[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hrana pt Ciclide Africane  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
goldenfish
Junior member

IP:

Tocmai am achizitionat niste ciclide africane. Ce suplimet de hrana pot sa le dau pe langa hrana achizitionata din magazin( speciala pt ciclide) ?
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand ar trebui sa identifici exact ce specii ai acolo. Unele se hranesc cu preponderenta vegetal altele sunt mai carnivore. Majoritatea nu refuza niste carnitza, dar, de exemplu la cele de Malawi, mai exact mbune, este indicat sa le dai rar hrana cu aport proteic ridicat, ca sa nu aiba probleme de digestie care uneori le poate fi fatala.

Deci inainte de a avansa orice discutie este musai sa stim despre ce ciclide este vorba.

PS Eu unul am mbune de Malawi (caeruleus, iodotropheus si elongatus). Primesc in marea majoritate a timpului hrana fulgi si granule DEDICATE ciclidelor ierbivore de la JBL, Sera (care nu au mult continut proteic, si au multa spirulina ). Apoi o data pe saptamana le dau la o singura masa un cub congelat de la Ocean Nutrition - Cichlid Mix (asta ar fi tratatia saptamanala cu carnitza) si mai suplimentez cu granule mici de la JBL cu aport de caroten pt culori 1-2 ori pe saptamana.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
goldenfish
Junior member

IP:

Nu stiu exact numele speciei dar am gasit ceva poze http://www.african-cichlid.com/MsoboF500.jpg http://www.exoticfish.ro/cyrtocara_moori.html asa ceva am.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Msobo este ierbivor, insa Cyrtocara este micro-pradator. Practic, pe de o parte trebuie sa asiguri o hrana vegetala de calitate pentru msobo cu spirulina si vegetale (fulgi si granule) DAR trebuie sa dai la Cyrtocare hrana preponderent pentru carnivore, evident care poate fi tot sub forma de fulgi dar si de cuburi congelate. Am vazut ca se recomanda sa nu dai prea multa mancare uscata la Cyrtocare, deci cuburile congelate sunt o solutie viabila.

S-ar putea sa fie o idee buna sa te gandesti sa renunti la Cyrtocare si sa iei alta specie, tot de mbune ca si msobo. Sau invers.

Revenind la mancare, cred ca daca vrei musai sa-i pastrezi asa cum sunt va trebui sa tii meniul mai aproape de specificul vegetarian cu multa spirulina si alge, si sa dai 2-3 mese pe sapt de cuburi congelate cu mancare de ciclide.

Eu oricum m-as asigura din start ca am ceva varietate. Ce mancare ar merge la Cyrtocare: JBL NovoStick M si Ocean Nutrition Cichlid Mix, dar data ma rar intrucat vor manca si cei ierbivori.
Iar la Msobo ai putea sa dai: JBL NovoMalawi, JBL NovoRift, Sera Granugreen, Tetra Cichlid Excel, Ocean Nutrition Malawi Mix... E o lista f lunga care tine pana la urma de cat de mult vrei sa te implici, si cat de accesibile sunt anumite produse (nu neaparat financiar ci fizic pe raft in magazinele de specialitate). Asa am auzit numai cuvinte de lauda despre produsele Hikari, dar eu unul nu m-am straduit destul sa gasesc.

Cred ca avem colegi mult mai experimentati pe aici care s-au lovit de problemele astea. Ar fi bine sa mai auzi si alte pareri.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2010 15:36:52

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

O hrana absolut completa pentru ciclidele africane, care merge si la ierbivori de genul Tropheus, si la mbunele omnivore, precum si la pradatorii africani, este New Life Spectrum Cichlid Formula. Nu stiu cum au reusit americanii care o produc sa imbine toate astea, dar te asigur ca acest sortiment, asociat cu NLS Thera + A merge la orice tip de african ai avea, fiind foarte buna. Pacat ca nu se gaseste nimeni s-o importe in Romanica noastra. De cand imi hranesc insa mbunele si tropheusii cu asa ceva, pot afirma ca nu am avut never probleme cu fecalele albe, nici cu bloatu' la tropheus, pestii au ajuns la dimensiunile maxime caracteristice speciilor care le am, iar culorile sunt superbe. E hrana uscata, granule de 1 mm lent scufundabile si nu e necesar a varia ratia cu nici un alt tip de hrana, prevenind astfel riscul introducerii unor boli prin hrana vie sau cea congelata. Prin Europa insa se mai gaseste, pe ici, pe colo. Ai aici linkul lor http://nlsfishfood.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 ...vezi distribuitorii europeni.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

New Life Spectrum Cichlid Formula.

Nu trimiti cateva grame si la Bucuresti ?

Banuiesc ca ti-ai luat mai mult.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Am primit din Spania 2 cutii a cate 300 grame. Asta se intampla insa prim mai, iar acum is pe fundul cutiilor, cu ambele sortimente. Astept insa in seara asta sa vina din USA soacra colegului meu de birou...sunt curios sa vad daca o reusit ea sa-mi aduca, pentru ca am rugat-o acu 2 saptamani. Daca nu, maine vorbesc cu cineva din chicago sa-mi trimita. La colet de 5 kg cat sunt 2 cutii de 2270 grame, transportul costa in jur de 80 $. Plus circa 100 $ cele doua cutii impreuna. Da' macar stiu ca 1 an nu mai am treaba.

[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Domnu' Minnardy, deci haleala asta e buna pentru ce am eu: caeruleus, iodotropheus si elongatus? Nu li se umfla burticile?
Ca daca e asa, o sa-mi fac comanda de pe Amazon, ca au acolo. Evident dupa ce mi se termina proviziile actuale.
Deci Pomi, iaca link: http://www.amazon.com/New-Life-Spectrum-Cichlid-Formula/dp/B0002E7IT0
Sau daca vrei o cantitate mai mica sa testezi pofta superbilor tai pestici, inca un link http://www.amazon.com/New-Life-Spectrum-Cichlid-Formula/dp/B0002E7IRW/ref=pd_sim_k_5

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2010 09:43:36

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da, e perfecta! Adauga si NLS Thera + A...aceasta contine usturoi si e foarte buna antiparaziti. Practic aceasta din urma actioneaza contra fecalelor albicioase.
Am vazut si eu oferta aceea de pe Amazon....crezi ca trimit in Ro?

[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, am incercat sa fac comanda, dar din 3 itemuri (cele 2 de hrana si o carte despre ciclide), exact mancarea nu ma lasa sa o comand. Zice ca nu pot fi livrate la adresa
Asta e viata. Deci astia suntem cu astia trebuie sa jucam O sa raman pe fulgii de la diverse firme accesibile si Ocean Nutrition pe partea de haleala congelata (Malawi Mix si Cichlid Mix).

LE Am incercat si pe amazon.co.uk sa pun de o comanda dar nu le au acolo. C`est la vie.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2010 10:49:04

goldenfish
Junior member

IP:

Multumes de raspunsuri. Cand am cumparat pestii am luat din magazin urmatorul soi de mancare ,, Cichlid Gold ,, de la Hikari.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, este bun dar uite ce spun chiar cei de la Hikari pe situl lor hikari.info:
We recommend Hikari Cichlid Cichlid Gold Sinking as a daily diet for All types of cichlid and larger tropical fish who require higher protein levels.

Deci, asta inseamna ca ar trebui sa mai iei ceva pentru ierbivori. Iti recomand JBL Novo Malawi, un pret decent si cel putin ai mei mananca de rup. Sau altele, dar cu alge si spirulina pentru ierbivori, si sa scrie clar ca este pentru ciclide!
Iar Hikari Gold ar trebui sa-l dai mai rar, nu zilnic. Poate ai citit, ca mbunele pot avea probleme cu o dieta prea bogata in proteine animala si fac Malawi bloat, li se umpla burta intrucat pe de o parte sistemul lor digestiv nu poate asimila in timp util hrana respectiva si pe de cealalta parte exista si un parazit in stare latenta care este activat tocmai de digestia asta lenta (si aici parerile sunt impartite daca exsita virusul asta sau nu... dar eu unul nu as risca).

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

bobesque pestii mei iti multumesc pentru apreciere

La NLS stiu si eu destule linkuri de unde sa comand, dar problema este exact cea pe care ai descris-o tu, nu livreaza in RO.

I-am dat si un PM lui g.g acum ceva timp, poate aduc ei la Reef, dar nu am primit raspuns.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2010 19:21:41

Biotop Malawi || Biotop Amazon

Forum Index » Cichlidae
Go to: