[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PROIECT 180L INTREBARI  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adilupu
Unripe member

IP:

BUNA sunt ADI din timisoara si sunt nou in acvaristica.
Am un acvariu de 54 l waterhome echipat complet populat cu ciclide dar vreau sa l vand findca
imi iau altul de 180 l in decembrie si vreau sa l populez cu discusi si neoni.

INTREBARE:

1. stau discusii (pui) impreuna cu neonii? cel putin din p.d.v al temperaturii?

2. ce plante sa bag in acvariu care sa reziste la temperatura 28-30 grade?

3. ce sistem de co2 imi recomandati pt 180 l (exclusa bomba artizanala si kiturile foatre scumpe)

4. daca nu ar fi compatibili discusii cu neonii ce ziceti daca as pune urmatorii pesti:

-4 guppy
-6 neoni
-4 barbus tetrazona
-4 rsbora
-2 botia
-2 ancistrusi

(sper ca din cele doua variante sa mi spuneti ca una e ok) despre cea din urma am citit mai multe si temperatura de crestere e potrivita atat pentru pesti cat si pt plante.

ASTEPT CU NERABDARE PARERI SI SUGESTII DE LA VOI.MULTUMESC !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Din pacate acvariu' de 180 litri e cam mic pentru discusi . Pentru pui e bun da' pentru adulti trebe unu mai mare, de la 300 litri in sus. E de preferat sa tii neoni rosii cu discusii, cresc mai mari si nu au probleme asa mari cu temperatura ridicata.
La 28-30 C merge foarte bine Barclaya si cei mai multi Echinodorusi. Chiar si Anubias merge bine.
Incearca sa urmaresti la sectiunea de vinzari, mai apar scule pentru CO2 folosite. Ai nevoie de o butelie (atentie sa aiba verificarea la zi), un regulator se presiune si de un reactor, asta e minimul. O electrovalva care sa opreasca CO2 noaptea ar fi foarte binevenita.

Varianta a doua e buna daca elimini Barbus tetrazona ca-s f.f.f. mari sanse sa-i nenoroceasca pe guppy.

Daca nu reusesti sa ai un acvariu mare pentru discusi io zic sa alegi varianta a doua.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

adilupu wrote:

INTREBARE:

3. ce sistem de co2 imi recomandati pt 180 l (exclusa bomba artizanala si kiturile foatre scumpe)

4. daca nu ar fi compatibili discusii cu neonii ce ziceti daca as pune urmatorii pesti:

-4 guppy
-6 neoni
-4 barbus tetrazona
-4 rsbora
-2 botia
-2 ancistrusi

3. Cel mai bine strangi bani si incerci sa cumperi o butelie de co2,un difuzor ceramic sau un reactor cu pompa,si pe viitor un controler de co2,la 180l nu ai alta solutie daca vrei un acvariu bine plantat.
4. Barbus tetrazona sant cam obraznici si vor ciupi si fugarii gupy.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: