipsa de K sau excesul de Co2 le-a "ars".

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2010 10:15:13

Forum Index » Alge
Go to: